Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

hnutí ANO - informace o tématu

Česko – země příslibů. Zvlášť mistři jsou ministři

„Zadlužili jsme vás. A zadlužíme vás i v krajích!“, slibuje ODS. Jasně, že to tak nemyslí. To si jen v kampani před krajskými a senátními volbami bere do úst hnutí ANO. Na Facebooku k tomu patří Babiš, na Instagramu Schillerová. Fakticky ani občanští demokraté, natož potom Spolu nic takového slibovat nemusejí. Mají jiné starosti, a když už slibují, tak ve velkém.

Přečíst článek
Karel Havlíček

Havlíček: Až vyhrajeme volby, zruším ministerstvo pro místní rozvoj. Stavební zákon převedeme jinam

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Padre Babiš a jeho věrní. Na videu vidíme příští vládu

Andrej Babiš vyvěsil na svůj instagramový profil nové videjko. Se svými příznivci se chtěl podělit o radost z volebního úspěchu. Možná ukázal víc, než chtěl. Ale možná mu je to úplně jedno, prostě jenom sdílel emoce z vítězných voleb.

Přečíst článek

Premiér Fiala je vlastně klikař. Nenadchl, ani nezklamal

Díky koalici Spolu by výsledek evropských voleb domácí politikou příliš zamávat neměl. I když je to de facto nevýhra, Spolu je druhá na pásce, získala šest mandátů, dva ztratila. V podstatě ji zachraňovala Praha, všude jinde ji převálcovalo hnutí ANO.

Přečíst článek
Hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška

Hejtman Moravskoslezského kraje z hnutí ANO čelí závažné obžalobě

Hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška (ANO) je obžalovaný z podílu na uplácení lékařů farmaceutickými firmami Jde o 12 let starý případ. Informoval o tom web Deník.cz. Moravskoslezští opoziční zastupitelé se Krkošku zatím k rezignaci vyzvat nechystají. Počkají na čtvrteční jednání Obvodního soudu pro Prahu 2, který se má případem zabývat. Stejný přístup zvolilo i hnutí ANO.

Přečíst článek
Andrej Babiš

Babiš výzvou k sázení zákon neporušil, rozhodl úřad

Neúspěšný prezidentský kandidát a předseda hnutí ANO Andrej Babiš výzvou na Twitteru k sázení na prezidentské volby s příslibem zisku neporušil zákon o regulaci reklamy. Dospěl k tomu Krajský úřad Středočeského kraje, který se případem zabýval na základě anonymního podnětu, uvedl mluvčí hejtmanství David Šíma.

Přečíst článek
Andrej Babiš zůstává poslancem i šéfem ANO

Babiš zůstává poslancem i předsedou ANO. Chce být ale méně vidět

Bývalý premiér a neúspěšný prezidentský kandidát Andrej Babiš zůstane poslancem a také předsedou opozičního ANO. Řekl to po jednání předsednictva hnutí. Hlavními tvářemi ANO ale podle něj budou šéfka poslaneckého klubu Alena Schillerová a první místopředseda Karel Havlíček, který nově bude řídit stínovou vládu.

Přečíst článek
Premiér Petr Fiala na schůzi Poslanecké sněmovny k vyslovení nedůvěry kabinetu, kterou iniciovalo hnutí ANO.í

Fiala: Důvěru si zasloužíme, Česko úspěšně dostáváme z krize. Ústupky Rusům nepřipustím

Česko prochází krizí podle premiéra Petra Fialy (ODS) úspěšně. Kabinetu se daří plnit dlouhodobé plány a důvěru si zaslouží, řekl ministerský předseda ve sněmovně, která jedná z podnětu opozičního ANO.

Přečíst článek
Zleva Jiří Pospíšil (TOP09), předseda zastupitelů Spolu Zdeněk Zajíček, lídr koalice Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) Bohuslav Svoboda a Tomáš Kaplan (KDU-ČSL).

V Praze možná vznikne dočasná menšinová rada. Tři měsíce po volbách

Zástupci pražského ANO v neděli předložili koalici Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) programové body, za kterých by tolerovali dočasnou menšinovou radu hlavního města. Mezi nimi je například aktivní řešení energetické krize nebo fungování města. Svá rozhodnutí si strany vzájemně sdělí v úterý, oznámili vyjednavači Spolu a ANO.

Přečíst článek
Výstavba bytů Praha, ilustrační foto

Přehledně: Jak chtějí strany zajistit dostupné bydlení pro každého

Bydlení levné, dostupné, na hypotéku nebo se státním příspěvkem. Pokud lze považovat předvolební programy za základ politického programu, příští vláda rozhodně pomůže lidem k bytu či domu.

Přečíst článek
Ivan Bartoš, předseda Pirátů

Viliam Buchert: Bartoš si jde na Ústecko pro symbolickou porážku

Politika je i hra symbolů. Když člověk získá vítězství, nebo utrpí porážku, má to velký symbolický význam pro veřejnost i média. Je ale nepochopitelné, že si jde někdo pro porážku dobrovolně. Jako šéf Pirátů Ivan Bartoš na Ústecku, kde téměř jistě prohraje v říjnových volbách s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

Přečíst článek
Andrej Babiš (ANO), představení volebního programu

ANO je na výsluní, ČSSD na dně

Letošní volební sezóna je krajně nejistá. První tři volební formace – ANO, Spolu a PirStan, mají zhruba stejný volební potenciál. Téměř polovina lidí se ale ještě nerozhodla, koho bude volit, a tak se podpora stran a hnutí může dynamicky měnit až do říjnového finále. Na výsledku se pak podepíše každý získaný hlas.

Přečíst článek
Reklama

News box

Mediální agentura Médea je z rozhodnutí pražského městského soudu v úpadku. Firma napůl vlastněná podnikatelem Janem Čermákem a jejím zakladatelem Jaromírem Soukupem musí do deseti dnů sestavit a odevzdat insolvenčnímu správci doplněné seznamy svého majetku a závazků. O rozhodnutí informoval web MediaGuru. O způsobu řešení úpadku soud nerozhodl.

Smír ve sporu o evidenci Babiše jako agenta StB označil Fiala za politický handl. Babiš se podle českého premiéra dohodl se spřátelenými slovenskými politiky, napsal Fiala na síti X. 

Číst více
Příslušníkům bezpečnostních sborů by se měl příští rok zvednout plat o pět procent, tedy zhruba o 1500 korun ve všech tarifních třídách. Po dnešním jednání se zástupci odborů to řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Předseda Unie bezpečnostních složek (UBS) Aleš Lehký novinářům řekl, že požaduje zvýšení o 6,9 procenta, tedy zhruba o 2200 korun. Vláda minulý týden rozhodla o zvýšení platů vrcholných politiků a soudců právě o 6,9 procenta.
Z čela dozorčí rady firmy Tatra Trucks byla počátkem srpna odvolaná Denisa Materová, jejíž skupina Promet Group drží v automobilce 35procentní podíl. V čele rady stála od dubna. Na personální změnu upozornily Hospodářské noviny. Většinovým majitelem Tatry je zbrojařská skupina Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada. Web Seznam Zprávy (SZ) Byznys uvedl s odvoláním na nejmenované zdroje, že spor mezi akcionáři vznikl poté, co se Materové nelíbil obchod s ministerstvem obrany. Číst více
Praktičtí lékaři 👨‍⚕️👩‍⚕️  ruší svůj protest, který plánovali na konec října. Ministerstvo zdravotnictví upraví úhradovou vyhlášku, která rozděluje peníze na rok 2025, podle jejich požadavků. Po jednání s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem (TOP 09) to řekl předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka. Číst více

Pražská burza v úvodu týdne stagnovala. Index PX posílil 💪 o 0,01 procenta na 1627,52 bodu. Pomohly mu hlavně akcie Monety a zbrojovky Colt. Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie metalurgické společnosti Gevorkyan, které posílily o 0,78 procenta.

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že český expremiér Andrej Babiš byl v dokumentech někdejší československé tajné policie StB neoprávněně evidován jako její agent a s StB vědomě nespolupracoval. Úřad s Babišem uzavřel smír ve sporu o ochranu osobnosti týkající se neoprávněné evidence ve svazcích StB. Číst více
Dozorčí rada pražského dopravního podniku (DPP) dnes na mimořádném jednání odvolala z funkce předsedy představenstva Petra Witowského. Generálním ředitelem největší městské firmy zatím zůstává. V představenstvu skončili také Marek Kopřiva a Jiří Špička, kteří čelí obvinění z korupce. Místo Witowského rada zvolila Jiřího Pařízka, pětičlenné představenstvo tak zůstává usnášeníschopné. Číst více
Poptávka po amerických dolarech 💲se minulý týden prudce zvýšila 📈 a investoři očekávají, že zájem před blížícími se prezidentskými volbami v USA vydrží. S odkazem na data investiční banky JPMorgan Chase & Co to uvedla agentura Bloomberg. Obchodníci proti americké měně prodávali zejména australské a singapurské dolary, což je známkou toho, že se zajišťují vůči měnám spojeným s Čínou.
Viktor Orbán hledá cestu z krize na trhu s bydlením. V Budapešti téměř zečtyřnásobí daň z krátkodobých pronájmů obytných nemovitostí, které se uskutečňují například prostřednictvím internetové platformy Airbnb, píše Bloomberg. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme