Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

filantropie - informace o tématu

Warren Buffett

Tohle bude velké. Oběd s Buffettem se letos draží naposled, výtěžek jde na charitu

Po dvouleté přestávce se letos opět uskuteční charitativní aukce oběda se známým americkým investorem a miliardářem Warrenem Buffettem, konat se ale bude již naposledy. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na nadaci Glide Foundation ze San Franciska, do které peníze z aukce směřují.

Přečíst článek

Investiční výzva má vítěze! Turbulentní dobu porazil Dalibor z newstream.cz s akciemi ČEZ

Přečíst článek

Hollywoodští manželé vybrali desítky milionů dolarů na Ukrajinu. I mezi miliardáři

Přečíst článek

Bolf, Kintera, Chalánková a další pomáhají Ukrajině. Může jít o nejúspěšnější charitativní aukci historie

Přečíst článek
Granko, historie

Granko z roku 1981 za 100 tisíc. Lidé na sociálních sítích pomáhají i prostřednictvím aukcí

Přečíst článek
Lidé na Ukrajině se probudili do válečného stavu.

Čeští miliardáři již posílají miliony uprchlíkům z Ukrajiny

Do iniciativy se zapojili například zakladatel Seznamu Ivo Lukačovič nebo partner Pale Fire Capital Jan Barta. Dalším přispěvatelem twitterové výzvy se stala Alza miliardáře Aleše Zavorala. A také Martin Hájek, zakladatel Livesportu.

Přečíst článek
Elon Musk

Musk zaplavil charitu miliardami, aby ušetřil na daních

Technokrál Tesly, jak zní oficiální titul šéfa automobilky, Elon Musk věnoval loni v listopadu na charitu pět milionů akcií Tesly v hodnotě asi 5,7 miliardy dolarů, vyplývá to z povinného hlášení pro regulátora. Muskovo filantropické vzedmutí má i krajní motiv, snížení jeho daňové povinnosti.

Přečíst článek
Budoucí podoba domku zahradníka v areálu Cibulka v pražských Košířích.

Manželé Vlčkovi začali na Cibulce rekonstrukcí domku zahradníka

Část usedlosti Cibulka v pražských Košířích, která desítky let chátrala, se pro veřejnost nastálo otevře už v průběhu roku 2023. První bude zrekonstruovaný původní klasicistní domek zahradníka v těsné blízkosti veřejného parku.

Přečíst článek
FW de Klerk a Michaela Bakala

Bakalovi darovali miliony na nové centrum FW de Klerka v JAR

Manželé Michaela a Zdeněk Bakala přispěli Nadaci FW de Klerka, instituci, která propaguje demokracii, svobodu a lidská práva v Jihoafrické republice. Finančním darem ve výši 200 tisíc dolarů (přibližně 4,5 milionu korun) podpořili vybudování nového Centra pro Ústavu. Vznikne tak místo, kde bude možné šířit myšlenkový odkaz bývalého prezidenta a nositele Nobelovy ceny míru Frederika Willema de Klerka. 

Přečíst článek
MacKenzie Scott

Exmanželka Jeffa Bezose je jednou z největších dárkyň světa

MacKenzie Scottová, bývalá žena majitele Amazonu Jeffa Bezose- druhého nejbohatšího muže světa po Elonu Muskovi, v rozvodu vysoudila 60 miliard dolarů a dostala se do první třicítky největších boháčů. Peníze ale rozdává mnohem štědřeji, než její exmanžel. 

Přečíst článek
Tomáš Zima (vlevo) s knížetem Hansem Adamem

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima ocenil lichtenštejnského knížete Hanse Adama

Rektor pražské Univerzity Karlovy Tomáš Zima a prorektor Jan Royt předali na hradě ve Vaduzu univerzitní ocenění – Historickou pamětní medaili UK – vládnoucímu knížeti Lichtenštejnska Hansi-Adamovi II. von und zu Liechtenstein.

Přečíst článek
vinná réva

Aukce Tornádové víno. Peníze z ní půjdou na větrnou smrští poničené vinice

RSBC a Nadace Via spouští projekt na obnovu malých moravských vinic zničených tornádem.

Přečíst článek
Reklama

News box

Dělníkům při stavbě metra D v úseku mezi Pankrácí a Olbrachtovou zbývá prorazit desítky metrů tunelu spojujícího trasu D s linkou C a odstavný tunel. V jedné části pak ještě dokončují ražbu tunelu do jeho finální velikosti. Ražby pak budou pokračovat rovněž ve stanicích. Nyní stavbaři pracují na izolacích v takzvaném sekundárním ostění již vyražených objektů metra D. Hotová je stavební jáma pro budování přestupu mezi obchodním centrem a stanicí Pankrác D.  Provoz pražského metra začal před 50 lety.
Snižování úrokových sazeb ČNB zohledňují banky ve svých spořicích produktech. Řada z nich opět snížila základní sazby či upravila podmínky pro jejich poskytnutí. Nejvyšší sazba na spořicím účtu ale stále jen lehce převyšuje šest procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Portu. Česká národní banka ve čtvrtek opět snížila sazby o půl bodu na 5,25 procenta.
Reklama
Reklama
Doporučujeme