Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Facebook - informace o tématu

Michal Semotan, portfolio manažer v J&T

Michal Semotan z J&T: Teď se cení bezpečné přístavy, ale čas rychle rostoucích akcií zase přijde

Minuty po ohlášení výsledků se akcie společnosti Meta Platforms neboli Facebooku zřítily o 25 procent. Představovalo to více než 200 miliard ztrát, což se stalo největším pádem v historii. Ve stejnou chvíli portfolio manažer J&T Investiční společnosti Michal Semotan přikupoval akcie stejné firmy. „Facebook v současnosti opravdu není předražený. A další růst mu predikují i velké banky,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz muž, který se podílí na správě majetku nejbohatších Čechů a Slováků. 

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Matka Facebooku zažívá burzovní pád, jaký ještě nikdy žádná firma nepoznala

Akcie společnosti Meta, dříve Facebook, dnes na burze oslabují o více než 20 procent. Hodnota podniku se tak snížila o více než 200 miliard dolarů (více než 4,3 bilionu korun). To je vůbec nejvíce v historii akciových trhů, připomíná Bloomberg.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Zuckerberg pod tlakem. Facebooku propadly zisky a bájnému metaversu nikdo nevěří

Kvůli pandemii klesají Facebooku příjmy z reklam, zadavatelé podle vedení společnosti omezili marketingové rozpočty. Analytici však upozorňují, že například konkurenční Google tyto problémy nemá a spíš jde o problémy Facebooku. Cena akcií sociální sítě se zřítily.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku, teď Meta

Zpackaný projekt vlastní kryptoměny Facebooku končí. Firma rozprodává majetek za miliardy

Meta, dříve Facebook definitivně končí s plány na vlastní kryptoměnu. Rozprodává majetek a intelektuální know-how za tím účelem zřízené firmy Diem Association v hodnotě téměř čtyř miliard korun, píše Reuters.

Přečíst článek
akciová bublina, ilustrační foto

Technologické akcie zažily nejhorší týden za dvacet let. Hrozí prasknutí bubliny?

Index Nasdaq 100, v němž jsou akcie nejznámějších technologických společností, každý den ztrácel 1 procento hodnoty, uvedla agentura Bloomberg. Tak špatný týden populární sektor nezažil dvacet let. Tehdy přitom splaskla takzvaná dotkom bublina.

Přečíst článek
ilustrační foto

Google a provozovatel Facebooku dostali v Rusku miliardovou pokutu

Soud v Rusku dnes na křesťanský svátek vyměřil americkým technologickým firmám Google a Meta rekordní pokutu v celkové výši 9,1 miliardy rublů (2,7 miliardy korun). Informovala o tom agentura Interfax. Sankce je za to, že firmy neodstraňují ze svých sítí nezákonný obsah. Pokuty jsou vysoké proto, že jsou poprvé odvozeny od výše tržeb obou firem. Google dostal pokutu 7,2 miliardy rublů (téměř 2,2 miliardy korun), Meta provozující nyní sociální síť Facebook pak 1,9 miliardy rublů (570 tisíc korun)

Přečíst článek
Internet, ilustrační foto

EU zpřísňuje pravidla pro Apple a spol., chce podpořit menší firmy

Státy Evropské unie se shodly na nových pravidlech, která mají zlepšit dohled nad chováním velkých internetových firem jako jsou Apple či Google a zefektivnit odstraňování nelegálních příspěvků ze sociálních sítí. Ministři unijních zemí schválili společný přístup k normám o digitálních trzích a službách, o jejichž konečné podobě tak mohou státy začít vyjednávat s europoslanci. Do finální podoby by měla pravidla dospět v prvním pololetí příštího roku.

Přečíst článek
Margrethe Vestagerová, místopředsedkyně Evropské komise

Brusel dohodl nová pravidla pro Big Tech firmy

Brusel už má jasno o společném postupu vůči velkým technologickým společnostem. Pravidla se budou vztahovat na firmy s tržní kapitalizací nad 80 miliard eur (dva biliony korun), píše na web deníku Financial Times.

Přečíst článek
David Baszucki

Akcie herní společnosti Roblox vystřelily o třetinu za pouhou půlhodinu

Firma reportovala za třetí kvartál skvělé výsledky. Tržby vyrostly dvojnásobně, nahoru jde také počet předplatitelů a finanční odměny uživatelů. Od vstupu na burzu letos na jaře akcie Robloxu vyrostly o 60 procent.

Přečíst článek
Decentraland

Zuckerberg rozpálil kryptoměny metasvětů

Hodnota měny Mana virtuálního světa Decentraland se od pátku zmnohonásobila. Facebook přejmenovaný na Meta evidentně trefil trend. 

Přečíst článek
Facebook se přejmenuje na Meta

Analýza: Facebook se mění v Meta. Co to přinese českému trhu?

Facebook mění jméno na Meta a chce ještě více urychlit transformaci společnosti v plně digitální, či dokonce virtuální svět. Pokud to udělá špatně, v Česku může přijít o dosavadní výlučné postavení.

Přečíst článek
Reklama

News box

Centrální banka USA podle očekávání nechala základní úrok beze změny v pásmu 5,25 až 5,50 procenta. Úroky nezměnila šesté zasedání za sebou.  V prohlášení banka naznačila, že se stále přiklání k případnému snižování nákladů na úvěry, upozornila ale na nedávné neuspokojivé údaje o inflaci.

USA uvalily nové❌❌❌ sankce na stovky osob a subjektů v souvislosti s Ruskem. Sankce se vztahují i na více než desítku firem se sídlem v Číně a v Hongkongu, informovala agentura Reuters s odkazem na údaje z webu amerického ministerstva financí. Sankce jsou namířeny například proti společnostem spojeným s ruským projektem na těžbu zemního plynu a výrobu zkapalněného zemního plynu LNG 2 v Arktidě. Uvaleny byly také na ruskou leteckou společnost Pobeda, což je nízkonákladová divize Aeroflotu.

Americký 💲💲💲dolar před dnešním koncem dvoudenního zasedání měnového výboru centrální banky USA oslabuje. Investoři se zaměří hlavně na vyjádření šéfa Fedu Jeroma Powella, zvláště na to, jaký zaujme postoj k dalšímu vývoji úroků vzhledem k tomu, že inflace nadále zůstává nad dvouprocentním cílem.
Tržby společnosti Yum Brands, majitele řetězců restaurací s rychlým občerstvením 🍗KFC, 🍕Pizza Hut či 🌮Taco Bell, se v prvním čtvrtletí poprvé od pandemie nemoci covid-19 v roce 2020 snížily. To je dalším důkazem toho, že jedna z nejodolnějších částí spotřebitelské ekonomiky oslabuje, upozornila agentura Bloomberg. Zisk se sice zvýšil na 314 milionů dolarů z loňských 300 milionů, zaostal však za očekáváním.
Britskému výrobci luxusních🚗🚗🚗 vozů Aston Martin vzrostla v prvním čtvrtletí ztráta více než se čekalo, protože firma vyrobila méně vozů a finanční náklady se prudce zvýšily. Očištěná ztráta před zdaněním se prohloubila na 110,5 milionu liber (3,2 miliardy korun) z 57,3 milionu liber ve stejném období loni.  Číst více
Ve 🌄🌄🌄Špindlerově Mlýně a ve SkiResortu Černá hora-Pec začala letní sezona. Ve Špindlerově Mlýně se rozjela po jarní pauze sedačková lanovka na Medvědín a ve SkiResortu kabinová lanovka na Černou horu, informovala střediska na webech. Hlavní novinkou jsou letní obdoby skipasů. Dnes ráno bylo v Královéhradeckém kraji většinou jasno, na horách do 12 stupňů Celsia, na hřebenech Krkonoš kolem šesti.

Zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. V době rozpadu Československa v roce 1992 byl také místopředsedou federální vlády a vedl ministerstvo práce a sociálních věcí. Macek, známý svými výraznými a často kontroverzními slovy i činy, z aktivní politiky odešel v roce 2001. Sdělila to společnost Albatros Media, která vydávala jeho knihy. 

Miroslav Macek na snímku z listopadu 2023
Miroslav Macek na snímku z listopadu 2023 profimedia.cz

Světové akciové indexy letos rostou, v dubnu ale některé sestoupily z rekordních úrovní. Nejsledovanější americký S&P 500 stoupl o 6️⃣procent.

Stovky lidí si ve středu v bruselském parku Cinquantenaire připomněly 20. výročí rozšíření Evropské unie roztažením obří vlajky EU. Nečekaně je přišla pozdravit i šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. Přítomní rovněž drželi v rukou vlajky deseti zemí, které v roce 2004 do unie vstoupily, včetně České republiky. Číst více
Bance Creditas v roce 2023 meziročně vzrostl čistý provozní 💰💰💰zisk o 148 procent na 1,13 miliardy korun. Téměř o pětinu loni stoupl počet klientů, ke konci roku jich banka měla více než 205 tisíc. Bankám a spořitelnám v Česku v roce 2023 stoupl podle dat České národní banky souhrnný čistý zisk meziročně o 2,2 miliardy Kč na 104,4 miliardy korun.
Reklama
Reklama
Doporučujeme