Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ESG. Vše o zelené revoluci v investicích

Birgir Jónsson

Šéf startupu nově létajícího do Prahy: Pasažéři si budou moci vymazání své uhlíkové stopy zaplatit

Islandské aerolinky Play jsou startupem, který má za sebou první rok činnosti, stále rozšiřuje flotilu i počet destinací, kam létá. V květnu to bude i Praha. Češi se tak na Island dostanou za méně než pět tisíc korun a s přestupem v Reykjavíku mohou za méně než 10 tisíc letět do USA. „Nízké ceny jsou naším mottem, takže toto nejsou jen časově omezené zaváděcí ceny,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz CEO aerolinek Birgir Jónsson.

Přečíst článek

Německou dálnicí rychlostí 120 km/h. Debata o snížení rychlostního limitu je kvůli Rusku znovu na světě

Přečíst článek
Jitka Haubová, členka představenstva Komerční banky

Jitka Haubová: Banka musí fungovat i v dobách krizí

Členka představenstva Komerční banky Jitka Haubová má plné ruce práce. Řídí digitální transformaci banky, která přijde na tři miliardy korun. Během pandemie měla jako nejvyšší manažerka provozu na starosti všechny krizové změny. Nyní s týmy zajišťuje výplatu klientů zkrachovalé Sberbanky, pomáhá Ukrajincům i řeší nápor dotazů kolem aktuální situace.

Přečíst článek
Jan Palaščák

Jan Palaščák: Nikdo pro Putina neudělal tolik, jako spekulanti na trhu s energiemi

V energetice se pohybuje již 15 let. Je dlouhodobým odpůrcem spekulací na trzích s energiemi. V současnosti se Jan Palaščák věnuje budování skupiny Amper, v níž mimo jiné vyvíjí fintechové energetické start-upy CO2IN či Amper Meteo. V roli poradce je členem klimatické komise hlavního města Prahy, které se nyní potýká s problémy při nákupu energií. „Už je to téměř rok, co začaly dramaticky růst ceny plynu. Kdo neměl nakoupeno 90 až 100 procent budoucí spotřeby dopředu, má dneska velký problém,“ upozorňuje Palaščák.

Přečíst článek
Dukovany

ČEZ zahájil tendr na dostavbu Dukovan, první nabídky obdrží do konce listopadu

Energetický gigant ČEZ zahájil tendr na stavbu nového jaderného bloku Dukovan. První nabídky od tří uchazečů by měl obdržet do konce listopadu. Začít stavět se má v roce 2029, hotovo by mělo být v roce 2036.

Přečíst článek
Ceny benzinu 5. března 2022

Lukáš Kovanda: Benzin zlevňuje nejrychleji za 11 let. Vláda za to může jen zčásti

Pohonné hmoty v ČR začaly prudce zlevňovat. Děje se tak poprvé od začátku války na Ukrajině. Benzín „přes noc“ zlevnil nejvýrazněji za posledních více než jedenáct let.

Přečíst článek
ropa brent, ilustrační foto

Svítá naděje na levnější benzin? Cena ropy padá na dvoutýdenní minima

Odd začátku války na Ukrajině poprvé spadla cena ropy pod 100 dolarů za barel.

Přečíst článek
Ceny benzinu 5. března 2022

Cena barelu ropy vzroste nad 200 dolarů, sázejí se obchodníci

Cena ropy v obavách ohledně přerušení dodávek suroviny prudce roste, podle komoditních obchodníků míří k rekordní hodnotě.

Přečíst článek
zlaté slitky - ilustrační obrázek

Cena zlata a ropy míří k historickým rekordům. Není nic, co by růst mohlo zastavit, tvrdí australská centrální banka

Cena zlata překonala hranici 2000 dolarů za troyskou unci, k absolutnímu rekordu kovu chybí již jen pouhé desítky dolarů. Ropa se v noci obchodovala až za 140 dolarů za barel. Nejdráž se přitom barel prodával v roce 2008, kdy stál 147 dolarů.

Přečíst článek
Vědci objevili nový způsob produkce biopaliv

Palivo pro auta vyrobené ze slunce, vzduchu a vody? Vědci říkají, jak na to

Evropa hledá náhradu za ruský zemní plyn a ropu. Možná by mohly pomoci nové technologie – třeba palivo vyrobené fotosyntézou v továrně. A vůbec to nemusí být úplné sci-fi.

Přečíst článek
Britský velvyslanec Nick Archer

Ženy ve financích: Současná situace zdůrazňuje potřebu energetické nezávislosti

Přečíst článek
Reklama

News box

Od zahájení 🪖ruského pozemního útoku v ukrajinské Charkovské oblasti v minulém týdnu bylo evakuováno už téměř 10 tisíc lidí. Uvedl to šéf charkovské správy Oleh Syněhubov. 
Severní Korea provedla zkoušku odpalu taktické balistické střely a severokorejský vůdce Kim Čong-un zároveň slíbil posílit jadernou sílu země. Informovala o tom severokorejská oficiální agentura KCNA.
Silný vítr zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu zůstal v provozu. Lanovka na Sněžku může jezdit 🍃 do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. Provoz ostatních lanovek v Krkonoších vítr neomezil. Na hřebenech hor byla silná mlha a slabě pršelo.
Regionální bezpečnostní rada iráckého Kurdistánu uvedla, že zatkla vysoce postaveného představitele teroristické skupiny Islámský stát (IS) Socratese Chalíla. Informuje o tom agentura Reuters, podle níž byl Chalíl důvěrníkem šéfa IS abú Bakra Bagdádího, který se zabil v říjnu 2019 při operaci amerického komanda na severozápadě Sýrie.
Reklama
Reklama
Doporučujeme