Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ESG. Vše o zelené revoluci v investicích

Slow Fashion - ilustrační foto

V Brně startují veletrhy módy Styl a Kabo. Bez módních přehlídek, zato s důrazem na udržitelnost

O český textil je stále enormní zájem navzdory očekávaným poklesům způsobeným pandemií. Trendem je vedle udržitelnosti také například barefootová obuv, která simuluje chůzi naboso.

Přečíst článek
Větrníky, ilustrační foto

Větrné bouře v Německu roztočily větrníky jako nikdy. Cena elektřiny v Evropě spadla na letošní minimum

Přečíst článek

Srovnávač cen: Tesla z Česka patří k nejdražším na světě. Kvůli daním i nulovým dotacím

Přečíst článek
Milan Kilik

Coworkingová centra nakonec budou vítězi pandemie, říká šéf pražského HubHubu

Kávu zdarma jako součást členství nabízí již téměř každé coworkingové centrum. HubHub chce ale jít dál a firmám, které v něm sídlí, plánuje nabízet co nejvíc služeb včetně náboru nových zaměstnanců. „Chceme, aby se u nás firmy mohly soustředit jen na svou hlavní činnost, všechno ostatní bychom jim měli být schopni dodat my,“ říká Milan Kilik, který vede dvě budovy v centru Prahy, kde sídlí sedm desítek firem.

Přečíst článek
Ekologické tenisky od značky Valentino

Zelený luxus. Ikonické módní značky se vrhly na ekologickou výrobu tenisek

Módní značky Chloé, Prada nebo Valentino debutují na trhu s ekologicky šetrnými teniskami. Boty, které se dají pořídit od 10 tisíc korun, se šijí z biomateriálů v provedení odpovídajících kvalitě haute couture, upozorňuje prestižní americky magazín Wall Paper Magazin.

Přečíst článek
Jaroslava Valová a Tomáš Vala při představení revolučního klozetu, který oproti běžným toaletám ušetří sedm litrů vody na jedno spláchnutí.

Sázka na „chytrý” klozet vyšla. Siko loni vydělalo přes půl miliardy

Šetrný klozet, technologický hit od společnosti Siko, který splachuje jen minimem vody, zaujal svět. Firma s ním má velké plány. Loni podle předběžných kvalifikovaných odhadů Siko poprvé v historii utržilo přes pět miliard korun a vydělalo přes půl miliardy. Letošní plán je podle jeho šéfa Tomáše Valy ještě o něco ambicióznější. Jen na investice dá půl miliardy.

Přečíst článek
Parkování v Praze

Praha nabízí téměř dva tisíce sdílených vozů. Jejich obliba roste i kvůli covidu

Potenciál českého trhu sdílených aut je podle společnosti Anytime zhruba trojnásobný oproti současnosti. Car4Way nabízí tisíc vozů v Praze, další stovku v Brně.

Přečíst článek
důl Turów
video

GALERIE: Podívejte se, jak vypadá polský důl Turów, kterému vláda ustoupila za miliardu korun

Zlikvidovalo se kvůli němu několik obcí. Hnědouhelný důl na hranici s Českem vypadá jako obří kráter. Kolem prosakuje voda, která trápí obce na Liberecku. Podívejte se, jak vypadá sporný důl.

Přečíst článek
Velryba

Island skoncuje s lovem velryb. Nevyplatí se

Po obnovení komerčního lovu velryb v Japonsku se propadla poptávka po velrybích produktech z Islandu. Náklady na lov kytovců tak převyšují výnosy, které navíc ovlivnila pandemie.

Přečíst článek
Porada - ilustrační foto

Češi se chytají na udržitelnost. Může to pomoci v boji o zaměstnance

Více než tři čtvrtiny lidí zvažuje při výběru zaměstnavatele hodnotovou orientaci firem. A nejde jen o nejmladší generaci zaměstnanců, kritéria udržitelnosti zajímají všechny věkové skupiny stejně, ukazuje průzkum UniCredit Bank.

Přečíst článek
Koncept Magenta Experience Center získal architektonickou cenu Archframe Design Awards 2021 v kategorii retail interiér.

Cena za nejlepší retail prostor míří do Prahy. Aquaponické zahrady táhnou

Prostor, který vznikl ze spolupráce českého T-Mobile a Deutsche Telekom, je určen zákazníkům, stejně tak širší veřejnosti pro pořádání edukačních akcí a konferencí.

Přečíst článek
Elektrárna, ilustrační foto

Jádro a plyn budou čistými zdroji energie, schválil Brusel. Alespoň dočasně

Evropská komise v Bruselu představila svůj tolik diskutovaný návrh, který uznal investice do některých plynových a jaderných energetických zdrojů jako udržitelné. Návrh, jenž je extrémně důležitý i pro Česko, ostře zkritizovali Zelení i Wall Street.

Přečíst článek
Elektrárna, ilustrační foto

Jádro a plyn coby udržitelné zdroje? Brusel dnes oznámí svůj postoj

Evropská komise v Bruselu představí svůj tolik diskutovaný návrh, který by měl investice do některých plynových a jaderných energetických zdrojů uznat jako udržitelné. Zejména česká vláda je na dnešní zprávu extrémně zvědavá.

Přečíst článek
Reklama

News box

Jádro by podle ministra průmyslu Jozefa Síkely (STAN) mohlo do budoucna tvořit až 6️⃣0️⃣ procent energetického mixu ČR, v současné době je to 38 procent. Podmínkou je výstavba nových bloků jaderných elektráren, mohou být až čtyři. Jádro pak mají doplňovat hlavně obnovitelné zdroje, dočasně pak elektrárny spalující plyn. Ministr to dnes řekl v pořadu televize Nova Za pět minut 12.
Vietnamská komunistická strana nominovala na funkci prezidenta země současného ministra veřejné bezpečnosti 👴 To Lama. Informovala o tom agentura Reuters. V březnu se pouhý rok po nástupu do úřadu vzdal funkce prezident Vo Van Thuong. To Lam stál v čele ministerstva veřejné bezpečnosti i v roce 2017, kdy byl z Německa přes Slovensko unesen do vlasti vietnamský podnikatel.
Dva lidé zemřeli při nehodě 🛳️ lodi na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla dnes podle agentury AP policie. Dalších pět osob se pohřešuje.
Slovenský premiér Robert Fico, který je po středečním postřelení atentátníkem hospitalizován, je  mimo ohrožení života. Jeho stav je ale vážný, rekonvalescence si vyžádá dlouhou dobu, řekl dnes novinářům zástupce nemocnice.
Rusko i Ukrajina shodně uvedly, že se v noci na dnešek staly terčem 🚀 vzdušných útoků. Kyjev oznámil sestřelení všech 37 útočících ruských dronů, ruská protivzdušná obrana odvracela dronový a raketový útok na okupovaném ukrajinském poloostrově Krym a také v Krasnodarském kraji na jihu země.
Česko bylo za první čtvrtletí letošního roku na pátém místě na světě v nákupech 🥇 zlata. Česká národní banka (ČNB) ho nakoupila pět tun, loni za stejné období skončila šestá se dvěma tunami. Centrální banky byly už tradičně největšími nákupčími zlata vůbec.
Navzdory sankcím a silnému politickému tlaku pokračuje většina zahraničních společností ve svém podnikání v Rusku. Od zahájení ruské invaze na Ukrajinu se z Ruska zcela stáhlo jen 9️⃣,5️⃣ procenta zahraničních podniků. Zhruba třetina zahraničních firem své aktivity v Rusku omezila.
V Izraeli v sobotu večer demonstranti opět protestovali proti premiérovi 👱‍♂️ Benjaminu Netanjahuovi a požadovali návrat rukojmích, které v Pásmu Gazy stále zadržuje palestinské teroristické hnutí Hamás. Informovala o tom agentura DPA.
Francouzská potravinářská firma Danone  završila prodej svých aktiv v Rusku a odchází z ruského trhu. Stalo se tak v třetím roce ruské války proti Ukrajině, napsal dnes server RBK-Ukrajina s odvoláním na prohlášení firmy. Z něj citovala i ruská agentura TASS.
Reklama
Reklama
Doporučujeme