Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Asociace venture kapitálu ocenily transakce roku. Zabodoval Čuprův Rohlík i slovenské Photoneo, které učí roboty vidět a myslet

Asociace venture kapitálu ocenily transakce roku. Zabodoval Čuprův Rohlík i slovenské Photoneo, které učí roboty vidět a myslet
Katarina Krajčovičová / Newstream
Veronika Kudrnová
vku

Letošní CVCA & SLOVCA Awards už znají své vítěze. Na rozdíl od loňska se ocenění rozdala společně pro český a slovenský trh. Cenu za impact transakci roku si odnáší český Deafcom, který usnadňuje komunikaci neslyšícím. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Reklama

Cílem projektu CVCA & SLOVCA Awards je pravidelně oceňovat úspěchy na poli private equity a venture kapitálu. Na slavnostním galavečeru v zahradách hotelu Grand Mark v Praze byly dnes rozdány ceny v prvním společném česko-slovenském ročníku soutěže. Po dramatickém hlasování kategorii Venture Capital (VC) Deal roku v České republice vyhrál o jeden jediný hlas Rohlík / Velká Pecka a s ním i celý tým, který se na loňském fundraisingu podílel.

Velmi těsné bylo i hlasování členů o Private Equity (PE) Dealu roku v ČR. Zde si cenu odnesla Equa bank a Anacap Financial Partners za její loňský prodej rakouské Raiffeisenbank International.

Atmosféru slavnostního podvečera v zahradách přibližujeme v galerii:

Přinášíme přehled vítězů v osmi soutěžních kategoriích, některé jsou pro oba trhy společné, jiné pouze národní.

KATEGORIE VÍTĚZ
Private Equity Deal roku – ČR Equa bank (Anacap Financial Partners, CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang, Rothschild & Co., PRK Partners, Havel & Partners, Linklaters)
Private Equity Deal roku – SR Titans Freelancers (Sandberg Capital, PricewaterhouseCoopers, KPMG, Barger Prekop)
Venture Capital Deal roku – ČR Rohlík / Velká Pecka (Kaya VC, CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang, White&Case, Pierstone, Spectre.law)
Venture Capital Deal roku – SR Photoneo (Venture to Future Fund, Credo Ventures, Havel & Partners, Mazars
Impact Deal roku Deafcom (Tilia Impact Ventures, Koopeo Ventures, Weinhold Legal)
Fund Manager – Private Equity Genesis Capital Equity
Fund Manager – Venture Capital Credo Ventures
Poradce, banka, pojišťovna KPMG

Na Slovensku kategorii PE Deal roku ovládla společnost Titans freelancers, lídrovi slovenského trhu outsourcingu IT freelancerů, v níž získala 15procentní podíl společnost Sandberg Capital. V kategorii VC Deal roku na Slovensku bodoval start-up Photoneo, který učí roboty vidět a myslet díky integraci průmyslového strojového vidění a umělé inteligence. Koncem loňského roku start-up oznámil investici ve výši 21 milionů dolarů, mezi investory nechyběly společnosti Venture to Future Fund a Credo Ventures.

Zvláštní ocenění za přínos trhu PE a VC si odnesl Vladislav Jež, který je prakticky zakladatelem venture kapitálového investování v České republice. Jež je stále aktivním partnerem Credo Ventures. Na svém kontě má desítky významných dealů, mimo jíné Keravit, Cognitive Security, Photoneo či Manta. 

„Manažeři PE a VC fondů, poradci, banky a právnické firmy, ti všichni pomáhají růstu zejména malých a středních firem v regionu díky prostředkům PE a VC investorů,“ vysvětluje Zuzana Picková, ředitelka CVCA, proč ocenění CVCA Awards vůbec před dvěma lety vznikla.

Hlavním partnerem projektu byla advokátní kancelář Havel & Partners. „V private equity a venture kapitálu vnímáme zásadní potenciál pro ekonomický rozvoj celého regionu CEE. V Havel & Partners se proto snažíme maximálně tyto oblasti podporovat nejen jako právní poradci společností, start-upů i investičních fondů při významných transakcích, ale také jako člen CVCA,“ uvedl zakládající společník právní kanceláře Jaroslav Havel. „Těší nás, že můžeme jako partneři akce přispět k ocenění významných úspěchů v PE a VC v Česku a na Slovensku, které potvrzují, že náš region je v Evropě v těchto oblastech stále významnějším hráčem,“ dodal.

Dalšími partnery akce byly společnosti E&Y a AON. Mediálním partnerem byl server Newstream.

Asociace ocení nejlepší správce majetku z České republiky i Slovenska

Manažeři private equity (PE) a venture kapitálových (VC) fondů, poradci, banky i právnické firmy. Ti všichni pomáhají růstu zejména malých a středních firem díky prostředkům PE a VC investorů. A zaslouží si za to být oceněni, říká Zuzana Picková, ředitelka asociace CVCA, která pořádá už druhý ročník soutěže CVCA Awards. Letos poprvé si ceny odnesou také správci majetku ze Slovenska. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme