Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

e-shopy - informace o tématu

Parfém, ilustrační foto

Eshop Notino těžil z uzavření kamenných prodejen. Tržby zvýšil na 18 miliard

Zavřené kamenné prodejny a expanze v zahraničí. To jsou dva hlavní faktory, které přispěly k růstu tržeb internetového prodejce parfémů Notino. Společnost dále uvedla, že se zvýšila poptávka po kosmetice a dalších přípravcích pro osobní péči.

Přečíst článek

Růst tržeb v maloobchodu v září zpomalil. Nakupovalo se hlavně nepotravinářské zboží

Přečíst článek
Nákupy přes internet, ilustrační foto

Internet táhne nahoru tržby maloobchodu

Většina lidí plánuje nákup vánočních dárků přes internet. Pouhá tři procenta chtějí vše nakoupit v kamenných obchodech, tvrdí průzkum.

Přečíst článek
Samuel Huba

Výbuch na webu. Při covidu začali online nakupovat i senioři, říká šéf Shoptetu

Covidová pandemie způsobila pětiletý skok do budoucnosti v prodejích na internetu, říká Samuel Huba z Shoptetu.

Přečíst článek
Taťána Bakalčuková, CEO e-shopu Wildberries a nejbohatší Ruska.

Miliardářka ze sídliště. Na mateřské rozjela e-shop, dnes je nejbohatší Ruska

Taťána Bakalčuková je prezentována jako self-made miliardářka, která na mateřské dovolené vybudovala úspěšný byznys z ložnice moskevského paneláku. Stačilo pár let a její majetek je směle poměřován s bohatstvím ruských oligarchů. Ne všechno je ale tak, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Přečíst článek
Majoritní vlastník polského intenetového prodejce obuvi eobuwie.pl, společnost CCC oznámila, že do e-shoupu investuje japonská SoftBank téměř tři miliardy korun.

SoftBank vloží skoro tři miliardy do polského e-shopu s obuví

Japonská společnost SoftBank investuje 500 milionů zlotých (2,8 miliardy korun) do polského e-shopu s obuví eobuwie.pl. Peníze pomohou internetovému prodejci, který má ambici vstoupit na burzu, v expanzi. Informovala o tom agentura Reuters, která se odvolává na společnost CCC, která je většinovým vlastníkem e-shopu. 

Přečíst článek
Drobné balíčky z Číny v Česku ještě nezdraží. Novela, která zavádí DPH i na levné zásilky se zasekla v Senátu.

Letí vám balíček z Číny? DPH zatím platit nebudete

Česká vláda nestihla v parlamentu prosadit evropskou směrnici o DPH na zboží ze třetích zemí. Za zásilky do 22 eur tak nebudete nic doplácet.

Přečíst článek
Poštovní doručovatelka České pošty

Drobné zásilky ze třetích zemí ještě pár týdnů nezdraží

Adresáti drobných poštovních zásilek s hodnotou do 22 eur (asi 560 korun) ze třetích zemí zřejmě za ně ani od 1. července nebudou platit daň z přidané hodnoty (DPH). Nebudou muset podávat ani elektronické celní prohlášení.

Přečíst článek
Reklama

News box

Letošní duben se jako 11. měsíc v řadě stal 🌡️🌡️🌡️nejteplejším v historii měření. V prohlášení to uvedla meteorologická služba Evropské unie Copernicus, podle které průměrná dubnová teplota u zemského povrchu činila 15,03 stupně Celsia, a byla tak o 0,67 stupně Celsia nad průměrem z let 1991 až 2020.
Japonská automobilka Toyota Motor v uplynulém finančním roce zdvojnásobila čistý zisk💰💰💰 na rekordních 4,94 bilionu jenů (téměř 742 miliard korun). Hospodaření podpořila vysoká poptávka po pandemii covidu-19 a také slabší kurz jenu. Tržby za rok do konce března vzrostly o 21,4 procenta na rekordních 45,1 bilionu jenů. Firma je největším prodejcem automobilů na světě.
Reklama
Reklama
Doporučujeme