Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

developer - informace o tématu

Akcie čínského developera Evergrande se propadly až o 87 procent

Pád Evergrande pokračuje. Akcie čínského developera se propadly o 87 procent

Akcie čínského developera China Evergrande Group, který se potýká s problémy, se na burze v Hongkongu propadly až o 87 procent.

Přečíst článek

Hotelový byznys po restartu nabral na obrátkách. Šňůra nově otevřených hotelů je skutečně dlouhá

Přečíst článek

Vyráběl se v ní i nábytek pro IKEA, teď se výšková budova v Říčanech promění na apartmány

Přečíst článek
Apartmánové byty - pilotní projekt divize Real Estate společnosti Volarik Capital - vizualizace

Prodal Ferrari, aby postavil podzemní wellness. Podnikatel Volařík si na jihu Moravy plní developerské sny

Moravský developer láká do Mikulova na genius loci, design, udržitelnost i vybranou gastronomii. Jeho investiční společnost Volarik Capital se na jihu Moravy chystá stavět o sto šest. A nebude to jen o rozšíření stávajícího hotelu v Mikulově. „V plánu je ekologicky zaměřená výstavba, která zahrnuje butikový hotel, apartmány i čtyřmiliardové lázně. A to prý není zdaleka vše, prozradil Newstreamu Mike Volařík. Časem prý bude stavět i u moře.

Přečíst článek
Southbank - návrh pro novou výstavbu v Bratislavě. Developer Penta Real Estate.

Penta odtajnila návrhy pro novou čtvrť Southbank v Bratislavě. Do 10 let tu chce tisíc bytů

Do deseti let by v Bratislavě mohla vyrůst zbrusu nová čtvrť Southbank, která leží v blízkosti samého historického centra hlavního města Slovenska a řeky Dunaje. Rozsáhlý rezidenční projekt s tisícovkou bytů a 85 tisíci metry čtverečními retailových a kancelářských ploch zde nyní chystá developer Penta Real Estate Slovakia. Ten poté, co pozemek vloni koupil od společnosti HB Reavis, na realizaci projektu vyhlásil mezinárodní architektonicko-urbanistickou soutěž. Jejího vítěze oznámil letos už začátkem března a teprve o měsíc později zveřejnil také vítězný soutěžní návrh. 

Přečíst článek
čtvrť Pod Hády v Brně

Trikaya nasype do výstavby brněnské čtvrti Pod Hády přes čtyři miliardy

Investiční fond developerské společnosti Trikaya rozšiřuje své portfolio o rezidenční projekty. Fond nabídne investorům příležitost podílet se na financování rozsáhlého projektu nové bytové čtvrti Pod Hády v Brně, do které Trikaya hodlá v následujících letech vložit více než čtyři miliardy korun.

Přečíst článek
Southbank - pozemek pro novou výstavbu v Bratislavě. Developer Penta Real Estate.

Penta přivede do Bratislavy další světové architekty. Pro svůj Southbank už má vítěze. Projekt odtajní za měsíc

Vítězem mezinárodní architektonické soutěže, kterou vyhlásila Penta Real Estate pro svůj pozemek Southbank na břehu Dunaje v Bratislavě, se stal norsko-britsko-slovenský tým špičkových architektů. Jejich návrh hodlá developer odtajnit až za měsíc, 31. března. Už teď to ale odborníci hodnotí jako výhru i pro Bratislavu.

Přečíst článek
YIT v loňském roce zkolaudoval projekt Parvi Cibulka v pražských Košířích, který vznikl revitalizací bývalé továrny Meopta na bydlení loftového typu se 150 byty.

Dvě kolaudace, dvě hrubé stavby, dva nové projekty. Developer YIT loni v Česku utržil přes dvě miliardy

Obrat finského developera YIT v Česku loni překročil dvě miliardy korun. Konkrétní výši obratu ani čistý zisk společnost nespecifikovala. Developer loni prodal 204 bytů. Letos plánuje zahájit nové projekty v pražských městských částech 5, 11 a 12 s více než 300 byty a poprvé připravuje i projekt mimo metropoli, a to v Kladně.

Přečíst článek
Martin Baláž, country manager pro ČR, SR a Maďarsko.

Expert: Český stavební zákon patří k nejhorším na světě. Pokud se nezmění, bude to brzdit ekonomiku

Pokud se v Česku nezmění přístup úřadů k developmentu a budeme mít stále jeden z nejhorších stavebních zákonů na světě, bude to brzdit ekonomiku i trh s nemovitostmi. Nepotřebujeme tedy od státu finanční pomoc, potřebujeme pomoc legislativní, říká v rozhovoru pro Newstream.cz Martin Baláž, senior viceprezident a country manager pro Česko, Slovensko a Maďarsko společnosti Prologis, největší průmyslové realitní firmy na světě. 

Přečíst článek
staveniště, pozemek

Začíná se hýbat trh s pozemky. Dřív lidé říkali, možná prodám. Dnes prodají, tvrdí developer

Současný útlum na realitním trhu se nás dotýká jako každého. Ale od začátku jsme se snažili o obrovskou diverzifikaci, takže si neumím představit, že bychom měli nějaký závažnější problém, třeba s cashflow, říká Jan Řežáb, zakladatel a majitel společnosti JRD, která je nejenom developerem, ale pustila se do řady spřízněných oblastí, ale i do zcela jiných oborů. Celkem má pět divizí.

Přečíst článek
Rozdíl v cenách mezi novými a staršími byty se postupně zvětší na 30 procent.

Analýza: Garsonka v Praze stojí přes pět milionů. A letos tomu nebude jinak

Poslední čtvrtletí loňského roku se na pražském realitním trhu neslo v duchu stagnace cen nových bytů a razantního poklesu prodejů, vyplývá to z nejčerstvější tržní analýzy společností Trigema, Skanska a Central Group.

Přečíst článek
Druhý projekt nájemního bydlení developera AFI Europe je v pražském Karlíně.

AFI Europe dokončila v Praze druhý projekt nájemního bydlení, a staví ještě další

Nájemní bydlení zajímá v České republice čím dál více developerů. Jedním z těch, kdo se na tento koncept v posledních letech cíleně zaměřili, je AFI Europe. V České republice má zatím naplánované tři nájemní projekty a další má například i v Polsku. V létě tento developer dokončil jeden takový projekt pro nájemníky na Praze 3, před pár dny pak další na Praze 8, který bude k nastěhování příští jaro. Třetí nájemní projekt na Praze 9 se zatím staví.

Přečíst článek
Finep, byty z projektu Nad Krocínkou na Praze 9

Speciálních akcí developerů bude přibývat. Kupující chtějí o ceně bytu vyjednávat

Marketingové akce developerů, jež mají posílit chuť klientů nakupovat, se budou stupňovat. Zákazníci je totiž očekávají. Chtějí o cenách bytů, které zatím neklesly, vyjednávat.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme