Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Česká republika - informace o tématu

Nezaměstnanost v Česku dál klesá

Další problém pro trh práce. Nezaměstnanost dál klesá. Snižuje se ale i počet volných míst

Úřady práce evidují zhruba 231 tisíc nezaměstnaných, naopak volných míst je téměř 320 tisíc. Ale například na Karvinsku je na jedno pracovní místo skoro 10 uchazečů.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Dobrá zpráva pro Fialovu vládu, rating Česka je stále velmi vysoký

Přečíst článek
Česko je v žebříčku nejlepších pasů šesté na světě

Nejlepší pasy mají obyvatelé Lucemburska. Stěžovat si nemohou ani Češi, jsou v první desítce

Přečíst článek
Český pavilon na Expu v Dubaji.

Návštěvnost českého pavilonu na EXPO zklamala. Podívejte se na něj

Návštěvnost světové výstavy Expo 2020 v Dubaji, která začala v říjnu, nedosahuje předpokládané úrovně. Decentní styl značení a provázení návštěvníku se musí změnit na výraznější, totéž se týká i provozu a interiéru restaurace a baru. V průběžné zprávě, kterou vládě v pondělí předloží ministerstvo zahraničí, to uvedl generální komisař účasti České republiky na výstavě Jiří František Potužník.

Přečíst článek
hypotéky, hra, Monopoly, mezigenerační úvěry

Multigenerační hypotéky se v Česku jen tak nedočkáme

Ceny nemovitostí a míra průměrné úrokové sazby vedou do stavu, že na vlastní bydlení bude mít stále méně lidí. Banky na to chtějí zareagovat prodloužením doby, po kterou by lidé úvěr spláceli. Ve hře jsou 40leté hypotéky, ale Česká národní banka je proti. Jaká jsou pro a proti a co se stalo v zemích, kde multigenerační hypotéky zavedli?

Přečíst článek
Andrej Babiš

Globální daň vynese Česku dvě miliardy korun

Přes 130 zemí světa včetně České republiky se přelomově dohodlo na minimální podnikové dani. Česku přinese zhruba dvě miliardy korun ročně.

Přečíst článek
Výstavba bytů, ilustrační foto

Byty v Česku zdražily o 14,5 procenta. Růst byl třetí nejvyšší v EU

Meziroční růst cen domů a bytů v Česku ve druhém čtvrtletí zrychlil na 14,5 procenta, což je nejvíce za posledních šest let. Mezi zeměmi Evropské unie byl růst třetí nejvyšší.

Přečíst článek
Annalena Baerbocková, Robert Habeck

Lukáš Kovanda: V Německu zvítězil politický střed, pro Česko je to příznivé

Zelení triumfují v Berlíně. To je špatná zpráva pro tamní velké nemovitostní vlastníky.

Přečíst článek
Konec dodavatele energií Dobrá energie. Koupil ho miliardář Daniel Křetínský.

Elektřina v Německu je nejdražší v dějinách. Je to problém i pro český průmysl

Český průmysl čelí novým výzvám, k čipovému hladomoru se připojil ten plynový, který vyústil v dražší energie. Cena velkoobchodní elektřiny v Německu, s nímž je Česko těsně propojeno, dnes vystoupala na historický rekord.

Přečíst článek
Výroba elektrického pohonu pro modely BMW iX a BMW i4.

Studie: Česko je pro výrobce nejatraktivnější z Evropy

Z hlediska podmínek pro výrobní firmy je Česká republika nejlepší v Evropě. V celosvětovém žebříčku zaujala páté místo za Čínou, Indií, Spojenými státy a Kanadou. 

Přečíst článek
Ceny starších bytů letí vzhůru, nejdráž je v Praze

Studie: Starší byty v ČR zdražily o 28 procent, metr čtvereční stojí 85 tisíc

Ceny nejen nových, ale i starších bytů v Česku letí vzhůru. Na konci letošního pololetí cena starších bytů zdolala hranici 85 tisíc za metr čtvereční. Nejdráž je v Praze.

Přečíst článek
Fatra z holdingu Agrofert

Česko může žalovat Brusel v kauze Babišova střetu zájmů

Česká republika bude moci soudně napadnout postup Evropské komise vůči dotacím pro firmy ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO). Ve sporu by Česko mělo zastupovat ministerstvo zahraničí. Obrátit se na soud Česku umožní podle vyjádření ministerstva financí dopis, kterým Evropská komise zamítla žádost o proplacení dotace pro plastikářskou firmu Fatra z premiérova svěřenského fondu. Stát podle mluvčího ministerstva financí Michala Žurovce bude chtít získat rozsudek Soudního dvora EU.

Přečíst článek
Vyhoštění ruští diplomaté z ČR odlétají zpět do Moskvy.

Rusů v Česku přibývá. Pošramocené vztahy s Moskvou na tom nic nemění

Počet cizinců v Česku stále stoupá. To je věta, která opět otevírá aktuální zprávu o migraci do Česka, již vydává každé čtvrtletí ministerstvo vnitra. Navzdory vrbětické kauze stále přibývá i Rusů, realitní trh ale jejich přítomnost v Česku nekřiví.

Přečíst článek
Reklama

News box

Izraelské síly zabily nejméně 5️⃣ Palestinců při nočním zásahu ve vesnici poblíž města Tulkarm na okupovaném Západním břehu Jordánu. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odkazem na svého reportéra a palestinské úřady.
Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista 👨 Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se dosud nikomu jinému nepodařilo, informoval server BBC News. Podle oficiálních výsledků voleb získal téměř 44 procent hlasů a porazil svou soupeřku z Konzervativní strany Susan Hallovou. Khan se stal v roce 2016 prvním muslimem, který kdy stanul v čele západní metropole.
Rusko plánuje posílat do Číny přes Kazachstán přibližně 3️⃣5️⃣ miliard metrů krychlových zemního plynu ročně. Agentuře TASS to řekl velvyslanec Kazachstánu v Rusku Dauren Abajev. To odpovídá zhruba kapacitě přepravy plynovodu Síla Sibiře, kterým nyní proudí ruský plyn do Číny. Jeho kapacita by měla do roku 2025 dosáhnout 38 miliard metrů krychlových.
Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a umístily ho na 📜 seznam hledaných osob. Informovala o tom dnes agentura TASS s odkazem na oficiální záznamy ruského ministerstva vnitra.
Investiční firmě Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta 📈 vzrostl v prvním čtvrtletí provozní zisk o 3️⃣9️⃣ procent na rekordních 11,22 miliardy dolarů (261,1 miliardy korun). Zisk podpořily silné pojišťovací operace, vyplývá z dnešního prohlášení. Společnost také zřejmě prodala značný podíl akcií firmy Apple.
Počet obětí záplav způsobených silnými dešti na jihu Brazílie se zvýšil na 5️⃣6️⃣. Dalších 67 lidí se stále pohřešuje. Uvedl to podle agentury AFP úřad civilní obrany státu Rio Grande do Sul. Poslední bilance hovořila o 37 mrtvých.

V Tlumačově na Zlínsku hoří kovový šrot, na místě zasahuje 13 jednotek 👨‍🚒 hasičů. Vyhlášen byl třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu. Nikdo nebyl zraněn, příčinu požáru i výši škody zjišťuje vyšetřovatel, řekl mluvčí hasičů Pavel Řezníček. Vedení obce kvůli dýmu vyzvalo obyvatele, aby nevětrali.

Ruská protivzdušná obrana nad okupovaným Krymem sestřelila čtyři 🚀 rakety dlouhého doletu (ATACMS) vyráběné Spojenými státy. Podle agentury Reuters to dnes uvedlo ministerstvo obrany v Moskvě. Spojené státy tento typ raket Ukrajině bránící se více než dva roky ruské agresi začaly dodávat v uplynulých týdnech.
Delegace palestinského hnutí Hamás přijela do Egypta na zprostředkovaná jednání o 🤝 příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmích, informovala dnes egyptská média. V Gaze proti Hamásu už skoro sedm měsíců válčí Izrael v odvetě za teroristické útoky z loňského 7. října.
Spojené státy jednají s blízkými partnery o poskytnutí pomoci Ukrajině až 5️⃣0️⃣ miliard dolarů (1,2 bilionu korun). Tyto peníze by pak byly spláceny z neočekávaných zisků ze státních ruských aktiv zmrazených převážně v Evropě, ze kterých stále plynou úroky. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme