Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Central Group - informace o tématu

Central Group - Žižkov

Průměrný pražský byt zdražil o dvě roční mzdy, nově jich je potřeba 16

Za posledních pět let vzrostly ceny pražských bytů o 90 procent, mzdy ale jen o 33 procent. Z indexu sestavovaného developerskou společností Central Group vyplynulo, že nový byt v metropoli s plochou 70 metrů čtverečních už stojí 16 ročních průměrných hrubých mezd Pražana. Oproti loňsku je to o dva roční platy více. Index počítá s průměrnou hrubou měsíční mzdou v metropoli 50 556 korun a cenou nového bytu o uvedené rozloze 9 626 234 korun.

Přečíst článek

Nové byty v Praze zdražují a dál budou. Metr čtvereční je za víc než 118 tisíc

Přečíst článek
Reklama

News box

Na český trh vstoupil hotelový řetězec The Cloude One Hotels, který je součástí německé skupiny Motel One Group. Svůj čtyřhvězdičkový hotel 🏨 s 382 pokoji otevřel v polovině dubna v pražské Hybernské ulici. The Cloude One Hotels Prague je čtvrtým hotelem řetězce. Pobočky má ještě v New Yorku, Hamburku a Norimberku.
Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie samořízení. 🚘 Akcie automobilky Tesla v reakci prudce zpevnily. Tesla v neděli uvedla, že čínské úřady zrušily omezení pro její automobily, neboť prošly požadavky na zabezpečení dat v zemi. 
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dorazil na Pražský hrad, kde ho přivítal jeho český protějšek Petr Pavel 🤝. Po oficiálním ceremoniálu budou prezidenti jednat soukromě a poté i s delegacemi.
Dokončení a přestavba rozestavěné budovy Centra Nová Palmovka v Praze 8 na sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program 📡 (EUSPA) vyjde magistrát na zhruba 2,62 miliardy korun. Stavební práce udělá firma Porr, která zvítězila ve výběrovém řízení. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní.  Číst více
Pobaltské země varovaly, že rušení signálu GPS, ze kterého je obviňováno Rusko, by mohlo způsobit leteckou katastrofu 🛬. Napsal to britský list Financial Times Číst více
Lidé budou moci vystavovat plné moci nejen v papírové 📜, ale také také v elektronické podobě, které budou v registru zastupování. Novinku přinese vládní novela zákona o základních registrech, kterou podepsal prezident Petr Pavel. 
Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí ✖ zapalovat oheň 🔥, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo na zahradách se souvislým rostlinný porostem umožňujícím další šíření požáru. Zákaz souvisí s výstrahou Českého hydrometeorologického ústavu varující před nebezpečím vzniku požárů. 
 Stejnopohlavní páry 👬budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v manželství muž a žena. Omezení se má vztahovat například na osvojování dětí. Změnu přinese novela občanského zákoníku, kterou prezident Petr Pavel podepsal ✍. 
Francouzský herec Gérard Depardieu byl zadržen  v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen, uvedla agentura AFP. Stanice BFM TV už dřív informovala, že 75letý herec byl předvolán k výslechu v případu dvou žen, které ho viní ze sexuálního napadení během natáčení filmů v letech 2014 a 2021.
Český výrobce bezpilotních letounů 🛩 Primoco UAV v roce 2023 vytvořil čistý zisk přes 228 milionů korun, o rok dřív vydělal téměř 30 milionů korun. Tržby společnosti stouply ⬆ meziročně šestinásobně na téměř 600 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme