Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

byznys - informace o tématu

Výstava českých projektů ve Štrasburku ukazuje význam spolupráce byznysu a neziskovek

Je to jedno z důležitých spojení pro úspěšnou budoucnost. Spolupráce neziskového sektoru a soukromých společností nabývá na významu a může oba světy značně obohatit. Neziskový sektor totiž umí vyhledat konkrétní osoby, kterým pak ve spolupráci s komerční sférou dokáže nabídnout skutečně efektivní pomoc. 

Přečíst článek

Mnozí šéfové amerických firem se znovuzvolení Trumpa obávají, ale nahlas o tom nepromluví

Přečíst článek
První náměstek ministra zahraničí Jiří Kozák

Musíme se naučit propojovat startupy s velkým byznysem, říká náměstek ministra zahraničí Kozák

Přečíst článek
Silvio Berlusconi zemřel.

Lukáš Kovanda: Berlusconiho, průkopníka „politického podnikání“, povalila až hrozba státního bankrotu

Dnes zesnulý Silvio Berlusconi vstoupí do dějin nejen jako někdejší italský premiér. Těch má ostatně země kvůli častému střídání vlád vskutku přehršel. Jen Berlusconiho však mezi nimi – a dokonce celosvětově – lze považovat za prototyp politického podnikatele. Takového, jenž ve svých rukou kumuluje moc mediální, finanční a politickou a ještě přitom – za spolupráce dobře placených marketérů – dokáže působit jako obyčejný člověk z lidu, jenž se vzepřel mocným a na straně toho samého lidu bojuje za jeho zájmy.

Přečíst článek
kemp Dolní Čermná

Kempy letos zdražily jen o desetinu, budou ale méně investovat

Kempy v České republice často musely letos zdražit pobyty odhadem o deset procent. Růst jejich nákladů to zpravidla nepokryje. Vzhledem ke zdražování energií a služeb měly méně peněz na investice. Řekl to předseda Asociace kempů České republiky Bohumil Starý. Podnikatel provozuje Autokemp Konopáč v Heřmanově Městci na Chrudimsku.

Přečíst článek

Inflační mor by měla ČNB vymýtit dalším zvýšením úroků, míní bývalý viceguvernér Hampl

Česká ekonomika by se měla co nejdříve navrátit k cenové stabilitě, řekl v Otázkách Václava Moravce v České televizi předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl. Nesouhlasí proto se snahou České národní banky (ČNB) zanechat úrokovou sazbu na současných sedmi procentech, měla by ji zvýšit, doplnil. Podle Jana Švejnara, ředitele Institutu pro demokracii a ekonomickou analýzu, je česká ekonomika ve výjimečné situaci, když prochází recesí, ale zároveň má vysokou jádrovou inflaci.

Přečíst článek
Estée Lauder, parfém

Estée Lauder chce převzít módní značku Tom Ford za téměř tři miliardy dolarů

Americká kosmetická společnost Estée Lauder se blíží k dohodě o koupi módní značky Tom Ford za 2,8 miliardy dolarů (téměř 66 miliard korun). Informoval o tom list Financial Times s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Podle zdrojů firmy tento týden zahájily exkluzivní rozhovory a dohodu by mohly oznámit již v pondělí.

Přečíst článek

Válka na Ukrajině zhoršila situaci českých podniků. Její dopady jen začínají u drahých energií

Sotva se české podniky stačily otřepat z dopadů pandemie covidu, přišla válka na Ukrajině, která zasadí byznysu další ránu. Podle průzkumu Česko-německé obchodní a průmyslové komory už dopady konfliktu pociťuje nebo očekává 90 procent českých podniků. Konflikt tlumí byznys prostřednictvím výrazně vyšších cen surovin, sankcí, problémů v dodávkách i výpadku zaměstnanců z Ukrajiny.

Přečíst článek
Ukrajinští veteráni se připravují na invazi Ruska.

Sankce vůči Rusku ukrojí procento z růstu ekonomiky eurozóny. I Česko bude mít byznysové oběti

Vyhrocená situace na Ukrajině, sankce vůči Rusku a možná odvetná opatření samozřejmě mohou mít významný negativní dopad na české firmy, upozornil Svaz průmyslu a dopravy. Kterých firem a v jaké intenzitě se sankce dotknou je ale podle svazu zatím těžké hodnotit.

Přečíst článek
Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory
video

Zjednodušte podmínky zaměstnávání cizinců, apeloval na vládu šéf Hospodářské komory

Prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý v novoročním projevu vyzval vládu k jinému způsobu regulace trhu s energiemi, zabránění těch cílů Zelené dohody EU, které jsou pro ČR zjevně nerealistické, či ke krátkodobému řešení napjaté situace na trhu práce přijímáním zahraničních pracovníků. Podnikatelé podle něj musí pochopit, že stabilizace veřejných financí je prvořadým úkolem všech.

Přečíst článek
Reklama

News box

Návrh rozpočtu vysokých škol pro příští rok počítá s navýšením o šest miliard korun. Na sociální síti to dnes uvedl ministr školství Mikuláš Bek (STAN). Na vzdělávání na veřejných vysokých školách je nyní určeno 30,9 miliardy korun. Navýšení peněz pro vysoké školství potvrdila také předsedkyně České konference rektorů Milena Králíčková. 
Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil 🔥požár, se  zřítila, uvedl mluvčí 🚒 dánských hasičů. I přes zpevnění a pokus o stabilizaci ohořelých nosných stěn, se jich polovina propadla. Požár těžce poničil renesanční budovu ze 17. století, která přišla o svou vysokou věž i velkou část střechy. Při dnešním zřícení fasády nebyl nikdo zraněn, uvádějí dánské noviny Jyllands-Posten.
Pražský dopravní podnik 🚌obdržel předžalobní výzvu od společnosti Nové Holešovice, kterou založil spolu s firmami Karlín Group a CPI Property Group k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí, vedení metropole chce ze společnosti vystoupit. Ve výzvě vyčíslil advokát případnou škodu na 1,31 miliardy korun a vyzval k dodržení původní dohody
Spojené státy i po obnovení ropných sankcí vůči Venezuele 👍 umožní některým americkým a evropským ropným firmám pokračovat v obchodování se státní venezuelskou ropnou společností PDVSA. Udělování povolení budou vyhodnocovat případ od případu, napsal americký deník The Wall Street Journal (WSJ).
Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 🔟 ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, citovaný médii. Houfnice Bohdana se podle dostupných informací montují na podvozky české automobilky Tatra.
Pražský magistrát koupí budovu v Holešovicích a přestaví ji na 🏫 střední školu, zřejmě gymnázium. Objekt v ulici U Pergamenky nabídne zhruba 520 míst pro žáky, a navýší se tak kapacita středních škol v Praze. Schválili to dnes pražští zastupitelé. 
Spojené státy a Británie dnes rozšířily své protiíránské 📜 sankce v reakci na víkendový vzdušný útok Teheránu na Izrael. Americké ministerstvo financí novými postihy míří na 16 jednotlivců a dva subjekty napojené na výrobu dronů, které byly při útoku použité. Londýn cílí na několik vojenských organizací a osob s vazbami na výrobu bezpilotních letounů i raket, napsala agentura AP.
Průměrné nájemné v České republice v prvním čtvrtletí 📈 vzrostlo mezičtvrtletně o procento na 295 korun za metr čtvereční. Nejvýznamněji vzrostlo nájemné v Olomouci o 4,3 procenta a o 3,1 procenta v Hradci Králové. Naopak propad cen pronájmů byl zaznamenán v Karlových Varech o 1,8 procenta, v Liberci o 1,2 procenta a v Jihlavě o necelé procento.
Zájem o obnovitelné zdroje energie v Česku dál 📈 roste, což se projevilo i v počtu žádostí o dotace. Počet žádostí o dotaci na fotovoltaiku stoupl v prvních třech měsících letošního roku meziročně téměř dvojnásobně, o desítky procent vzrostl i počet žádostí u tepelných čerpadel. Celkově bylo zatím podáno téměř 47 tisíc žádostí. 
Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr s předpokládanou hodnotou zhruba 8️⃣6️⃣ miliard korun bez DPH na nákup automatizovaných vlakových souprav určených pro linky metra C a D. Součástí zakázky budou také další potřebné technologie a úpravy stanic a dep. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělil vedoucí komunikačního odboru DPP Daniel Šabík.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme