Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

byty - informace o tématu

Ceny nájemného se v květnu zastavily a někdy i mírně klesaly

Ceny nájemného začaly stagnovat i mírně klesat, byt v Praze vyjde průměrně na více než 19 tisíc

Ceny nájemného ve starších bytech v květnu začaly stagnovat a v některých českých městech i klesat. Pokles ceny nájemného lze sledovat druhé čtvrtletí po sobě. I tak se ale ceny nájmů meziročně zvedly, a to o osm procent v Praze, o devět procent v Brně a o čtyři procenta ve zbytku země, informuje o tom realitní společnost RE/MAX.

Přečíst článek
Do nájemního bydlení šlape další velký investor, fond Mint. Hledá velké bytové projekty

Do nájemního bydlení šlape další velký investor, fond Mint. Hledá velké bytové projekty

Přečíst článek

Češi ještě loni stavěli rodinné domy jako o závod. Dokončilo se v nich nejvíc bytů od normalizace

Přečíst článek

Nevídaný obrat na rezidenčním trhu. V krizi ožil zájem o větší rodinné byty

Přečíst článek
Istanbul

Nemovitosti v Istanbulu jsou astronomicky drahé a ceny rychle rostou

Turci tuto neděli míří k volebním urnám. K nákupu nemovitostí se jich vydává stále méně. Díky vysoké inflace ceny raketově rostou a řada Turků již na hypotéku nedosáhne. Pěkný byt v žádané istanbulské čtvrti vyjde dráže než v Dubaji.

Přečíst článek
Bytový komplex Nová Karolina v Ostravě

Byty zlevňují. Lidé prodávají i pod cenou

Rozdíl mezi nabídkovými cenami nemovitostí a skutečnými prodejními cenami se prohlubuje a se 13 procenty je největší za poslední rok. V dubnu činila průměrná nabídková cena 62 814 korun za metr čtvereční, realizovaná cena 54 768 korun za metr čtvereční. Uvádí to Broker Consulting REALIndex.

Přečíst článek
Developerský projekt v benešovských kasárnách.

Bytů se ve čtvrtletí prodalo nejméně za sedm let, pokles cen zrychlil, ukázal HB Index

V letošním prvním čtvrtletí se v Česku prodalo nejméně bytů za posledních sedm let. Jejich cena mezičtvrtletně klesla o 2,5 procenta, výrazněji než v posledním čtvrtletí loňského roku. Vyplývá to z HB Indexu Hypoteční banky, jež patří do skupiny ČSOB. Ceny bytů ve čtvrtém čtvrtletí 2022 v mezikvartálním srovnání klesly poprvé od začátku roku 2013, a to v průměru o 0,7 procenta.

Přečíst článek
Do nájemního bydlení vstupuje Kooperativa. Kupuje byty na pražském Opatově

Do nájemního bydlení vstupuje Kooperativa. Kupuje byty na pražském Opatově

Mezi velké investory, kteří nakupují nájemní bydlení, se zapojuje pojišťovna Kooperativa. Prvním projektem, do kterého investuje, je Residence Opatov. Tento projekt, který buduje společnost Sekyra Group, sestává ze tří bytových domů s celkem 300 byty. Kooperativa kupuje část těchto bytů, druhou část si podle informací newstream.cz v rámci společnosti Dostupné bydlení České spořitelny pořizuje banka jako svůj druhý pražský projekt.

Přečíst článek
Sídliště, panelové domy

Ceny panelákových bytů se zřítily. Je správná doba na nákup?

Nabídkové ceny starších bytů v Česku v prvním čtvrtletí roku meziročně klesly průměrně asi o 11 procent. Vyplývá to z analýzy firmy FérMakléři.cz. Šedesátimetrový byt po rekonstrukci v Praze podle ní vyjde zhruba o půl milionu korun levněji.

Přečíst článek
Prosek Park - vizualizace projektu nájemního bydlení.

Obrat k nájemnímu bydlení. Velcí developeři hledají odbyt a nabízejí městu výstavbu levných bytů

Na jedné straně nálepka luxusního bydlení v atraktivních lokalitách, na druhé levné nájemní byty pro město. Top hráči na pražském rezidenčním trhu se snaží dohnat skomírající prodeje výstavbou obecních bytů. Dostupné bydlení chystá po Finepu také Sekyra Group, zapojit se chce i Central Group.

Přečíst článek
Rusové zmizeli z trhu. Jejich zájem o nemovitosti v Česku spadl za rok na pouhou pětinu

Rusové zmizeli z trhu. Jejich zájem o nemovitosti v Česku spadl za rok na pouhou pětinu

Zájem Rusů o nákup nemovitostí v Česku za rok pětinásobně klesl v důsledku sankcí a „zhoršené logistiky“. Rusové často pořizují byty pro své děti studující na zahraničních univerzitách. Ty však nyní stále častěji míří za studiem do Číny.

Přečíst článek
Podle údajů Eurostatu ceny bytů v ČR začaly v posledním čtvrtletí loňského roku klesat.

Ceny bytů zamířily dolů, i když jen symbolicky

Podle dnes zveřejněných údajů Eurostatu ceny bytů v ČR začaly v posledním čtvrtletí loňského roku klesat. Ve srovnání s předchozím kvartálem se snížily o 2,2 procenta, a zaznamenaly tak první pokles za posledních devět let. Pokles cen bytů je nepochybně známkou toto, že měnová restrikce ČNB funguje, i když to chvíli trvá, píše Petr Dufek, hlavní ekonom Banky CREDITAS.

Přečíst článek
Dům Radost - Praha Žižkov

Čekání a zase čekání. Proč se rekonstrukce Domu Radost protahuje

První pražský mrakodrap je stále v očekávání. Bývalý Dům odborových svazů na pražském Žižkově, dnes nazývaný Dům Radost, v tuto chvíli stále čeká na územní rozhodnutí. Už čtrnáct měsíců. Ještě se bude následně čekat na stavební povolení a pak se zase bude čekat až proběhne celá rekonstrukce. Teprve poté, se budou moci do 600 zrekonstruovaných bytů stěhovat noví nájemníci a uživatelé dalších kulturních a sportovních prostor. Podle odhadu leadera projektu Tomáše Kašpara se to vše protáhne až ke konci tohoto desetiletí. Uvedl v rozhovoru pro Newstream.cz.

Přečíst článek
YIT v loňském roce zkolaudoval projekt Parvi Cibulka v pražských Košířích, který vznikl revitalizací bývalé továrny Meopta na bydlení loftového typu se 150 byty.

Dvě kolaudace, dvě hrubé stavby, dva nové projekty. Developer YIT loni v Česku utržil přes dvě miliardy

Obrat finského developera YIT v Česku loni překročil dvě miliardy korun. Konkrétní výši obratu ani čistý zisk společnost nespecifikovala. Developer loni prodal 204 bytů. Letos plánuje zahájit nové projekty v pražských městských částech 5, 11 a 12 s více než 300 byty a poprvé připravuje i projekt mimo metropoli, a to v Kladně.

Přečíst článek
Reklama

News box

Největší evropské internetové tržiště s použitým oblečením 🧥👚 Vinted se v loňském roce poprvé dostalo do zisku. Firmě pomohl rychlý růst tržeb v souvislosti s vyšším zájmem o nákup a prodej módy z druhé ruky. 
Na český trh vstoupil hotelový řetězec The Cloude One Hotels, který je součástí německé skupiny Motel One Group. Svůj čtyřhvězdičkový hotel 🏨 s 382 pokoji otevřel v polovině dubna v pražské Hybernské ulici. The Cloude One Hotels Prague je čtvrtým hotelem řetězce. Pobočky má ještě v New Yorku, Hamburku a Norimberku.
Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie samořízení. 🚘 Akcie automobilky Tesla v reakci prudce zpevnily. Tesla v neděli uvedla, že čínské úřady zrušily omezení pro její automobily, neboť prošly požadavky na zabezpečení dat v zemi. 
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dorazil na Pražský hrad, kde ho přivítal jeho český protějšek Petr Pavel 🤝. Po oficiálním ceremoniálu budou prezidenti jednat soukromě a poté i s delegacemi.
Dokončení a přestavba rozestavěné budovy Centra Nová Palmovka v Praze 8 na sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program 📡 (EUSPA) vyjde magistrát na zhruba 2,62 miliardy korun. Stavební práce udělá firma Porr, která zvítězila ve výběrovém řízení. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní.  Číst více
Pobaltské země varovaly, že rušení signálu GPS, ze kterého je obviňováno Rusko, by mohlo způsobit leteckou katastrofu 🛬. Napsal to britský list Financial Times Číst více
Lidé budou moci vystavovat plné moci nejen v papírové 📜, ale také také v elektronické podobě, které budou v registru zastupování. Novinku přinese vládní novela zákona o základních registrech, kterou podepsal prezident Petr Pavel. 
Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí ✖ zapalovat oheň 🔥, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo na zahradách se souvislým rostlinný porostem umožňujícím další šíření požáru. Zákaz souvisí s výstrahou Českého hydrometeorologického ústavu varující před nebezpečím vzniku požárů. 
 Stejnopohlavní páry 👬budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v manželství muž a žena. Omezení se má vztahovat například na osvojování dětí. Změnu přinese novela občanského zákoníku, kterou prezident Petr Pavel podepsal ✍. 
Francouzský herec Gérard Depardieu byl zadržen  v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen, uvedla agentura AFP. Stanice BFM TV už dřív informovala, že 75letý herec byl předvolán k výslechu v případu dvou žen, které ho viní ze sexuálního napadení během natáčení filmů v letech 2014 a 2021.
Reklama
Reklama
Doporučujeme