Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream TV

Prezident MFF KV Jiří Bartoška a zakladatel skupiny KKCG Karel Komárek
video

PODÍVEJTE SE: Komárek s Bartoškou ocenili mladé filmaře. Allwyn je pošle na stipendium do Los Angeles

Karlovy Vary vedle zavedených hvězd vítají také talentované mladé filmaře z celého světa. Nově se na jejich podporu zaměřil jeden z nejbohatších Čechů, Karel Komárek. Jeho dnes již globální loterijní společnost Allwyn spustila ve spolupráci s European Film Promotion stipendijní program pro mladé filmaře, kteří v rámci projektu Future Frames budou mít šanci na studijní cestu do Los Angeles. První vítězkou se stala Amalie Maria Nielsen z Dánska.

Přečíst článek
video

FreshStart: Učí Čechy, že kus umění nemusí stát stovky tisíc. A plakát z Ikea to rozhodně není

Přečíst článek

FreshStart: Jak vychovat top fotbalistu? Začít s atletickou průpravou, razí šéf fotbalové akademie

Přečíst článek
video

Iveta Fabešová: Byla jsem příliš naivní a důvěřivá

Iveta Fabešová je úspěšnou podnikatelkou a jednou z nejlepších cukrářek v Česku. Svůj byznys ale musela rozjíždět hned nadvakrát. Mnoho let budovala síť kaváren s ročními obraty v desítkách milionů korun, o ty však ze dne na den přišla. Nevzdala to a nedlouho na to otevřela cukrárnu ve Werichově vile v samotném srdci pražské Kampy.

Přečíst článek
video

FreshStart: Od chemoterapie po byznys s kolagenem. Pinky Protein se zrodila ze zoufalství a potřeby

Před pěti lety jí zjistili rakovinu prsu a podstoupila drastickou léčbu. Chemoterapie ji připravila o vlasy. A také o chuť k jídlu. Ke každému soustu se musela Katya Tsvetanova Gogeva přemáhat. Byla ráda, když zvládla pár lžic proteinu s vodou k snídani. Nad nemocí ale zvítězila. A nyní Katy z pozice zakladatelky Pinky Protein, výrobce přírodního proteinu, pomáhá onkologickým pacientkám i ostatním ženám, které chtějí vést zdravý život, s detoxikací těla a výživou.

Přečíst článek
video

Rakovina mi změnila život. Jsem vděčná za druhou šanci, říká umělkyně

Do svých třiceti let zažila bohužel více, než někteří za celý život. Lékaři jí ve 27 letech sdělili krutou diagnózu – rakovina tlustého střeva ve čtvrtém stádiu s metastázemi na játrech. Nemoc ji dostala na dno. Zároveň ji ale naučila užívat si života. Tohle je příběh fotografky a influencerky Lucie Levé, o který se podělila s posluchači pořadu Eva Talks na Newstream TV.

Přečíst článek
Miliardář Zbyněk Frolík v pořadu Jiný peníze
video

Zbyněk Frolík: Přiletělo příliš mnoho černých labutí

Na podzim se na trhu objeví řada příležitostí k investicím, říká zakladatel Linetu a investor Zbyněk Frolík. „Černé labutě dopadnou na řadu odvětví - někdo jede z rezerv. Neříkám, že to bude nějaká národní katastrofa, ale budou podniky, které budou potřebovat investici, budou ochotny prodat část svého majetku, část firmy, než se to uklidní,“ říká v další epizodě pořadu Jiný peníze na newstream.cz.

Přečíst článek
video

Moje gastro cesta začala klinickou smrtí, říká gurmet Pavel Maurer

„Nejvíce, ze všeho co jsem kdy udělal, mě těší naše občanská iniciativa 3DUBY. Tu jsme s manželkou založili ještě s Martinou Navrátilovou v době, kdy se celý gastro nápad jen rozjížděl,” říká jedna z nejvýraznějších tváří české gastronomické scény Pavel Maurer. „Chtěl jsem, aby tady po mně něco zbylo. Zasazení stromů předcházela nehoda v Alpách, při níž jsem prožil klinickou smrt,“ uvedl v pořadu Značka: Osobně zakladatel nezávislého průvodce po tuzemských restauracích Maurerův výběr Grand restaurant a oblíbené gastro události Prague Food Festival.

Přečíst článek
Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek navštívil dům s pečovatelskou službou Dům u Agáty
video

Podívejte se, jak probíhala návštěva ministra zdravotnictví Válka v domě s pečovatelskou službou U Agáty

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek navštívil dům s pečovatelskou službou Dům u Agáty, který v pražských Řeporyjích provozuje Ilona Kněžínková. V průběhu návštěvy Válek upozornil, že po roce 2035 podobná zařízení bude potřebovat výrazně větší část populace než nyní.

Přečíst článek
video

FreshStart: I kojicí móda umí ženě lichotit, říká zakladatelka značky Wo-mum

Každá máma je především žena a na módu nechce rezignovat ani v těhotenství či při kojení, myslí si zakladatelka značky oblečení Wo-mum Jaroslava Šnejdarová. „Mám ráda módu. Na mateřské jsem ale narážela na to, že jsem si nemohla obléci to, co mi sluší, protože tyto kousky oblečení nebyly střihem uzpůsobené pro kojení,“ vzpomíná Jaroslava v pořadu FreshStart.

Přečíst článek
Investor Gabriel Eichler v pořadu Jiný peníze.
video

Gabriel Eichler: V Kalifornii se nenadává, ale podniká. Teď ale start-upy přišly o investory

Pád Silicon Valley Bank a propad cen akci technologických firem a kryptoměnového trhu způsobily, že ze sektoru start-upů se i v Kalifornii odlily peníze pryč, říká investor Gabriel Eichler. Přesto je tam mentalita už zhruba sto let neopakovatelně podnikatelská.

Přečíst článek
video

Pavlína Němcová: O syna jsem se soudila dlouhých 12 let, pomáhala mi víra

Modelka, filmová herečka, podnikatelka, producentka a především matka. Poslední jmenovaná životní role Pavlíny Němcové je pro ni tou nejkrásnější, ale také nejbolestivější kapitolou jejího života. V pořadu Eva Talks na Newstream TV otevřeně hovoří o náročných letech soudních tahanic s  exmanželem o získání syna do péče. „S rozvodem mi začalo peklo na zemi. Soud dal syna do péče exmanžela a mně se zhroutil celý svět,“ přiznává Pavlína v rozhovoru s moderátorkou Evou Čerešňákovou.

Přečíst článek
video

Živě z konference Block’23: Kicom, Juran, Kyrsch a další kryptomágové se sjeli do Zlína

Profesionálové a inovátoři v oboru blockchainových technologií se sjeli do Zlína. Na druhém ročníku krypto konference budou diskutovat o posledních trendech v oboru, jako jsou Metaverse, NFTs, decentralizované finance a další aplikace blockchainové technologie. Přinášíme živý stream z akce.

Přečíst článek

News box

Izraelské síly zabily nejméně 5️⃣ Palestinců při nočním zásahu ve vesnici poblíž města Tulkarm na okupovaném Západním břehu Jordánu. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odkazem na svého reportéra a palestinské úřady.
Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista 👨 Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se dosud nikomu jinému nepodařilo, informoval server BBC News. Podle oficiálních výsledků voleb získal téměř 44 procent hlasů a porazil svou soupeřku z Konzervativní strany Susan Hallovou. Khan se stal v roce 2016 prvním muslimem, který kdy stanul v čele západní metropole.
Rusko plánuje posílat do Číny přes Kazachstán přibližně 3️⃣5️⃣ miliard metrů krychlových zemního plynu ročně. Agentuře TASS to řekl velvyslanec Kazachstánu v Rusku Dauren Abajev. To odpovídá zhruba kapacitě přepravy plynovodu Síla Sibiře, kterým nyní proudí ruský plyn do Číny. Jeho kapacita by měla do roku 2025 dosáhnout 38 miliard metrů krychlových.
Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a umístily ho na 📜 seznam hledaných osob. Informovala o tom dnes agentura TASS s odkazem na oficiální záznamy ruského ministerstva vnitra.
Investiční firmě Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta 📈 vzrostl v prvním čtvrtletí provozní zisk o 3️⃣9️⃣ procent na rekordních 11,22 miliardy dolarů (261,1 miliardy korun). Zisk podpořily silné pojišťovací operace, vyplývá z dnešního prohlášení. Společnost také zřejmě prodala značný podíl akcií firmy Apple.
Počet obětí záplav způsobených silnými dešti na jihu Brazílie se zvýšil na 5️⃣6️⃣. Dalších 67 lidí se stále pohřešuje. Uvedl to podle agentury AFP úřad civilní obrany státu Rio Grande do Sul. Poslední bilance hovořila o 37 mrtvých.

V Tlumačově na Zlínsku hoří kovový šrot, na místě zasahuje 13 jednotek 👨‍🚒 hasičů. Vyhlášen byl třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu. Nikdo nebyl zraněn, příčinu požáru i výši škody zjišťuje vyšetřovatel, řekl mluvčí hasičů Pavel Řezníček. Vedení obce kvůli dýmu vyzvalo obyvatele, aby nevětrali.

Ruská protivzdušná obrana nad okupovaným Krymem sestřelila čtyři 🚀 rakety dlouhého doletu (ATACMS) vyráběné Spojenými státy. Podle agentury Reuters to dnes uvedlo ministerstvo obrany v Moskvě. Spojené státy tento typ raket Ukrajině bránící se více než dva roky ruské agresi začaly dodávat v uplynulých týdnech.
Delegace palestinského hnutí Hamás přijela do Egypta na zprostředkovaná jednání o 🤝 příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmích, informovala dnes egyptská média. V Gaze proti Hamásu už skoro sedm měsíců válčí Izrael v odvetě za teroristické útoky z loňského 7. října.
Spojené státy jednají s blízkými partnery o poskytnutí pomoci Ukrajině až 5️⃣0️⃣ miliard dolarů (1,2 bilionu korun). Tyto peníze by pak byly spláceny z neočekávaných zisků ze státních ruských aktiv zmrazených převážně v Evropě, ze kterých stále plynou úroky. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme