Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream TV

Ladislav Minčič, ředitel Odboru legislativy, práva a analýz Hospodářské komory ČR
video

Ladislav Minčič: Ani referendum nás nezbaví závazku přijmout euro. Teď na to ale není doba

Česká republika nesplňuje většinu kritérií pro splnění eura. Přesto je jeho přijetí vlastně nevyhnutelné, protože žádný jednostranný krok typu referenda Českou republiku nezbaví závazku, že společnou evropskou měnu přijme. Jen to nebude nijak brzy. V pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS to prohlásil ředitel Odboru legislativy, práva a analýz Hospodářské komory ČR Ladislav Minčič.

Přečíst článek

Autenticita. To je nejlepší strategie při budování osobní značky, shodují se hosté pořadu Značka: Osobně

Přečíst článek
Modelka a moderátorka Eva Čerešňáková píše i knihy
video

Vánoční speciál Eva Talks: Silné ženské vzory mohou být inspirací pro všechny, říká Eva Čerešňáková

Přečíst článek
Zdeněk Pohlreich v pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS
video

Zdeněk Pohlreich: Zlevňování v restauracích fakt nečekejte

Neumím si představit, že by restaurace začaly v příštím roce zlevňovat. To uvedl známý šéfkuchař a podnikatel v gastronomii Zdeněk Pohlreich v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS. A to navzdory tomu, že lze očekávat snižování cen potravin. „Suroviny tvoří v našich nákladech maximálně třetinu. A ostatní položky porostou. Restauratéři jsou navíc podnikatelé, tak musí maximalizovat zisk,“ dodal Pohlreich.

Přečíst článek
Moderátorka Eva Čerešňáková a farář Zbigniew Czedlnik
video

Mám pocit, že šíleně běžím, říká farář Zbigniew Czendlik

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát s vánočním poselstvím přišel katolický farář Zbigniew Czendlik. Ve svém poselství dává lidem naději, když říká: Tma nad světlem nikdy nezvítězí, a Vánoce jsou světlo. Rozhovor se konal před čtvrteční tragédií na pražské Filozofické fakultě, té následně na své stránce uvedl: „Tragédie na fakultě v Praze se nějak dotýká nás všech...Myslím zvláště na ty, kteří přišli o své blízké.“ 

Přečíst článek
video

POPAI DAY ukázal nové trendy v retailu. Podívejte se na sestřih z akce

POPAI DAY 2023 přinesl zásadní trendy, změny a perspektivy v retailu.

Přečíst článek
Daniela Brzobohatá a Eva Čerešňáková
video

Nikdy mi nevadilo ukazovat se na veřejnosti, říká Daniela Brzobohatá

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát přišla Daniela Brzobohatá a přiblížila zajímavosti z nedávné svatby.

Přečíst článek
Bývalý guvernér České národní banky Miroslav Singer v pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS
video

Miroslav Singer: Schodek 300 miliard Česko nepotřebuje. Po vyrovnaných rozpočtech tu ale není poptávka

Vláda Petra Fialy na příští rok počítá se schodkem ve výši 252 miliard korun. To je sice méně než schodek očekávaný za rok 2023, přesto jde o stále obří sumu. A žádnou změnu v této rozhazovačné rozpočtové politice podle bývalého guvernéra České národní banky Miroslava Singera nelze v následujících letech očekávat. „Samozřejmě by šlo mít nižší rozpočet, ale není po tom poptávka,“ uvedl Singer v pořadu Svět financí s Trinity Bank na CNN Prima NEWS.

Přečíst článek
Matěj Žák, zakladatel a CEO společnosti Trezor
video

Matěj Žák z Trezoru: Věřím, že se bitcoin podívá nad 100 tisíc dolarů

Bitcoin se dostává do býčího trhu a jeho cena se dostala nad 44 tisíc dolarů. „Před několika týdny jsem někomu z legace říkal, že se cena může dostat až na 123 456 dolarů za bitcoin. Pokud bitcoin zopakuje cyklicky svůj výkon, můžeme se opravdu podívat nad 100 tisíc dolarů,“ uvedl v pořadu Svět financí na CNN Prima NEWS Matěj Žák, zakladatel a CEO společnosti Trezor, která vyvinula první fyzickou kryptoměnovou peněženku.

Přečíst článek
Štefan Margita a Eva Čerešňáková
video

Opera mě v mládí vůbec nezajímala. Začal jsem vlastně náhodou, říká Štefan Margita

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát přišel Štefan Margita. Ten poradil mladým zpěvákům, jak si nezničit hlas a rozpovídal se o své čtyřicetileté kariéře na operních scénách. Také nechal diváky nahlédnout do byznysu spojeném s operou.

Přečíst článek
Ewa Farna je absolutní Českou slavicí
video

VIDEO: Absolutní česká slavice Ewa Farna otevřeně o podnikání i osobním životě

Návrat na trůn oslavila při udílení Českých slavíků zpěvačka Ewa Farna. Stala se zpěvačkou roku a s největším počtem hlasů také absolutní vítězkou ankety, jejíž hlavním partnerem je Trinity Bank. Kapelou roku byli vyhlášeni Kabáti, zpěvákem roku je Marek Ztracený. Jak Ewa Farna dokáže propojovat osobní a profesní život? A proč jsou v současnosti české zpěvačky trendy? Sledujte její rozhovor s Evou Čerešňákovou v pořadu Eva Talks.

Přečíst článek
Eva Čerešňáková a Lucie Křížková
video

Vše se rychle vrací do normálu, říká o návratu manžela z vězení Lucie Křížková

Eva Čerešňáková, moderátorka, bývalá modelka a Česká vicemiss v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát přišla Lucie Křížková. Bývalá Miss, dnes úspěšná moderátorka a občasná modelka hovoří o návratu svého muže z vězení.  

Přečíst článek
video

Vybudovat si dobré renomé trvá někdy dlouho, říká poradce freelancerů Robert Vlach

Robert Vlach je český podnikatel, poradce a popularizátor podnikání na volné noze. V roce 2011 získal za Moravskoslezský kraj ocenění Živnostník roku 2011. Napsal v Česku první knihu pro nezávislé profesionály v češtině Na volné noze: Podnikejte jako profesionálové. A mnoha freelancerům pomohl k výraznému zvýšení tržeb či nárůstu počtů klientů. 

Přečíst článek

News box

Obraz 🎨🖌 Podobizna slečny Lieserové od Gustava Klimta, který byl dlouhou dobu považován za ztracený, se ve Vídni vydražil za 30 milionů eur 💶 (758 milionů korun). Informuje o tom agentura APA, podle níž se odhadní cena pohybovala mezi 30 a 50 miliony eur (až 1,26 miliardy korun). I tak dnes aukce jasně překonala dosavadní rakouský rekord.

Ceny ropy 🛢 klesají 📉 kvůli zmírnění napětí na Blízkém východě a slabší aktivitě amerických podniků. Větším ztrátám brání pokles zásob ropy ve Spojených státech. Severomořská ropa Brent ztrácí o 0,5 procenta na 87,96 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) odpisuje 0,7 procenta a prodává se lehce nad 82,80 dolaru za barel.

Česká skupina lékáren Pilulka 💊 loni podle předběžných čísel utržila 2,1 miliardy korun, což představuje meziroční pokles o 13 procent. Spolu s franšízovými lékárnami v Pilulce zákazníci loni utratili okolo tří miliard. Důvodem poklesu je uzavření rumunské pobočky v polovině roku 2023 a výrazné omezení prodejů prostřednictvím benefitních zaměstnaneckých programů.

Číst více
Pražská burza po dvou růstových dnech nepatrně oslabila. Index PX poklesl o 0,08 procenta na 1563,57 bodu. I tak ale zůstává na nejvyšších hodnotách od léta 2008. Dnes se dařilo akciím pojišťovny VIG i skupiny Erste, naopak v oslabování pokračovaly cenné papíry energetické společnosti ČEZ. 
Americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon 📝 uvolňující dodatečných 61 miliard dolarů (přes 1,4 bilionu korun) na vojenskou a ekonomickou podporu Ukrajiny a zemí v regionu. Souběžně uzákonil další výdaje ve výši přes 30 miliard dolarů na podporu Izraele, asijských partnerů či na humanitární pomoc ve světě a potvrdil přijetí opatření, které by teoreticky mohlo příští rok vést k zákazu sociální sítě TikTok ve Spojených státech.
Akcionáři Komerční banky schválili návrh představenstva vyplatit z loňského zisku dividendu 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Uvedla to mluvčí banky Šárka Nevoralová. Většinovým akcionářem KB je s podílem 60,4 procenta francouzská banka Société Générale. Komerční banka má přes 69 tisíc akcionářů, většina z nich jsou lidé z Česka. Číst více
Tržby amerického výrobce letadel Boeing ✈ se v prvním čtvrtletí meziročně snížily o osm procent na 16,57 miliardy dolarů (391 miliard korun). Je to však lepší výsledek, než firma čekala. Boeing ve svém dnešním sdělení také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje. Boeing je hlavním rivalem evropského výrobce letadel Airbus.
Německá ekonomika letos podle aktualizovaného odhadu vlády vykáže růst 📈 o 0,3 procenta, což je o 0,1 procentního bodu více než předpokládala únorová prognóza. Spolkový ministr hospodářství Robert Habeck k tomu uvedl, že aktualizovaný výhled vývoje hrubého domácího produktu (HDP) je stále příliš nízký, přesto jsou už podle něj patrné známky zlepšení. Číst více
Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda dnes schválila jeho jmenování. Bartovský nahradí Jana Berouna, který VZ řídí od roku 2014 a jemuž v říjnu zanikne služební poměr vojáka z povolání. Šéfa VZ jmenuje ministryně obrany se souhlasem vlády a po projednání ve sněmovním výboru, kde kandidáta ministryně obrany Jana Černochová (ODS) představila v úterý.
Lepší pracovní podmínky pro pracovníky digitálních platforem, jako je Uber, schválili poslanci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Cílem směrnice je větší ochrana a posílení postavení lidí, kteří pracují například jako kurýři nebo řidiči na objednávku pomocí aplikací, a obecně větší transparentnost zaměstnání v nových formách práce.
Reklama
Reklama
Doporučujeme