Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vlastní ostrov není jen pro miliardáře. Stát může i tolik co garsonka na Proseku

Menší ostrovy u Kanady mohou stát stejně jako garsonka v Praze.
Se svolením Vladi Private Islands
Petra Jansová

Ostrovů je na celém světě několik stovek tisíc. Někde jde jen o výběžky, jinde o desítky tisíc metrů čtverečních. Stát mohou od 500 tisíc až po několik milionů. Závisí to na rozloze, poloze i vybavenosti. Vliv hrají i trendy.

Reklama

„Skandinávie, evropské pobřeží Atlantiku, východní pobřeží Kanady, Karibik a Tichý oceán jsou oblastmi, kde se nejčastěji prodávají ostrovy. Je to i protože v těchto zemích, je cizincům umožněno vlastnit nemovitosti,“ přibližuje Farhad Vladi, majitel realitní kanceláře Vladi Private Island.

Německá společnost Vladi Private Islands významného obchodníka a filantropa Farhada Vladiho působí ve specifickém realitním segmentu od 70. let. Tehdy se jí podařilo prodat jeden z nejpůsobivějších seychelských ostrovů Cousine Island.

Na ostrovy, které jsou aktuálně v nabídce, se můžete podívat do následující galerie:

Od té doby prodala německá realitní kancelář tisíce ostrovů, přičemž zájem o jejich koupi nadále roste s tím, jak klienti dávají přednost ostrovům s vyvinutou infrastrukturou v politicky a klimaticky stabilních regionech.

„Lidé si ostrovy kupují, protože chtějí mít kontrolu nad tím, jak budou trávit svůj čas. Jen v soukromí si totiž mohou užít klidu a pohody,“ přibližuje Vladi s tím, že i Češi patří a patřili mezi jeho klienty.

Na kolik vyjde apartmán na Kapverdách.

Na chatu do Afriky? Na Kapverdách se dá koupit apartmán za milion

Kapverdy nejsou jen synonymem pro luxusní dovolenou, ceny tamních nemovitostí přináší i zajímavé investiční příležitosti. Apartmány nebo vily tam začali kupovat i Češi. Vyjde je to totiž levněji než v Česku.

Přečíst článek

Ostrov může stát i tři miliony korun

A na kolik takový ostrov přijde? Nejmenší ostrůvky bez jakékoliv infrastruktury se dají pořídit i za méně než půl milionu dolarů, v přepočtu tedy pod deset milionů korun. Cena těch nejdražších se může vyšplhat až na stonásobky zmíněné hodnoty. Cenu určuje - jako u kterékoli jiné nemovitosti - také lokalita. Jinak stojí menší ostrov v Kanadě než v populárním Karibiku. A velmi drahé jsou i ostrovy ve Středomoří.

Roste poptávka po nemovitostech v zahraničí, meziročně stoupla až o 25 procent

Doma je draho. Češi tak kupují domy v zahraničí, je to výhodnější

Mezi Čechy stoupá zájem o nemovitosti v zahraničí. Podle realitních kanceláří vzrostl objem nákupů starších i nových apartmánů či domů meziročně asi o 20 až 25 procent. K oblíbeným destinacím patří především Španělsko a Chorvatsko, ale například i Albánie. Návratnost investice je podle společností vyšší než v Česku.

Přečíst článek

Pionýrem v dobývání ostrovů je britský miliardář Richard Branson, který už v roce 1978 zakoupil ostrov Necker na Britských Panenských ostrovech. Vyšel ho tehdy na 180 tisíc dolarů a přeměnil ho na luxusní letovisko. Ostrovům propadl i o generaci mladší byznysový mág a zakladatel společnosti Meta (bývalý Facebook) Mark Zuckerberg. Koupil si část Havajských ostrovů.

Vlastní soukromý ostrov si pořídil i jeden z nejbohatších Čechů - Jiří Šmejc. Ostrov Velaa na Maledivách proměnil za tři miliardy na populární luxusní resort.  

Řadový dům ve Španělsku.

Ředitel Century 21: Chata na Mácháči vyjde dráž než ve Španělsku

Nemovitosti v zahraničí lákají kvůli ceně čím dál více Čechů. Chaty a chalupy totiž vyjdou v některých tuzemských lokalitách dráž než ve Španělsku nebo Itálii. Levně si jde koupit rodinný dům i v některých tuzemských regionech. „Především na východě ČR, na hranicích se Slovenskem cena rodinných domů klesla o 20 procent,“ říká ředitel sítě realitních kanceláří Century 21 Tomáš Jelínek.

Přečíst článek

Ilustrační foto

Jak si vydělat bydlením? Některé země za něj zaplatí, Švýcaři nabízí i více než milion

Nejsou to jen italské vesnice, které bojují s odlivem obyvatel a lákají nové obyvatele na domy za euro. Jsou i jiné země a města, které vám zaplatí, když do nich nastěhujete.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích se prodal v aukci. Nový majitel za něj dal přes 106 milionů korun

Přečíst článek
Central Group vystaví na Žižkově 370 nových bytů

Nákladové nádraží na Žižkově se rychle mění. Central Group zde postaví stovky nových bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme