Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jeden z největších hradů v Evropě je na prodej. Za 200 milionů, možná i míň

Zámecký komplex v Dolních Kounicích je stále na prodej.
Profimedia.cz
Petra Jansová

Není možná nejdražší, ale je nejrozlehlejší. Hrad v Dolních Kounicích na Brněnsku, jehož odhadní hodnota šplhá až k půl miliardě, je už přes rok v nabídce realitní kanceláře za 200 milionů korun.

Reklama

Výjimečný historický komplex, jehož historie sahá až do roku 1162, kdy byl jeho prvním vlastníkem Vilém z Kounic, má po roce hlednání seriózního zájemce. Ten za částečně zrekonstruovaný objekt a 10 hektarů pozemků nabídl 150 milionů korun. Čeká, až mu banka schválí úvěr. 

„Cena není pro současného majitele tím nejdůležitějším. Nejpodstatnější je pro něj nekomplikovaný prodej,“ přibližuje obchodní ředitel společnosti NRG International Realty Jan Bareš, který tento prodej zprostředkovává.

Už loni se současný majitel František Zoubek pokusil zámek prodat prostřednictvím aukce. Nepřihlásil se ale nikdo, kdo by za něj chtěl dát alespoň minimální cenu 95 milionů korun.

Dolnokounický zámek je poměrně rozsáhlý soubor budov, k nimž náleží 100 tisíc metrů čtverečních pozemků a jeho cena je odhadnutá na půl miliardy korun.

Realitní kancelář prodává za 200 milionů korun romantický zámek Žinkovy, kulturní památku na jihu Plzeňska. Jde o jeden z největších zámků v osobním vlastnictví v ČR.

FOTOGALERIE: Luxus v Česku. Na prodej je jeden z největších soukromých zámků Žinkovy

Realitní kancelář prodává za 200 milionů korun romantický zámek Žinkovy, kulturní památku na jihu Plzeňska. Jde o jeden z největších zámků v osobním vlastnictví v ČR, obytná plocha činí 12 tisíc čtverečních metrů. Rekreačně zaměřený městys by uvítal, kdyby se areál s rozlehlým parkem otevřel veřejnosti, řekl starosta obce s 850 obyvateli Josef Karhan (Žinkovské SNK).

Přečíst článek

Konají se na něm svatby, firemní či školní akce i klasické prohlídky s průvodcem. Původně šlo o gotický hrad, který nechaly vystavět k ochraně svého kláštera po roce 1280 premonstrátky z Dolních Kounic.

Ve 20. století stavba utrpěla značné škody. Po druhé světové válce zámek získal právník Václav Édl, v roce 1959 mu byl znárodněn a po listopadu 1989 jej zrestituoval. Krátce na to ho prodal Zoubkovi a jeho společnosti, která jej s ohledem na finanční možnosti postupně opravovala.

Oživení při prodeji nemovitostí kolem sebe nevidím, říká Jiří Kučera, obchodník s realitami

Oživení při prodeji nemovitostí kolem sebe nevidím, říká obchodník s luxusními realitami

Situace na rezidenčním trhu se oproti začátku roku podle obchodníka s nemovitostmi Jiřího Kučery nijak výrazně nezměnila. A to přes proklamace některých developerů o oživení poptávky. Podle Kučery stále platí kombinace vysokých sazeb a vysokých cen bydlení.

Přečíst článek

České moře? Ne Slapská přehrada

Slapy táhnou. Dvoupokoják vyjde i na 13 milionů, chatky v kopcích ale zlevnily

Za téměř totožnou cenu jako v Praze se kupuje metr čtvereční v nově postaveném apartmánu na Slapech. Oblast, která o víkendu připomíná spíš pražský Václavák, zkrátka dlouhodobě patří k áčkovým lokalitám, kde se ceny nemovitostí pohybují nad celorepublikovým průměrem.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích jde do dražby s cenovkou 106 milionů. Prodej přitáhne spekulanty, bouří se místní

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme