Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kaple nebo státem chráněná socha Jana Nepomuckého. Zámek Ořechov je na prodej

Zámek Ořechov je na prodej.
Se svolením zámku Ořechov
Petra Jansová
pej

Nejenom bydlení na zámku, ale i možnost podnikání skýtá původně renesanční nemovitost v moravské obci nedaleko Zlína. Zámek Ořechov je kvůli tomu, že je poslední majitel v insolvenci, opět k mání.

Reklama

Přibližně 16 kilometrů od centra Uherského Hradiště, hodinu jízdy autem z Brna a 45 minut ze Zlína. Zámek Ořechov je jednoduše dostupný nejenom osobním autem, ale i meziměstskou dopravou. Objekt, jehož základní kámen byl položen v 16. století, je nejenom místem, kde lze pohodlně žít, ale nabízí i podnikatelské využití.

Zámek prošel zhruba před osmi lety obnovou – byly kompletně vyměněny rozvody, podlahy, povrchy stěn a stropů, hygienické zázemí nebo vytápění.

Objekt má tři nadzemní podlaží a z části využité podkroví. Stavba je částečně podsklepena. V přízemí je nově relaxační zázemí s bazénem.Ve druhém podlaží vznikly rostory pro pořádání svateb a kulturních akcí, třetí patro sloužilo k soukromým účelům.

Poslední majitel zámku, italský podnikatel Alessandro Alagia, je v insolvenci, zámek je kvůli tomu na prodej.

O koupi zámku je čím dál větší zájem

V minulosti hrály v prodejích prim především menší zámecké nemovistosti, kupovali je nadšenci, kteří je roky opravovali se záměrem v nich bydlet. Těch ale kvůli pandemii a zdražování výrazně ubylo. „V tom jsem zaznamenala změnu na trhu," dodává Lenka Munter z realitní kanceláře Luxent.cz.

Zámecké objekty si podle ní nyní kupují většinou ti, kteří mají přebytek vlastních prostředků a potřebují rozložit rizika. V zámku obvykle plánují zčásti vlastní bydlení a zčásti komerční využití. „O tyto specifické reality je nyní velký zájem, registruji minimálně 50procentní nárůst. Je také mnohem větší zájem o historické nemovitosti, například zámky, po rekonstrukci nebo částečné rekonstrukci než před rekonstrukcí, o které byl větší zájem před pandemií,” říká Munter.

Typicky je to zámek střední velikosti, kde chce nový majitel s rodinou žít a zároveň podnikat a mít v něm sídlo firmy a nabízet třeba prostor pro svatby či eventy. Velké zámky mají ale také svoji klientelu, ideálně se hodí k přestavbě na hotel či různá zdravotnická zařízení.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích jde do dražby s cenovkou 106 milionů. Prodej přitáhne spekulanty, bouří se místní

Přečíst článek
Zámecký komplex v Dolních Kounicích je stále na prodej.

Jeden z největších hradů v Evropě je na prodej. Za 200 milionů, možná i míň

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme