Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitnímu impériu Radovana Vítka se daří. Hlavně díky akvizicím

CPI Property Group
ČTK
 ČTK

Koupě rakouských realitních společností Immofinanz a s Immo se miliardáři Radovanu Vítkovi hrubě vyplácí. Zisk jeho realitního impéria CPI Property Group roste o desítky procent.

Reklama

Realitní společnost CPI Property Group v prvním pololetí zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 52 procent na 261 milionů eur (6,4 miliardy korun). Firma, nad kterou má kontrolu podnikatel Radovan Vítek, to uvedla v tiskové zprávě. Hodnota realitního portfolia se zvýšila zhruba o 60 procent na 20,9 miliardy eur (více než 512 miliard korun).

„CPIPG se příznivě transformovala prostřednictvím akvizic Immofinanz a s Immo,” uvedl ředitel CPI Martin Němeček. „Skupina je teď jedním z největších majitelů nemovitostí v Evropě a vlastní nejlepší realitní platformy ve střední a východní Evropě,” dodal.

CPI Property Group

Realitní magnát Vítek ovládl další skupinu. Patří mu 80 procent rakouské s Immo

Společnost CPI Property Group (CPIPG) realitního dravce Radovana Vítka si zajistila většinový podíl v rakouské firmě s Immo.

Přečíst článek

Za výrazným zvýšením hodnoty realitního portfolia je právě akvizice Immofinanz a s Immo, které přispěly částkou 8,5 miliardy eur.

Čistý příjem z pronájmů se zvýšil o 50 procent na 263 milionů eur. Hotelová část portfolia za pololetí registruje čistý zisk osm milionů eur, zatímco před rokem hotely měly ztrátu čtyři miliony eur.

Firma v polovině srpna oznámila, že si zajistila většinový podíl v rakouské společnosti s Immo. Uvedla také, že její nabídku na odkup využili držitelé zhruba 36,66 procenta akcií rakouského podniku. Celkově tak bude CPIPG vlastnit nejméně zhruba 79,20 procenta akcií s Immo.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v České republice, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek v CPI Property Group vlastní 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z devíti českých dolarových miliardářů.

Radovan Vítek z CPI Property Group

Miliardář Radovan Vítek si plní sen. Ovládne rakouskou skupinu Immofinanz

Osmý nejbohatší Čech se stane faktickým vládcem obří rakouské realitní skupiny Immofinanz, která jeho CPI Property Group velmi často konkurovala. Antimonopolní úřady ve všech zemích ale spojení obou skupin odsouhlasily.

Přečíst článek

CPI Group Radovana Vítka

Dobré zprávy pro magnáta Vítka. CPI vydělalo devět miliard a může převzít Immofinanz

Realitní magnát Radovan Vítek může ovládnout Immofinanz, má k tomu souhlas už i slovenského antimonopolního úřadu. Jeho skupině CPI Property Group se daří, loni zvýšila provozní zisk o šest procent na 360 milionů eur (8,8 miliardy korun), oznámila skupina.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

CPI Property Group

Výprodeje portfolia realitního magnáta Vítka pokračují. Prodává tři domy v centru Prahy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme