Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dobré zprávy pro magnáta Vítka. CPI vydělalo devět miliard a může převzít Immofinanz

CPI Group Radovana Vítka
ČTK

Realitní magnát Radovan Vítek může ovládnout Immofinanz, má k tomu souhlas už i slovenského antimonopolního úřadu. Jeho skupině CPI Property Group se daří, loni zvýšila provozní zisk o šest procent na 360 milionů eur (8,8 miliardy korun), oznámila skupina.

Reklama

Slovenský antimonopolní úřad povolil společnosti CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka převzít rakouskou realitní firmu Immofinanz. Vítkův podnik měl v lednu v Immofinanz podíl 35,5 procenta a později oznámil, že jej ještě zvýšil. Slovenský úřad ale posuzoval úplné převzetí realitní firmy. Podobně dříve postupoval i český Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který spojení podniků rovněž schválil.

Také slovenský úřad v pravomocném rozhodnutí uvedl, že spojení zmíněných podnikatelů hospodářskou soutěž na slovenském trhu významně nenaruší.

CPI Property na konci ledna oznámila, že podepsala smlouvu o nákupu dalších 12,69 procenta akcií Immofinanz. To znamená zvýšení jejího podílu v rakouské společnosti na 48,18 procenta.

CPI Group Radovana Vítka

Vítkovo tažení na Immofinanz může být vítězné. Má přislíben další balík akcií

CPI Property Group (CPIPG) realitního magnáta Radovana Vítka má přislíben další balík akcií rakouské realitní společnosti Immofinanz. Převzetí firmy, kde již předtím byla hlavním akcionářem, tak má na dosah. Mluvčí CPIPG Jakub Velen uvedl, že firma má nyní zajištěno 48,18 procenta akcií rakouské společnosti.

Přečíst článek

Vítkův akviziční apetit sílí

Vítkův podnik má sídlo v Lucembursku a s jeho akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Kromě Slovenska vlastní nemovitosti i v České republice, Maďarsku, Polsku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii.

CPIPG loni předběžně zvýšila konsolidovaný provozní zisk EBITDA o více než šest procent na 360 milionů eur (8,8 miliardy korun). Výrazně vyšší je hodnota nemovitostního portfolia, která vzrostla o 27 procent na 13,1 miliardy eur (přes 319 miliard korun). Výsledky jsou neauditované, podrobnou zprávu podnik zveřejní 31. březnat, uvedla firma.

Generální ředitel CPI Property Group Martin Němeček dodal, že loňské hospodaření odráží solidní kondici realitního trhu ve střední Evropě. Ke zlepšení podle něj přispěly i kroky managementu, firma ale těžila i ze své kapitálové struktury.

CPI Group Radovana Vítka

Realitní magnát Vítek prodal majetek za skoro 18 miliard

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) realitního magnáta Radovana Vítka prodala majetek asi za 700 milionů eur (17,7 miliardy korun), uvedla firma s tím, že jde součást už dříve oznámeného záměru rozprodat majetek až za miliardu eur, aby snížila dluhovou zátěž.

Přečíst článek

Čistý příjem z obchodních činností se zvýšil zhruba o 11 procent na 384 milionů eur. Čistý příjem z pronájmů se zásluhou akvizic zvýšil o sedm procent na 363 milionů eur, bez akvizic by růst činil 3,3 procenta.

Objem zajištěného dluhu se na celkovém zadlužení do konce roku snížil na 27 procent, zatímco na konci roku předchozího činil 29 procent.

Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

miliardář Marcel Soural, šéf developerské společnosti Trigema

Lidé zapomněli, že peníze se vydělávají prací, říká miliardář Soural

Marcel Soural se letos poprvé dostal do žebříčku sta nejbohatších Čechů, který sestavuje časopis Forbes. Ten majetek jednoho z největších českých developerů odhadl na 2,6 miliardy korun. V klubu nejbohatších Čechů tak obsadil 97. místo. Po pádu Bohemia Energy Jiřího Písaříka je o příčku výše. První velký rozhovor po oznámení výsledků poskytl Soural pro newstream.cz. 

Přečíst článek

Soukromý tryskáč, ilustrační foto

Doba přeje bohatým. Firmy nestíhají vyrábět bizjety, čeká se na ně roky

Poptávka po privátním létání vzkvétá. Dokonce do takové míry, že výrobci malých letadel, takzvaných byznys jetů, je nestíhají vyrábět. Zájemci musejí počítat s delšími dodacími lhůtami. Vyprázdnil se i trh s letadly z druhé ruky. Podle analytiků stojí za růstem poptávky koronavirová pandemie jen částečně. Větší vliv má rostoucí bohatství těch vůbec nejbohatších.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

CPI Property Group

Výprodeje portfolia realitního magnáta Vítka pokračují. Prodává tři domy v centru Prahy

Přečíst článek
CPI Group Radovana Vítka

Vítkova CPI prodala svůj hotelový byznys v Chorvatsku. A mění i vedení celé realitní skupiny

Přečíst článek
Miliardář Radovan Vítek a jeho CPI má kvůli sporům zablokován majetek na Kypru na třináct miliard

AKTUALIZOVÁNO: Miliardář Vítek má kvůli sporům zablokován majetek na Kypru za třináct miliard

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme