Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kaprain a Penta společně vybudují nové centrum Vysočan a Libně

Maison Ořechovka (ilustrační foto)
Penta RE
Dalibor Martínek
lib

Společnosti Kaprain a Penta Real Estate uzavřely dohodu o spolupráci při výstavbě na pozemcích bývalé továrny Howden ČKD v těsném sousedství O2 areny. V projektu, díky kterému na území o rozloze přes 50 tisíc metrů čtverečních vznikne nové centrum pražských Vysočan a Libně, Penta odkoupila 40tiprocentní podíl.

Reklama

„Výstavba na pozemcích dnešního Howdenu bude hrát zásadní roli při rozvoji Vysočan a Libně. Spolu s týmem Penty využijeme všechny zkušenosti, které jsme nasbírali při předchozích dvou společných, i všech vlastních projektech a vybudujeme zde nové moderní centrum celé Prahy 9,“ říká říká předseda představenstva Harfa District a CIO skupiny Kaprain František Dombek.

„Se skupinou Kaprain několik let úspěšně spolupracujeme při výstavbě v okolí Vítězného náměstí. Také Vysočany mají skvělý potenciál, vznikne tu moderní a skvěle dostupná čtvrť v širším centru města. Ve společném podniku budeme mít 40tiprocentní podíl,“ uvedl David Musil, obchodní ředitel pro rezidenční výstavbu a hospitality společnosti Penta Real Estate.

Most na Výtoni

Rozhodnuto. Stát pokračuje v přípravě projektu nového železničního mostu na pražské Výtoni

Stát a Správa železnic budou pokračovat v přípravě nové vrchní konstrukce železničního mostu na Výtoni. Zároveň budou ve spolupráci s Prahou hledat místo, kde by mohla původní konstrukce dále sloužit jako most, řekl ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Uvedl, že stát projekt nového mostu, který vzešel z architektonické soutěže, podrobí mezinárodně uznávanému posouzení vlivu na kulturní dědictví. V plánu jsou i jednání s mezinárodní organizací UNESCO.

Přečíst článek

Území, kterého se obchod týká, vlastnilo historicky ČKD, téměř 150 let zde probíhala výroba kompresorů a motorů, naposledy pod názvem Howden ČKD Compressors. Tato výroba je dnes součástí světového výrobce kompresorů Howden. Ten v Česku nadále působí, avšak z nového výrobního areálu v Nehvizdech u Prahy.

Kaprain pozemky získal v otevřeném výběrovém řízení, které pro Howden organizovala realitní společnost Colliers. Výstavba bude koordinovaná s vedením městské části Praha 9. Pro celou oblast existuje urbanistická studie, kterou zpracoval architekt Jiří Řezák ze studia Qarta architektura. Středobodem této lokality má být náměstí Emila Kolbena, otevřené směrem k O2 aréně.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme