Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Finančník Pražák může převzít výrobce puků Rubena

Puky Rubena, ilustrační foto
Rubena

Investiční skupina Kaprain finančníka Karla Pražáka může ovládnout náchodskou gumárnu Rubena. Antimonopolní úřad k tomu dal souhlas.

Reklama

Kaprain gumárnu kupuje od švédské strojírenské skupiny Trelleborg. Hodnotu transakce ani jedna ze stran nezveřejnila, ale podle serveru Seznam Zprávy se pohybuje okolo 50 milionů eur, tedy zhruba 1,3 miliardy korun.

Podle úřadu obchod podstatně nenaruší hospodářskou soutěž. „Nabývaný soutěžitel Rubena Náchod je na území České republiky aktivní v oblasti gumárenského průmyslu, přičemž se zabývá zejména výrobou plášťů a duší pro jízdní kola, kočárky a invalidní vozíky, gumárenských směsí pro další zpracovatele, speciálních pryžových produktů, jako jsou např. klínové řemeny, těsnění, pryžové profily a jiné, dále výrobou puků pro lední hokej a pryžotextilních vaků a nádrží,” uvedl úřad.

Puky Rubena, ilustrační foto

Výrobce hokejových puků, firma Rubena, se vrací zpět do českých rukou

Náchodská společnost Rubena, která vyrábí produkty z pryže jako puky, pneumatiky či duše, mění po šesti letech majitele. Od švédské strojírenské skupiny Trelleborg ji koupila česká investiční skupina Kaprain.

Přečíst článek

Kaprain Rubenu kupuje prostřednictvím nově založené společnosti Kaprain Rubber, která byla do obchodního rejstříku zapsána letos v červnu. Skupina Kaprain vznikla v roce 2013 a od počátku je aktivní ve třech klíčových sektorech, jimiž jsou průmysl, nemovitosti a finance. Později k tomu přidala i chemii.

Skupina Trelleborg, která se zaměřuje na technologie polymerů, získala Rubenu v roce 2015 jako součást gumárenského holdingu ČGS Holding za zhruba 31,4 miliardy korun. Vedle Rubeny do holdingu patřil například i Mitas.

Hlavním výrobním programem Rubeny je technická pryž, například jde o manžety, těsnění, antivibrační systémy a spojovací prvky. Významnou část produkce tvoří pláště a duše pro jízdní kola. V segmentu speciální výroby Rubena produkuje například vaky a nádrže, klínové řemeny či hokejové puky.

Jan Čermák

Arca je nejtvrdší soupeř, říká její úhlavní nepřítel Čermák

Pohledávkový spekulant a lobbista Jan Čermák je kontroverzní figurou světa tuzemských insolvencí. Teď je úhlavním nepřítelem šéfů skupiny Arca.

Přečíst článek

Pařížská 17

Bakala prodal ztrátové butiky na Pařížské ulici v Praze

Miliardář Zdeněk Bakala prodal ztrátovou firmu Luxury Brand Management (LBM) provozující butiky v Pařížské ulici v centru Prahy podnikateli Martinu Hesovi.

Přečíst článek

Jiří Hlavatý, Juta

Textilka Juta miliardáře Hlavatého i v covidu zvýšila zisk. Nakupovala levněji

Největší česká textilní společnost Juta ze Dvora Králové nad Labem loni zvýšila zisk o 56 procent na rekordních 806 milionů korun. Přispěl k tomu příznivý kurs koruny i levnější vstupy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme