Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

rezidenční bydlení - informace o tématu

starosta Prahy 9 Tomáš Portlík a redaktor Newstream.cz Dalibor Martínek

Starosta Portlík: Praha 9 staví nejvíc bytů ze všech městských částí

Většina bytové výstavby se soustředí do okolí Kolbenovy a Poděbradské ulice, kde byly dříve velké tovární areály. V čem spočívá tajemství faktu, že na Praze 9 lze masivně stavět byty, zatímco z jiných městských částí jsou neustále slyšet stížnosti developerů na překážky, které jsou jim kladeny?

Přečíst článek
Apartmánové byty - pilotní projekt divize Real Estate společnosti Volarik Capital - vizualizace

Prodal Ferrari, aby postavil podzemní wellness. Podnikatel Volařík si na jihu Moravy plní developerské sny

Přečíst článek

Penta odtajnila návrhy pro novou čtvrť Southbank v Bratislavě. Do 10 let tu chce tisíc bytů

Přečíst článek

Malí developeři nezvládají, nabízejí své projekty velkým hráčům. Ti se do nich ale nehrnou

Přečíst článek
Druhý projekt nájemního bydlení developera AFI Europe je v pražském Karlíně.

AFI Europe dokončila v Praze druhý projekt nájemního bydlení, a staví ještě další

Nájemní bydlení zajímá v České republice čím dál více developerů. Jedním z těch, kdo se na tento koncept v posledních letech cíleně zaměřili, je AFI Europe. V České republice má zatím naplánované tři nájemní projekty a další má například i v Polsku. V létě tento developer dokončil jeden takový projekt pro nájemníky na Praze 3, před pár dny pak další na Praze 8, který bude k nastěhování příští jaro. Třetí nájemní projekt na Praze 9 se zatím staví.

Přečíst článek
Finep, byty z projektu Nad Krocínkou na Praze 9

Speciálních akcí developerů bude přibývat. Kupující chtějí o ceně bytu vyjednávat

Marketingové akce developerů, jež mají posílit chuť klientů nakupovat, se budou stupňovat. Zákazníci je totiž očekávají. Chtějí o cenách bytů, které zatím neklesly, vyjednávat.

Přečíst článek
Semerínka Vizualizace nového projektu v Praze 5 Radlicích od Obermeyer Helika.

Praha 5 se rozroste o dalších 170 bytů v rezidenčním projektu Semerínka

V bývalé průmyslové zóně na Praze 5 vyroste nový bytový projekt Semerínka. Rezidenční dům se 170 byty tam plánuje postavit architektonická a projekční kancelář Obermeyer Helika. Nyní čeká na změnu územního rozhodnutí a vydání stavebního povolení.  

Přečíst článek
Příprava na tramvajový most v Praze - Dvorecký most

Další velkolepé plány. V Braníku má na městských pozemcích vzniknout nová čtvrť

Okolí branického nádraží by se mohlo změnit na novou městskou čtvrť. Město na svých pozemcích chce kromě bydlení vybudovat i nový dopravní uzel.

Přečíst článek
Oaks Prague

Miliardář Pražák koupil projekt Oaks Prague, luxusní vesničky založené ruskými oligarchy

Investiční společnost Kaprain miliardáře Karla Pražáka získala většinový podíl v developerském projektu Oaks Prague v Nebřenicích u Prahy. Podíl získala od dosud jediného akcionáře, advokáta a investora Bohumila Koutníka, napsal server Hospodářských novin HN.cz. Cena transakce zůstala neveřejná.

Přečíst článek

Začíná stavba zeleného projektu Modřanský cukrovar. První etapa přeměny brownfieldu vyjde na 970 milionů

První etapa rezidenčního projektu Modřanský cukrovar v Praze 12, jehož stavba právě začíná, bude stát 970 milionů korun. Její součástí bude 112 bytů, polovina z nich je již prodaná. Dokončené mají být v roce 2024. Uvedl developer stavby Skanska Reality. Celkem má v nové čtvrti postupně vzniknout 767 bytů, její součástí budou také obchody, mateřská škola, multifunkční hala či park.

Přečíst článek
Evžen Korec, majitel Ekospolu

Evžen Korec z Ekospolu: Stavební pozemky došly, my jich ale máme dost

Majitel společnosti Ekospol Evžen Korec je jedním z největších pražských stavitelů bytů. V posledních dvou letech však na trh dával méně nových bytů než jeho konkurenti. Korec, jehož firma letos oslaví třicet let existence, však nehodlá ustupovat ze svých pozic. „Nemůžete developera posuzovat podle toho, kolik dá na trh bytů za jeden rok,“ říká jeden z nejbohatších Čechů. Na příští roky má velké plány. A hlavně, v Praze vlastní obří množství stavebních parcel.

Přečíst článek
Finep, byty z projektu Prosek Park v Praze 9

Anketa: Velcí developeři dají letos na trh víc bytů než loni, jejich ceny dál porostou

Nových bytů bude letos na trhu více než v roce 2021. Developeři letos dokončí více projektů, rozhodně to však nebude znamenat, že by nové bydlení mělo zlevňovat. Naopak, ceny patrně dál porostou. Nyní stojí v Praze metr čtvereční nového bytu kolem 140 tisíc korun. Newstream.cz udělal mezi velkými developery anketu na téma, kolik nových bytů chtějí letos prodat. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Projekt Daňová Kobra zaměřený na boj s daňovými úniky zabránil za deset let existence ztrátám na daních za 1️⃣6️⃣ miliard korun. V loňském roce to byla jedna miliarda korun, řekl generální ředitel Celní správy Marek Šimandl. Na Daňové Kobře se podílejí Finanční správa, Celní správa a policie, základem projektu je výměna informací a sdílení kapacit, což pomáhá odhalovat případy daňových úniků.
Zdravotní stav bývalého prezidenta Miloše Zemana, který je po operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy už dva týdny v nemocnici, se nadále 👍 zlepšuje. Rehabilituje s pomocí chodítka, zdravotníci mu každý druhý den převazují rány. Na odhad termínu propuštění je stále brzy, uvedla dnes pražská Fakultní nemocnice v Motole v zaslaném prohlášení.
Šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin tento týden navštívil Severní Koreu, kde jednal o prohloubení 🤝 spolupráce mezi Moskvou a Pchjongjangem a bezpečnosti v regionu. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala SVR.
Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme