Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

J&T prodala karlínský Red Court, budoucí sídlo Strnadova zbrojařského holdingu

Karlínský Red Court změnil majitele.
vizualizace poskytnuta společností BBRE
Veronika Kudrnová
vku

Kancelářská budova Red Court v pražském Karlíně, budoucí sídlo holdingu CSG miliardáře Michala Strnada, změnila majitele. Od developera J&T Real Estate CZ ji koupila realitní společnost BlackBird Real Estate (BBRE). Cenu transakce strany nekomentovaly.

Reklama

Společnost BBRE vlastněná českým podnikatelem a investorem Miroslavem Dorňákem se 14. dubna 2023 stala vlastníkem kancelářské budovy Red Court v pražském Karlíně, kterou koupila od developera J&T Real Estate CZ. Naplnila se tak smlouva o smlouvě budoucí, kterou obě strany uzavřely v únoru loňského roku.

„Jsme rádi, že jsme ve společnosti BBRE našli spolehlivého partnera a projekt jsme mohli předat ihned po dokončení tak, jak bylo před rokem dojednáno,“ uvedl Martin Kodeš, výkonný ředitel J&T Real Estate CZ.

Kanceláře k pronájmu, ilustrační foto.

Propadne se evropský trh s komerčními nemovitostmi? Obavy rostou

Mezi investory rostou pochybnosti ohledně zdraví evropského trhu s komerčními realitami, někteří mají obavy z jeho prudkého propadu po nedávných problémech v bankovním sektoru. Vyšší náklady na půjčky nyní tlačí dolů ceny realit, které v uplynulých letech těžily z nízkých úrokových sazeb, píše CNBC.

Přečíst článek

Budoucí sídlo Strnadova holdingu

Red Court představuje zatím největší investici v historii BBRE. „Red Court je náš vlajkový projekt v Praze, pro který jsme navíc získali prémiového nájemce. Jedná se o bezpečnou investici s jistou návratností,“ uvádí Dorňák.

Objekt má již nájemce. Je jím průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) a jeho firmy. Stěhování by mělo proběhnout na jaře 2024.

Díky certifikaci udržitelnosti LEED GOLD budova respektuje současné trendy, kdy si společnosti vybírají svá sídla také s ohledem na jejich udržitelnost, spotřebu energií a ekologickou stopu obecně.

Petr Morcinek: Propad cen nemovitostí je vizitkou neschopných realiťáků

Ceny nemovitostí padají a s nimi velká část realitního trhu. Roste nervozita a napětí. A v tisku se objevují realitkami živené titulky, které se klientům snaží vnutit, že doba je zlá a výhodně prodat není možné. Jenže situace je z mého pohledu jiná. Většina z těch, kteří prodávají se slevou, totiž nevyčerpají většinu možností, jak to dělat jinak a lépe, píše v komentáři pro Newstream Petr Morcinek, majitel realitní společnosti M&M Reality.

Přečíst článek

Budova nabídne 7500 metrů prémiových kancelářských ploch a velkoryse dimenzované podzemní parkování. Projekt je v současnosti ve stádiu dokončené a zkolaudované hrubé stavby. „Nyní se budou stavět příčky a instalovat technologie. Výsledkem bude reprezentativní sídlo CSG jako globálního strojírenského holdingu,“ dodal Cyril Dejanovski, CEO společnosti BBRE.

V karlínské budově Red Court nalezne domov nejen centrála holdingu CSG, která nyní sídlí v nedalekém paláci Butterfly v Pernerově ulici, ale i řada jeho členských společností působících v Aerospace či železničním průmyslu.

„Počítáme s tím, že sem přesuneme firmy, které jsou teď roztroušené na více místech v Praze či dokonce mimo metropoli, což není ideální s ohledem na setkávání se zahraničními zákazníky a partnery. Proto zde bude sídlit například naše obchodní agentura Excalibur International či výrobce železničních brzd DAKO-CZ, který má klíčový výrobní závod v Třemošnici,“ doplnil David Chour, místopředseda představenstva CSG.

BBRE se od svého založení v roce 2019 specializuje na projekty bydlení v mimopražských regionech. Největší projekty jsou v současnosti v různých lokalitách Pardubického kraje, kde se v nejbližších letech plánuje výstavba více než 1500 bytů. Další připravované projekty jsou například v Plzni, na Šumavě či poblíž Liberce.

Prodej budovy hlavní pošty v Jindřišské by byl správným krokem

Prodej „černé díry” v Jindřišské by byl správným krokem. Trápící se České poště může vynést miliardy

Prodej budovy v pražské Jindřišské ulici může České poště vynést miliardy korun. V současnosti mizí v této „černé díře“ desítky milionů korun daňových poplatníků ročně, upozorňuje hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Dušan Kunovský, majitel Central Group, se rozhodl zlevnit nové byty v Praze.

Tohle se v Praze dlouho nestalo. Kunovský zlevňuje nové byty

Co bylo před pár měsíci nemyslitelné, stává se nyní realitou. Největší český developer Dušan Kunovský zlevňuje nové byty v projektu Harfa. Pozor, nezlevňují staré byty na okrajích měst nebo neúsporné domy z první republiky, jak se to děje poslední rok. Zlevňují byty ze zcela nového, ještě nepostaveného projektu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Pro pěší a cyklisty se 28. července 2023 otevírá nová lávka z Holešovic do Karlína.

FOTOGALERIE: HolKa se otevírá světu. Jak vypadá lávka mezi Holešovicemi a Karlínem za stovky milionů?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme