Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FOTOGALERIE: Realitní deal roku. V Londýně je na prodej domov tří premiérů. Za miliardu

Honosný dům na Eaton Square v centru Londýna se objevil na trhu za 39,5 milionu liber (asi 1,07 miliardy korun), což z něj dělá jednu z nejdražších nabídek na trhu v hlavním městě Británie.
Sotheby´s International Realty, s laskavým svolením
Dušan Kütner
duk

Na britském trhu se objevila jedna z realitních zakázek roku. Na prodej je honosný historický dům prodchnutý luxusem na Eaton Square v Londýně mezi Hyde Parkem a Westminsterem. Dům, jenž v minulosti sloužil jako domov třem britským premiérům a v jeho sousedství „bydlel“ i filmový agent 007, stojí 39,5 milionu liber (asi 1,07 miliardy korun), napsal deník The Wall Street Journal.

Reklama

Jeho cena z něj dělá jednu z nejdražších nabídek na trhu v hlavním městě Británie, uvedl deník WSJ.

Prohlédněte si nevídaný interiér ve fotogalerii:

Historická nemovitost stojí na Eaton Square v části zvané Belgravia, jde o jedno z nejpozoruhodnějších náměstí či spíše parků ve městě. V jeho těsné blízkosti se nacházejí královský Buckinghamský palác, Westminsterské opatství i proslulý Hyde Park. Již v roce 2016 získalo náměstí označení jako nejdražší místo pro koupi nemovitosti v Británii.

Dům Chamberlaina i Thatcherové

Tomu odpovídá i řada významných vlastníků domu včetně britských premiérů Stanleyho Baldwina, Nevilla Chamberlaina a premiérky Margaret Thatcherové. A domov na náměstí měl i fiktivní James Bond ve filmovém podání Rogera Moorea a Seana Conneryho. Dům je „jedním z pouhých 12 domů s výhledem do parku na náměstí,“ řekl Guy Bradshaw, výkonný ředitel britské Sotheby's International Realty, která dům uvedla na trh.

Prezidentský Elysejský palác v Paříži.

Křetínský v „investiční horečce“ koupil v Paříži dům s výhledem na prezidentský palác

Český miliardář Daniel Křetínský koupil v roce 2020 pařížský dům ruského oligarchy Dmitrije Rybolovleva za 21,5 milionu eur (asi 517 milionu korun). Honosný městský dům má výhled na prezidentský Elysejský palác a bohatou historii. Zároveň patří mezi aktiva v Rybolovlevově ostře sledovaném rozvodu, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Šestipodlažní dům o rozloze více než 10 600 čtverečních stop (asi 985 metrů čtverečních) je nabitý okázalými detaily, včetně zdobené vstupní haly, zlacených stropů, královských krbů, křišťálových lustrů a mramorových sloupů. K dispozici je také devět ložnic, jídelna, mramorové koupelny, několik zábavních místností, salon, promítací místnost či zimní zahrada.

Nejlepší londýnská adresa

Všechna patra obsluhuje výtah včetně přízemí, kde se nachází průmyslová kuchyně, vinný sklípek a posilovna. „Nemovitost zahrnuje propojený dům pro ochranku, personál a další s hlídaným parkováním,” řekl Bradshaw. S vlastním bezpečnostním a recepčním týmem, který se stará o obyvatele, je „Eaton Square pravděpodobně nejlepší londýnskou adresou,“ dodal. Kdo je prodejcem luxusního sídla, však realitní kancelář neprozradila. 

Vše o nemovitostech čtěte v Realitním Clubu:

Dům v oblasti Bel Air v Los Angeles je na prodej za 68 milionů dolarů, tedy asi 1,5 miliardy korun.

FOTOGALERIE: Moderní dům na skále nad kaňonem je na prodej. Cena? 1,5 miliardy

Ačkoli i v Kalifornii se jako mnohde jinde realitní trh ochladil, o luxusní domy zájem neuvadá. Důkazem je další velmi lukrativní nabídka na prodej. Moderní supervila stojí na skále nad kaňonem v luxusní oblasti Los Angeles Bel-Air. Podívejte se, jak vypadá dům za 68 milionů dolarů (asi 1,5 miliardy korun).

Přečíst článek

Antilia Tower, Mumbai, Indie

Fotogalerie: Nejdražší domy na světě? Královská sídla i mrakodrap se třemi heliporty

Hned tři z desíti nejdražších domů světa roku 2022 najdete podle realitních expertů v Londýně. Další pak v New Yorku, Bombaji nebo na Azurovém pobřeží. Všechny je spojuje opulentnost. Podívejte se.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zavřeno hlásí celá řada provozů i v nejrušnějších částech Londýna

Reportáž z postcovidového Londýna: Všude chybějí lidé. V dopravě, obchodech i muzeu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme