Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Investiční skupina ZDR vstoupí na slovinský trh. Už brzy

Skupina ZDR Investments obhospodařuje 64 nemovitostí v pěti zemích. A aktuálně se připravuje na vstup do Slovinska. Akvizice ve Slovinsku je na spadnutí, uvedli zástupci investičky, kteří byli hosty podcastu Realitní Club.

Reklama

ZDR Investments vlastní a spravuje menší retailové parky. Ne takové s desítkami obchodů, ale zpravidla s jedním supermarketem, drogerií a lékárnou a také pár menšími prodejnami s cenově dostupným zbožím. Kromě Česka ZDR působí také na Slovensku, v Rakousku a Chorvatsku. A aktuálně se chystá vstoupit i na slovinský trh.

Odehrát by se to mělo v nejbližší době, ještě letos na jaře,“ potvrzuje Radek Hladký, jeden ze zakladatelů a spolumajitelů ZDR Investments.

„Vždy před akvizičním rozhodnutím se našimi nájemci intenzivně bavíme o jejich očekávání z lokality, z daného trhu. I proto jsme se rozhodli, že po Rakousku, vstoupíme do Chorvatska a Slovinska, kde se vyskytla příležitost,“ dodává Roman Latuske, další ze spolumajitelů firmy.

Akvizice bez rizika

Jak v Chorvatsku, tak i Slovinsku byli hodně aktivní rakouští developeři. Tedy všechny objekty, které tam skupina kupuje, jsou podobné těm rakouským. „Víme, že se můžeme spolehnout na jejich vysokou kvalitu. Jsou to zároveň tytéž řetězce a nájemci. Známe je a cítíme se při takových akvizicích bezpečně a komfortně,“ přibližuje Latuske.

Aktuální díl podcastu Realitní Club, jehož hosty byli Roman Latuske a Radek Hladký ze ZDR Investments, si můžete poslechnout v úvodu tohoto článku nebo na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts. 

Staňte se odběrateli realitního podcastu, který moderuje duo Petra Jansová a Dalibor Martínek z Newstreamu.

Co se staví, co se chystá? Buďte v obraze s Realitním Clubem

Kering koupil historickou budovu Miláně za 1,3 miliardy eur

Módní giganti v potížích utrácejí astronomické sumy. A majitelé realit si mnou ruce

Čím větší jsou obavy ze zpomalování trhu s luxusním zbožím, tím větší boj se odehrává mezi módními domy o sídla na těch nejdražších adresách. Francouzský gigant Kering, do jehož impéria spadají Gucci či Balenciaga, se postaral o vůbec největší investici na italském realitním trhu. V Miláně koupil historickou budovu za 1,3 miliardy eur, tedy téměř 33 miliard korun. A skupina LVMH a Chanel právě soupeří o prestižní dům na newyorském Manhattanu.

Přečíst článek

Dušan Kunovský, Central Group

Modleme se, aby nedošlo ke kolapsu schvalování nových bytů, říká Dušan Kunovský

Po dvou letech zamrzlého trhu s nemovitostmi se letos, počínaje jarem, čeká zlom. S poklesem úrokových sazeb a po stagnaci prodeje bytů, kdy lidé s nákupem nemovitostí vyčkávali, přichází přelomový rok. „Očekáváme, že letos budeme mířit k tisícovce prodaných bytů,“ říká Dušan Kunovský, majitel největšího developera v zemi, který se soustředí na pražský trh.

Přečíst článek

Ceny nemovitostí v Česku se stabilizují

Ceny nemovitostí v Česku se začínají stabilizovat. To si v Německu říci nemohou

Pokles kupních cen rezidenčních nemovitostí v Česku v posledním loňském čtvrtletí zpomalil, vyplývá ze zveřejněných dat Eurostatu. Meziročně totiž činil jen rovné jedno procento. To je slabší pokles cen, než jaký nastal loni ve druhém i třetím kvartále.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zleva: Jiří Přibyl, ředitel KB SmartSolutions; David Musil, spoluzakladatel společnosti Upvest; Patrik Nový, ředitel KB SmartSolutions; Petr Volný, spoluzakladatel společnosti Upvest

David Musil z Upvestu: Investujeme stovky milionů do retailových parků či kanceláří

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme