Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

AFI Europe dokončila v Praze druhý projekt nájemního bydlení, a staví ještě další

Druhý projekt nájemního bydlení developera AFI Europe je v pražském Karlíně.
AFI Europe
Věra Tůmová
tmv

Nájemní bydlení zajímá v České republice čím dál více developerů. Jedním z těch, kdo se na tento koncept v posledních letech cíleně zaměřili, je AFI Europe. V České republice má zatím naplánované tři nájemní projekty a další má například i v Polsku. V létě tento developer dokončil jeden takový projekt pro nájemníky na Praze 3, před pár dny pak další na Praze 8, který bude k nastěhování příští jaro. Třetí nájemní projekt na Praze 9 se zatím staví.

Reklama

Od příštího jara se na pražském bytovém trhu objeví dalších 172 bytů pod hlavičkou developerské společnosti AFI Europe. Její druhý projekt nájemního bydlení, který je v Karlíně na rohu ulic Thámova a Pernerova, získal před pár dny kolaudaci. Nyní zde probíhají vnitřní úpravy, aby se mohli příští rok v jarních měsících nastěhovat už první nájemníci. 

Dům, který kombinuje staré i nové

Nejedná se však o kompletní novou výstavbu. Členitý objekt zvaný Afihome Karlín vznikl kompletní rekonstrukcí dvou stoletých budov z počátku 20. století v kombinaci s desetipodlažní novostavbou. Horní patra tu budou vyhrazená pro bydlení v zařízených bytech s dispozicemi od 1+kk až po 4+kk a rozloze od 26m2 až po 115m2.

Druhý projekt nájemního bydlení developera AFI Europe je v pražském Karlíně. AFI Europe

V přízemí vzniknou zase prostory pro malé obchůdky, sklady a v suterénu pak budou garážová stání. Součástí rezidence je i dvůr s prostorem pro zahradní posezení.

Za architektonickým zpracováním druhého nájemního projektu developerské společnosti AFI Europe v blízkosti stanice metra Křižíkova stojí ateliér Bevk Perović arhitekti. 

AFI Europe Czech Republic je investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí. V České republice společnost působí od roku 1997. Vedle nákupních center, kanceláří, rezidenčních komplexů a logistických parků má ve svém portfoliu nově i projekty na nájemní bydlení. AFI Europe je plně ve vlastnictví společnosti AFI Properties, která byla založena v roce 1971 a v roce 2004 se stala veřejnou společností, když vstoupila na burzu v Tel Avivu.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Apartmánové byty - pilotní projekt divize Real Estate společnosti Volarik Capital - vizualizace

Prodal Ferrari, aby postavil podzemní wellness. Podnikatel Volařík si na jihu Moravy plní developerské sny

Přečíst článek
Southbank - pozemek pro novou výstavbu v Bratislavě. Developer Penta Real Estate.

Penta přivede do Bratislavy další světové architekty. Pro svůj Southbank už má vítěze. Projekt odtajní za měsíc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme