Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Šéf ruské banky VTB má problém. USA ho viní z porušování sankcí

Šéf ruské státní banky VTB Andrej Kostin
ČTK
 ČTK

Spojené státy obvinily generálního ředitele ruské státní banky VTB Andreje Kostina a dva jeho spolupracovníky sídlící v USA z porušení sankcí v rámci série donucovacích opatření namířených proti Rusku. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na americké ministerstvo spravedlnosti, které krok oznámilo dva dny před druhým výročím zahájení ruské agrese proti Ukrajině. VTB je druhá největší banka v Rusku.

Reklama

„Ministerstvo spravedlnosti je více než kdy jindy odhodláno přerušit tok nelegálních finančních prostředků, které pohánějí Putinovu válku, a pohnat k odpovědnosti ty, kteří ji nadále umožňují,“ uvedl v prohlášení americký ministr spravedlnosti Merrick Garland.

Kostin, na kterého Spojené státy uvalily sankce v roce 2018, je podle obžaloby u federálního soudu na Manhattanu obviněn z praní špinavých peněz a porušování sankcí prostřednictvím údržby dvou jachet a domu v letovisku Aspen v Coloradu.

Dva společníci, Vadim Wolfson a Gannon Bond, byli ve Spojených státech zatčeni na základě obvinění, že se podíleli na péči o nemovitosti v Coloradu, přičemž zatajili, že je Kostin vlastní, uvedli představitelé amerického ministerstva spravedlnosti. Kostin, který se pravděpodobně nachází v Rusku, zůstává na svobodě.

Španělské rozvědky jsou přesvědčené, že za vraždou dezertéra je Moskva

Za vraždou ruského dezertéra, který nesouhlasil s válkou, stojí Moskva, uvedla španělská rozvědka

Španělské tajné služby jsou přesvědčené, že za vraždou ruského zběha Maxima Kuzminova stojí Rusko. Píše to deník El País s odkazem na své zdroje.

Přečíst článek

Americká odplata za smrt Navalného. Země chystá rozsáhlý balík sankcí proti Rusku

Spojené státy v pátek přijmou rozsáhlý balík sankcí proti Rusku v souvislosti s úmrtím vězněného ruského opozičníka Alexeje Navalného, uvedl Bílý dům, podle kterého nové kolo sankcí bude také reflektovat nadcházející dvouleté výročí od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme