Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Putin pohrozil kvůli americkým raketometům: Když je budete dávat Ukrajincům, budeme střílet i jinam

Ruský prezident Vladimir Putin
ČTK/AP
 ČTK

Reklama

Jestliže Západ začne dodávat na Ukrajinu rakety delšího doletu, Rusko se při svých útocích zaměří na cíle, které dosud nezasáhlo, řekl ruský prezident Vladimir Putin. V rozhovoru, který dnes odvysílala ruská televizní stanice Rossija-1, šéf Kremlu rovněž uvedl, že dodávky amerických raketometů na Ukrajinu nic nezmění. Kyjev měl podle něj podobné raketové systémy už dříve a žádných velkých úspěchů s nimi nedosáhl.

"Celý ten povyk kolem dalších dodávek zbraní má podle mého názory jediný cíl: protahovat ozbrojený konflikt co nejdéle to bude možné," komentoval ruský prezident informace o dodávkách amerických raketometů na Ukrajinu.

V případě, že budou Kyjevu dodány rakety delšího doletu, Rusko z toho ale vyvodí patřičné závěry. "Použijeme naše zbraně, kterých máme dostatek, a zaměříme se na cíle, které jsme dosud nezasáhli," uvedl Putin.

Plynovod Jamal - ilustrační foto

Lavrov: Sankce nám jsou jedno, ropu prodáme ještě dráž

Rusko v letošním roce zaznamená prudký nárůst zisků z vývozu energie, protože politika západních zemí vedla ke zvýšení cen. Uvedl to ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme