Reklama

Post předsedy hnutí Andrej Babiš obhájil. Zda se zúčastní prezidentského klání, neřekl

Andrej Babiš na sjezdu ANO podle očekávání obhájil post předsedy.
ČTK
 ČTK

Bývalý premiér Andrej Babiš na celostátním sněmu podle očekávání znovu obhájil pozici předsedy hnutí ANO. Obdržel 76 z celkových 95 hlasů, tedy 80 procent. Prvním místopředsedou se stal Karel Havlíček.

Reklama

Zdrželo se 13 delegátů, proti jich bylo šest. Ve volbě Babiš stejně jako v minulosti neměl protikandidáta. V předvolebním projevu uvedl, že za dva roky už na pozici šéfa subjektu kandidovat nebude.

Prvním místopředsedou hnutí ANO zvolili na dnešním sněmu v Praze delegáti bývalého vicepremiéra Karla Havlíčka. V prvním kole volby dostal 82 z 93 hlasů. Měl tak větší podporu než bývalý premiér Andrej Babiš, který v předchozí předsednické volbě dostal 76 hlasů. V hlasování, do kterého vstupoval s deseti krajskými nominacemi, neměl Havlíček protikandidáta. Nominace měla i bývalá vicepremiérka Alena Schillerová, která však usiluje jen o místo řadové místopředsedkyně.

Lyžařské středisko Kayseri Erciyes v Turecku

Alpy? Skvěle se lyžuje i na Středním východě

Nejenom sjezdovka v dubajském obchodním centru. Kvalitní lyžařská střediska jsou i v Pákistánu nebo Libanonu.

Přečíst článek

Babiš zatím svoji účast v klání o prezidentský post nepotvrdil

Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš zatím neřekne, zda bude kandidovat na začátku příštího roku v prezidentské volbě. ANO podle něj musí v každém případě postavit kvalitního kandidáta, který osloví lidi napříč společností a bude pracovat i pro lidi, kteří ho nevolili.

Babiš ve svém úvodním slovu uvedl, že k prezidentské volbě zatím neřekne "z vícero důvodů" jasné slovo. Doplnil, že působení v politice poškodilo jeho rodinu, bývalou firmu i jeho samotného. "Plno lidí chce, abych do prezidentské volby šel. Ať už se o Hrad pokusím, nebo ne, ANO musí postavit kvalitního kandidáta, který osloví lidi napříč společností," uvedl. Kandidát ANO by podle něj měl dělat vše pro spojování lidí a pracovat i pro ty, kdo ho nevolili.

Zámek Luka nad Jihlavou

Zájem o koupi zámků v Česku roste. I když stojí desítky až stovky milionů

Rostoucí inflace v posledních měsících přeje i prodeji zámků a historických objektů v Česku jako možnost dobré investice proti znehodnocování úspor, a to i když cena často památkově chráněných objektů činí až desítky milionů korun před nákladnou rekonstrukcí. A v Česku jich je stále ke koupi i opravě hned několik desítek, vyplývá z nabídek tuzemských realitních kanceláří.

Přečíst článek

Babiš se rozhodl vstoupit do politiky na podzim 2011. ANO se po parlamentních volbách v roce 2013 stalo součástí vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD), kde Babiš zastával funkci ministra financí. Vládu opustil v květnu 2017 poté, co se Sobotka rozhodl pro jeho odvolání kvůli nejasnostem kolem podnikání a majetkových poměrů.

Po volbách v roce 2017 utvořilo ANO zprvu samostatně menšinovou vládu, která nezískala důvěru. Od června 2018 pak ANO vládlo společně s ČSSD při toleranci komunistů, Babiš byl premiérem. Po říjnových volbách ale hnutí skončilo v opozici, kabinet utvořily Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Piráti se STAN.

Inflace, ilustrační foto

Dalibor Martínek: V pondělí vyjde klíčové číslo o inflaci. Snad nás statistický úřad miluje

Proč je pondělní údaj o inflaci tak důležitý? Statistický úřad přinese číslo za leden. Jak říkají ekonomové, leden je přeceňovací měsíc. Takže pondělní údaj o lednové inflaci konečně odhalí, jak jsme na tom s růstem cen.

Přečíst článek

Spider-Man

HBO Max nabídne i filmy od Sony. Včetně hitu Spider-Man: Bez domova

Nová streamovací služba HBO Max vstoupí na český trh 8. března. Vedle filmů a seriálů studia Warner Bros. bude českým divákům nabízet také díla konkurenční společnosti Sony. Smlouva mezi studii se mimo jiné týká také loňského diváckého hitu Spider-Man: Bez domova.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme