Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Alpy? Skvěle se lyžuje i na Středním východě

Lyžařské středisko Kayseri Erciyes v Turecku
WikipediaCommons/Sananeccs
Petra Jansová
pej

Nejenom sjezdovka v dubajském obchodním centru. Kvalitní lyžařská střediska jsou i v Pákistánu nebo Libanonu.

Reklama

Lyžování v poušti? Absurdita? Nikoliv. Už od roku 2005 patří sjezdovka v obchodním centru Mall of the Emirates k turistickým lákadlů Dubaje. Lyžovat či bobovat se tam dá celoročně a sportoviště se pokládá za nejlepší kryté lyžařské středisko na světě.

Ark-Shelter

Stylová dovolená v Nízkých Tatrách. Z lesního apartmánu je vidět i na sjezdovku

Architektonické studio Ark Shelter se věnuje modulární architektuře. Navrhuje dřevěné moduly tak, aby se dokázali přizpůsobit různým potřebám. Ve spolupráci s hotelem v Nízkých Tatrách architekti realizovali i výstavbu lesních apartmánů.

Přečíst článek

Dubajskému krytému lyžařskému ráji zanedlouho vyroste konkurence, Snow City v Rijádu bude mít plochu čtyři tisíce metrů čtverečních.  

Rijád chce konkurovat Dubaji

Kromě umělého sněhu v dubajském obchodním centru nebo Saudské Arábii jsou ale v regionu Středního východu i další lyžařsky atraktivní oblasti, a dokonce s přírodním sněhem. „Pohoří v Libanonu ukrývá celou řadu zajímavých zimních středisek s dostatkem sněhu od prosince do dubna,“ píše sever CNBC.

Jedním z nejznámějších libanonských středisek je Mzaar s téměř 100 kilometry sjezdovek.

Dubaj

Dubaj posiluje pozici centra turismu. Otevře největší vyhlídkové kolo na světě

V Dubaji se za měsíc otevře další turistická atrakce. Ain Dubai neboli Dubajské oko měřící téměř 280 metrů bude největším „ruským kolem“ na světě.

Přečíst článek

Pro náročnější lyžaře je tu pak středisko Naltar v Pákistánu, kde se konají i velké lyžařské a snowboardové závody.

Cestovatelsky nejdostupnější je bezpochyby Mount Erciyes v Turecku nedaleko Kayseri. Kromě téměř 100 kilometrů sjezdovek nabízí středisko i velmi kvalitní ubytování v pětihvězdičkových hotelích. Zhruba z 80 procent je středisko pokryto technickým sněhem a je velmi vhodné pro snowkiting.

indický dhal

Proč jsou luštěniny potravinou budoucnosti? Jsou superzdravé, chutné a navíc levné

Luštěniny slavily 10. února svůj světový den, letos už podesáté. Ustanovila ho Organizace spojených národů v roce 2013. Mnoho takto poctěného jídla není. Luštěninám se tohoto privilegia dostalo z prostého důvodu, bylo třeba je zpopularizovat. Tahle nepříliš sexy skupina potravin má totiž obrovský potenciál: jde o výživově velmi hodnotné suroviny, z nichž se dá připravit takřka jakýkoli pokrm.  

Přečíst článek

Škoda Auto, ilustrační foto

Banky zhoršily výhled české ekonomiky, proti ČNB a vládě jsou optimisté

Česká bankovní asociace (ČBA) snížila odhad růstu tuzemské ekonomiky pro letošní rok z 3,9 na 3,7 procenta. Odhad je pozitivnější než u ČNB, podle níž HDP letos vzroste o tři procenta, i od ministerstva financí, počítajícího nyní s růstem 3,1 procenta. Loni ekonomika podle prvních údajů Českého statistického úřadu stoupla o 3,3 procenta.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Mešita šejka Zayeda

Bílé pláže i monumentální mešita. Zapomeňte na Dubaj, letos se létá do Abú Dhabí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme