Reklama

Šéfka českého Deloitte Rogerová: Mladí Češi jsou proti Západu dravější a inovativnější

Diana Rádl Rogerová
Stanislav Šulc / Newstream
Stanislav Šulc

V Česku žijí draví mladí lidé, kteří již zcela obstojí v konkurenci absolventů nejprestižnějších škol z tradičních evropských demokracií, říká šéfka české pobočky poradenské společnosti Deloitte Diana Rádl Rogerová v pořadu Victory Club na newstream.cz. Firmy s nimi ale musí umět pracovat, dodává.

Reklama

Diana Rádl Rogerová
video

Šéfka českého Deloitte Diana Rogerová: Skleněný strop jsem nepocítila. Ale vím, že existuje

Diana Rádl Rogerová je jednou z nejvýše postavených žen v českém byznysu. Z pozice šéfky poradenské společnosti Deloitte řídí přes tisíc lidí. Zároveň ovlivňuje světovou strategii byznysového gigantu. Co ji dovedlo na vrchol, jak inspiruje lidi k úspěchu a jaké jsou Češky podnikatelky? Nejen to prozradila v další epizodě pořadu Victory Club na newstream.cz.

Přečíst článek

Patří k nejúspěšnějším a nejvlivnějším postavám českého byznysu. V současnosti je Diana Rádl Rogerová šéfkou tuzemské pobočky poradenské společnosti Deloitte, zároveň vede strategii Deloitte v celé Evropě. Patří navíc k vzácným osobnostem, které setrvaly v jedné firmě 25 let a od základu se probojovaly až do jejího čela.

„Musím říct, že jsem o odchodu z Deloitte uvažovala několikrát, než jsem se stala partnerem. Pak jsem si ale uvědomila tu ohromnou zodpovědnost, kterou tu mám. Navíc jsme poradenská společnost, takže neustále dělám něco nového,“ prozrazuje Diana Rádl Rogerová v nové epizodě pořadu Victory Club na newstream.cz.

Mladá krev v byznysu

V týmu Rogerové je kolem 1300 lidí, které je podle jejích slov stále složitější nacházet. Zejména mladí lidé však podle ní již jsou zcela srovnatelní s konkurencí ze Západu.

„Pokud se budeme bavit o technologických věcech, o inovacích, tak si nemyslím, že bychom za Západem nějak pokulhávali. Naopak. Máme mnohem agresivnější a talentovanější mladé lidi, kteří mají chuť dělat nové věci,“ pokračuje šéfka českého Deloitte.

Přesto podle ní existují témata, u nichž jsou firmy z vyspělejších ekonomik dál a jsou pak lépe připraveny na změny, které v současné západní společnosti probíhají.

„Věci, které jsou řekněme kulturního charakteru jako například diverzita, otevřenost, tam si myslím, že stále ještě jsme daleko za Západem. Neumím říct, jestli to je dobře nebo špatně, protože opravdu máme nějaký kulturní základ. Ale pokud jde například o podporu žen, tak tam bychom měli posílit,“ připomíná Rogerová jeden z problémů, kterým se ve své kariéře cíleně věnuje již několik let.

Skleněný strop existuje

Pro tento problém se vžil termín skleněný strop, tedy soubor kariérních bariér, které nejsou vidět, protože formálně neexistují, ale ženy je často pociťují, protože v praxi existují zcela reálně.

„Já jsem na něj nikdy nenarazila. Ale u jiných žen jsem jej zaregistrovala. Deloitte je však jako původně americká společnost na tyto otázky připravenější, protože s nimi pracuje mnohem déle, než se vůbec dostaly do diskurzu například v Česku,“ uzavírá Diana Rádl Rogerová v pořadu Victory Club na newstream.cz

Sledujte předchozí epizody pořadu Victory Club

Pavel Řehák
video

Pády jsou součástí cesty k úspěchu, hoďte je za hlavu a jděte dál, říká zakladatel pojišťovny Direct Řehák

Pojišťovnu Direct povede po Pavlu Řehákovi Michal Řezníček, který měl dosud v pojišťovně na starosti veškeré obchodní aktivity. Řehák se nově soustředí na strategickou podporu pojišťovny a dalších firem ve skupině, uvedla firma. Základy nynější skupiny položil Řehák v roce 2015 koupí pojišťovny Triglav a vznikem Direct pojišťovny. Již po třicítce mohl Řehák odejít do důchodu a díky působení v České pojišťovně by až do konce života neměl nouzi o peníze. To by však pro nebyl žádný život, prozradil Řehák v dřívější epizodě pořadu Victory Club.

Přečíst článek

Karel Schwarzenberg
video

Karel Schwarzenberg: Co musí mít dobrý prezidentský kandidát? Plebs-appeal

Ve speciálním vydání pořadu Victory Club se o rady pro politiky podělil Karel Schwarzenberg. Ten sice z aktivní politiky již odešel, ale nadále ji sleduje a jako mentor pomáhá vybraným osobnostem.

Přečíst článek

Rony Plesl
video

Umění je jako každý byznys. Musíte investovat, jinak se neprosadíte, říká Rony Plesl

V dalším z dílů pořadu Victory Club na newstream.cz se představí Rony Plesl. Jedna z nejvýraznějších osobností českého designu se v posledních letech stále více soustředí na volnou tvorbu a chce s ní uspět v globální konkurenci.

Přečíst článek

Danuše Nerudová
video

Danuše Nerudová: Česko mrhá talenty. Už na základních školách

Druhým hostem pořadu Victory Club na newstream.cz je rektorka Mendelovy univerzity, předsedkyně důchodové komise a žena, o níž se čím dál více spekuluje, že by mohla kandidovat na prezidentku.

Přečíst článek

Jaromír Jágr v pořadu Victory Club
video

Jaromír Jágr: Když děláte svou vášeň naplno, vyděláte si peníze

V první epizodě pořadu Victory Club Jaromír Jágr popisuje svou cestu na vrchol sportovního světa. Jakou roli v tom hrál talent? Kdo byl jeho životním vzorem a co si od něj vzal? Jakou roli hrají v jeho životě peníze? A co je vlastně úspěch pro Jaromíra Jágra, který i před padesátkou patří k největším hvězdám extraligy? Sledujte první díl pořadu Victory Club na newstream.cz.

Přečíst článek

Reklama

Související

Diana Rádl Rogerová
video

Šéfka českého Deloitte Diana Rogerová: Skleněný strop jsem nepocítila. Ale vím, že existuje

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme