Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Alopecie dokáže člověka vyřadit ze života, říká zakladatelka nadace Kolibříci pomáhají

Michal Nosek

Lenka Šourková založila nadaci Kolibříci pomáhají v roce 2020. Od té doby pomohla desítkám lidí, které onemocnění alopecií (autoimunitní porucha, která způsobuje padání vlasů - pozn. red.) částečně vyřadilo ze života. Pro pacienty s alopecií vytvořila podpůrné centrum, jenž nemocným, kteří se mnohdy potýkají kvůli své odlišnosti s šikanou, pomáhá i po psychické stránce.

Reklama

Kolibříci obdarovávají lidi, kteří kvůli nemoci přijdou o vlasy, ať na krátkou či dlouhou dobu. „Darujeme slušivé a funkční pokrývky hlavy se symbolem Kolibříka.Tento dar je vymyšlený a tvořený tak, aby slušel, byl pohodlný, funkční a aby dělal co největší radost a usnadnil nelehkou cestu. Dále pomáháme ve všech směrech lidem s alopecií, kteří doteď kromě darování paruk z lidských vlasů neměli žádnou jinou pomoc,” říká Lenka Šourková v pořadu Eva Talks na Newstream TV, který moderuje Eva Čeršňáková.  

Začátky pomoci nebyly pro Lenku vůbec jednoduché. Dlouho podle ní trvalo, než se seznámila s těmi, kteří jsou otevření a nebojí se o své nemoci mluvit a sdílet své zkušenosti.  

„Není jich mnoho, ale jsou odhodláni do toho jít, vše změnit a pomoci ostatním. I pro ně je to zároveň určitý způsob terapie. S každým z nich si povídám, poslouchám jejich příběhy a mluvíme o všem. Díky tomu vím, co jim chybí, chybělo a co je potřeba pro ně udělat. A když během hovoru slyším jejich radost v hlase, je to pro mě neuvěřitelně silný pocit dojetí a hnací motor. Potřebují však pomoci mnohem více,” doplňuje úspěšná žena, která po založení nadace dlouho toužila.

Jaké reakce od okolí zažívají lidé s alopecií? 

Kdo nemoc snáší nejhůře? 

Mohou se nemocní stát terčem šikany? 

Dozvíte se v aktuálním díle pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV. Video se spouští v úvodu tohoto článku. Ve formě podcastu ho najdete také na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts. 

Newstream

Bára Nesvadbová v pořadu Eva VIP Talks Evy Čerešňákové
video

Fond Be Charity již poskytl handicapovaným lidem přes padesát milionů korun, říká Bára Nesvadbová

Moderátorka Eva Čerešňáková v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Tentokrát si do studia pozvala spisovatelku Báru Nesvadbovou. Hovořily o fondu Be Charity, který pomáhá lidem s handicapem, a který Bára založila. „Do dnešního dne se nám již podařilo zaměstnat 196 lidí s handicapem,” říká spisovatelka s tím, že fond se věnuje dospělým i dětem. 

Přečíst článek

video

Vstoupit na trh je lehké, uspět už ne, říká Zavadilová z newstream.cz

Zpravodajský web newstream.cz letos oslaví třetí výročí. Jak se buduje nové médium? Co přinese rok 2024 do ekonomiky? Odpovídala v pořadu Eva Talks moderátorce Evě Čerešňákové spoluzakladatelka a šéfka newstream.cz Tereza Zavadilová.

Přečíst článek

Farář Zbigiew Czedlnik

Farář Zbigniew Czendlik: Čím je nebe temnější, tím víc hvězdy záři

Tragická událost, která se ve čtvrtek odehrála, zasahuje nás všechny a zasáhla i mě osobně. Ztráta života je tou největší ztrátou, jakou si můžeme představit, a je mi nesmírně líto, že k něčemu takovému došlo. 

Přečíst článek

Daniela Brzobohatá a Eva Čerešňáková
video

Nikdy mi nevadilo ukazovat se na veřejnosti, říká Daniela Brzobohatá

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát přišla Daniela Brzobohatá a přiblížila zajímavosti z nedávné svatby.

Přečíst článek

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme