Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Volby se blíží. Zachraň se, kdo můžeš

Michal Šmarda, předseda ČSSD
ČTK
Jana Havligerová

Sociální demokracie kandiduje do vedení několika obcí spolu s komunisty, v Táboře k sobě navíc přibrala ještě SPD, vše pod hlavičkou „Šance pro Tábor“. Podle šéfa socialistů Michala Šmardy se jedná „o místní specifikum,“ tamní kandidátku prý nezrušil z úcty k současné táborské místopředsedkyni ČSSD Olze Bastlové. Ta podle něj garantovala, že to nebude znamenat žádný ideový kompromis. No tě pic.

Reklama

Benevolence předsedy ČSSD Šmardy ale asi tryská z jiného pramene. Sám by v podzimních volbách rád obhájil post starosty Nového Města na Moravě, do voleb jde pod značkou „Lepší Nové Město – sociální demokraté a nezávislí“. 

A ČSSD úplně zapřel starosta Náchoda Jan Birke. Kdysi vlivný socialista a poslanec hodlá starostenský mandát obhájit na kandidátce nazvané „Jan Birke pro Náchod“. Šmarda se po svém zvolení do čela sociální demokracie radoval, že jeho strana už nebude ve vládě, a proto konečně může zastupovat zájmy neprivilegovaných lidí. Tak už víme, co to znamená: Sebeobranu. 

Ministr pro místní rozvoj, předseda Pirátů Ivan Bartoš přes sociální sítě hledá na resort „někoho šikovného, kdo by pomohl vyřešit krizi bydlení”.

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta zase na mimořádném sjezdu STAN za jednoznačnou politickou chybu hnutí označil fakt, že stanaři netrvali na obsazení ministerstva pro místní rozvoj. Ukázkové souznění předvolebních spojenců. 

Další komentáře Jany Havligerové čtěte zde 

Tomáš Březina, kandidát na prezidenta
video

Tomáš Březina: Mám nejvíc zkušeností ze všech kandidátů. A Rusko z mapy nevymažeme

Kolik miliard vydělal Tomáš Březina prodejem své firmy Best, kterou na začátku devadesátých let založil a vypiplal ji do významného evropského výrobce stavebních materiálů, nechce říct. Bude to hodně miliard. Mohlo by se zdát, že se Březina ve svých pětašedesáti letech tak trochu nudí, a proto kandiduje na prezidenta. Realita je však trochu jiná. Březina za třicet let svých zkušeností v byznyse dospěl k myšlence, že běhu světa rozumí více než mnoho jiných kandidátů. Možná má i pravdu, zkušeností má skutečně hodně. Kdo z nás vybudoval miliardovou firmu na zelené louce.

Přečíst článek

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Dalibor Martínek: Babišovo zmrtvýchvstání. Mašina na vítězství míří na Hrad

Nejsem fanouškem Andreje Babiše. Když koupil Mafru, která vydává Mladou frontu Dnes a Lidové noviny, provozuje rádio Impuls a má spoustu jiných mediálních aktivit, z vydavatelství jsem odešel. Nastoupili noví manažeři a Babišem dosazený generální ředitel, který předtím vedl mlékárnu, se mě ptal, proč se my, novináři, proti Babišovi tak bouříme. Odpověď byla pro Babišovy manažery nepochopitelná. Nezávislost. Tu jsme za předchozího německého vlastníka měli. Žádný Němec nám do zpracovávání zpráv a témat nemluvil. Babiš, ač se tvářil jako neviňátko, ano.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme