Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Politiků se radši na nic neptejte

Jozef Síkela (STAN), ministr průmyslu a obchodu
ČTK
Jana Havligerová

Zajímá vás, jak to bude v případě nouze s (ne)dodávkami plynu, případně elektřiny, tepla, s cenami energií vůbec a kolik zaplatíte u benzínek? Ani se neptejte… Vláda, natož ministr průmyslu Síkela, vám stejně neodpoví.

Reklama

Ministerstvo zdravotnictví hodlá prosadit namísto samostatných krajských hygien centralizovaný úřad. Podle návrhu by to měl být jednotný orgán v čele s ústředním ředitelem, krajské hygienické stanice přijdou o převážnou většinu nynějších kompetencí. Navíc se proslýchá, že v hygienickém systému budou podobně jako u policie či u hasičů zavedeny služební hodnosti, pracovníci hygieny budou chodit v maskáčích. Jak už několikrát naznačil ministr Válek, boj s epidemiemi není žádný holubník.

Exministryně spravedlnosti Marie Benešová se před pár dny potkala s prezidentem republiky. Ze schůzky hlásí: Miloš Zeman je smutný a otrávený, ale jinak mu to pálí. Příčinu smutku hlavy státu Benešová nezná, podle ní to nejspíš bude asi ze všeho něco. No, my už máme veškerého dění na Hradě a v Lánech také plné zuby.

Sesazení místopředsedové STAN, pardon – oni sami rezignovali, dál působí ve vedení hnutí. Vlk se nažral, a koza zůstala celá. Jak prosté.

Premiér Petr Fiala (ODS) při novoročním projevu 1. ledna 2022

Politický diář Jany Havligerové: Hlavně zachovat chladnou hlavu

Premiéři Česka, Polska a Slovinska na kyjevském setkání s ukrajinským prezidentem mimo jiné probírali i možnost nabídnout azyl v zahraničí ruským vojákům, kteří dezertují. „Bavili jsme se o některých velmi konkrétních krocích, třeba že by se z hlediska dlouhodobého vývoje mohla vytvořit koalice států, nejen z EU nebo NATO, jež by poskytovaly azyl vojákům Ruské federace, kteří se rozhodnou nebojovat a dezertují,” uvedl Fiala.  A mohli bychom vědět, kdo by se do takových koalic hrnul?

Přečíst článek

Václav Klaus

Politický diář Jany Havligerové: Zeman a Klaus se nemění

Prezident podá trestní oznámení kvůli úvahám o převodu pravomocí hlavy státu, které vedli politici při jeho podzimní hospitalizaci. Zeman je považuje a označuje za sabotáž. Podle hradního advokáta Nespaly bude oznámení mířit na „okruh lidí“, kteří se k možnost převodu nejvíce vyjadřovali.

Přečíst článek

Reklama

Související

Spanilé jízdy politiků do regionů jsou parodií na komunikaci. Ministr Rakušan se ale snaží.

David Ondráčka: Politický road trip ministra Rakušana je pozitivní. Hec jeho markeťáků jen trapný

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme