Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Naši drazí politici

Politický diář Jany Havligerové: Naši drazí politici
ČTK
Jana Havligerová

Reklama

Stanislav Polčák, europoslanec a dnes už exmístopředseda hnutí STAN se do kauzy týkající se jeho odměny za vymáhání odškodného pro obce postižené výbuchem muničních skladů ve Vrběticích čím dál více zaplétá. Tak starostům nechtěl hned na začátku říct, že po nich bude chtít miliony, protože „dopředu nechtěl vypadat jako nenasytný“. Ale pak si o procenta ze získané částky řekl, i když je to v praxi neobvyklé. „Jenom blbec jako já by tohle dělal, pro klienta je to nejvýhodnější,“ tvrdí Polčák. Je to náš drahý politik.

Hnutí STAN po parlamentních volbách povážlivě ubývá místopředsedů. Pěkně popořadě – Michalik, Farský, a teď tedy Polčák. Ještěže místopředseda vlády a ministr vnitra, šéf hnutí Rakušan je taková stálice. Jeho pravidelné hlášení, že stran pomoci ukrajinským uprchlíkům jsme rozhodně nejlepší, bychom opravdu postrádali.

Expremiér Babiš, respektive kauza Čapí hnízdo se po letech průtahů dostane před soud. Vůbec nevíme, jak soud o obžalobě rozhodne, a samozřejmě ani není jisté – pokud ji bude projednávat, jak celá záležitost dopadne. Co ale jisté je, že pro justici, jmenovitě státní zastupitelství a žalobce Šarocha a také Bradáčovou, je to už teď pořádná ostuda. Metoda co se vleče, neuteče pro případy viny a trestu neakceptovatelná.

Čapí hnízdo, ilustrační foto

Kauza Čapí hnízdo míří k soudu. Babišovi hrozí až deset let vězení

Státní zástupce Jaroslav Šaroch podal obžalobu na předsedu hnutí ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou (dříve Mayerovou) v kauze kolem padesátimilionové dotace na stavbu rekreačního a konferenčního areálu Čapí hnízdo. O obžalobě dvou osob informoval mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Případem se bude zabývat Městský soud v Praze.

Přečíst článek

dělníci, stavba

Jsme rozhodně na radaru Ukrajinců, kteří chtějí pracovat na Západě, říká analytik

Česko je plně zapojené do západního energetického systému, na Rusku už nejsme závislí, říká analytik výzkumného centra Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) Pavel Havlíček. Případná invaze Ruska se nás nedotkne tolik, jak zní některé obavy. Ceny plynu nebo ropy by však podle Havlíčka šly nahoru. Ale jenom krátkodobě. Ani náporu uprchlíků se podle něj nemusíme obávat. Větší problém s případnými uprchlíky z Ukrajiny by mělo Polsko, Slovensko nebo Maďarsko.

Přečíst článek

Andrej Babiš, poslanec

Jana Havligerová: Co Babiš čte ve hvězdách

Vidina triumfálního tažení na Pražský hrad se zakaluje, reálná možnost, že tříletý seriál trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo tentokrát spěje do finále, nabývá ostřejších obrysů.

Přečíst článek

 

Reklama

Související

Vít Rakušan, předseda hnutí STAN

Jana Havligerová: Rakušanovi stanaři mají problémy. Samotná volba nového vedení je nevyřeší

Přečíst článek
Spanilé jízdy politiků do regionů jsou parodií na komunikaci. Ministr Rakušan se ale snaží.

David Ondráčka: Politický road trip ministra Rakušana je pozitivní. Hec jeho markeťáků jen trapný

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme