Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Ministři lžou, až se jim od huby práší

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek
ČTK
Jana Havligerová

Ministra spravedlnosti Pavla Blažka jak známo, ve středu zaskočila „nevídaná bouřka“, a tak strávil pět hodin s Martinem Nejedlým, poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana. Bylo to v oblíbené restauraci pana poradce, pozval tam pár svých přátel. Začaly ovšem padat kroupy a tak ministr, který bydlí poblíž, do hospody náhodou nakoukl. „Přišel tam, a říká, já mám od těch krup pomlácenou hlavu“ přiblížil středeční situaci Nejedlý. Ještě se divíte, že si Blažek k jeho stolu přisedl?

Reklama

Vládní partneři ODS jsou značně rozčileni, posezení Blažka s Nejedlým chtějí řešit na koaliční úrovni. A šéfka TOP09 Markéta Pekarová Adamová o setkání, které považuje za krajně nevhodné, hodlá mluvit osobně s ministrem. Možná mu chce poděkovat, protože jeho kauza rychle trumfla lhaní ministra zdravotnictví Válka v aféře bývalého ředitele IKEM Stiborka.

Ministr vnitra Vít Rakušan tvrdí, že Česko usiluje o to, aby Ukrajina měla v zemi plnohodnotného velvyslance. Doufá přitom, že to bude během týdnů až měsíců. A k čemu by to Kyjevu bylo? Má přece v Praze Fialu, Černochovou, Lipavského…

ministr Válek

Politický diář Jany Havligerové: U ministra Válka dobrý

Bohorovnost šéfa zdravotnictví Válka je nekonečná. Všechno co má rezort v gesci, se podle něj zlepšuje. Lékařů na počet obyvatel máme dost, i když „samozřejmě potřeba jejich nějakého počtu tady je“, nedostatek nelékařského personálu, zvláště sester existuje, ale problém to bude hlavně kolem roku 2030, a bude se to urychleně řešit. Nedostatky v primární péči vyřeší podle Válka pojišťovny, návrh zákona v tomto duchu předloží sněmovně příští rok. A nedostatek určitých léků? „Jsou léky, které úplně zmizely a už nikdy nebudou a my si budeme muset zvykat, že je výrobce přestal vyrábět.“ A je to.

Přečíst článek

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Politický diář Jany Havligerové: Voda teče a řeči se vedou

Andrej Babiš sterilované okurky Znojmia, jejichž výrobu chtějí norští majitelé přesunout do zahraničí, nezachrání. Jak se zmínil ve sněmovní debatě o budoucnosti penzí: „Vážení spoluobčané, vy, kteří mi píšete, že mám koupit nějakého výrobce okurek, já kupovat nemůžu nic, protože jsem stále politik“. Je to tak milí voliči, může zato pětikoalice. Kdyby jí nebylo, Babiš by vám koupil i modré z nebe.

Přečíst článek

Reklama

Související

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS)

Kauza okolo schůzky Blažka s Nejedlým je uzavřená. Byla to jen nějaká jejich vnitřní debata, uvedl Fiala.

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme