Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Markéta Pekarová Adamová - informace o tématu

Andrej Babiš

Kauza Lipavský. Kvůli e-mailu Andreje Babiše se mimořádně sejde Sněmovna

Lídři pěti koaličních stran se dohodli na svolání mimořádné schůze Sněmovny ke krokům předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše. Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová sdělila, že podpisy potřebné pro svolání schůze by měli šéfové klubů dodat během středy.

Přečíst článek

Politický diář Jany Havligerové: Vládním politikům hvězdy dvakrát nepřejí

Přečíst článek
Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Politický diář Jany Havligerové: Ministři lžou, až se jim od huby práší

Ministra spravedlnosti Pavla Blažka jak známo, ve středu zaskočila „nevídaná bouřka“, a tak strávil pět hodin s Martinem Nejedlým, poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana. Bylo to v oblíbené restauraci pana poradce, pozval tam pár svých přátel. Začaly ovšem padat kroupy a tak ministr, který bydlí poblíž, do hospody náhodou nakoukl. „Přišel tam, a říká, já mám od těch krup pomlácenou hlavu“ přiblížil středeční situaci Nejedlý. Ještě se divíte, že si Blažek k jeho stolu přisedl?

Přečíst článek
Lídr hnutí ANO Andrej Babiš

Politický diář Jany Havligerové: Andrej Babiš, mistr bublanina

Schodek hospodaření státu byl v červnu nižší téměř o 56 miliard korun než květnový rekord, ministři jsou s vývojem státního rozpočtu vesměs spokojení. Lidovecký šéf zemědělství Výborný dokonce soudí, že je vše na dobré cestě k tomu, aby stát dokázal dodržet schodek naplánovaný na letošní rok. Červen je pro vládu dobré alibi, zvlášť když ministrovi financí škrty za dvacet miliard pro letošek zatrhli. Není potřeba být velký pesimista na to, aby jeden vládní optimismus nesdílel.

Přečíst článek
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vlevo) a český prezident Petr Pavel (uprostřed) při státních hymnách 6. července 2023 na Pražském hradě.

FOTOGALERIE: Volodymyr Zelenskyj v Praze aneb Jak vypadalo 16 hodin návštěvy

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, jehož země se téměř pět set dnů brání ruské invazi, se poprvé vypravil na návštěvu České republiky. Jednal s vrcholnými politiky v čele s prezidentem Petrem Pavlem, položil květiny na Národní třídě v Praze u památníku událostí 17. listopadu a po zhruba 16 hodinách pobytu odletěl na další návštěvu, tentokráte sousedního Slovenska. Jak vypadala jeho návštěva ve fotografiích? Podívejte se níže ve fotogalerii.

Přečíst článek
Renáta Kellnerová

Forbes: Nejvlivnější ženou Česka je Kellnerová. V žebříčku přibylo 25 nových jmen

Nejvlivnější ženou Česka je podle časopisu Forbes podnikatelka, filantropka a většinová majitelka skupiny PPF Renáta Kellnerová. Na druhém místě letošního žebříčku je místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová, která byla loni první. Třetí pozici obsadila předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), která se na předních příčkách tohoto žebříčku umístila letos poprvé.

Přečíst článek

Česko-tchajwanský souboj startupů vyhrál projekt využívající umělou inteligenci

Součástí dnes končící návštěvy šéfky sněmovny Markéty Adamové Pekarové na Tchaj-wanu byl i první česko-tchajwanský souboj start-upů nazvaný Dumpling Hack. Jeho vítězem se stal start-up Business Copilot, který se rozhodl vytvořit kontaktní propojovací platformu poháněnou umělou inteligencí.

Přečíst článek
Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová na státní návštěvě v jihokorejském Soulu

Česká předsedkyně sněmovny míří ze Soulu na ostře sledovaný Tchaj-wan

V jihokorejském Soulu zahájila tento čtvrtek česká předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová svoji několikadenní návštěvu Severovýchodní Asie. Se zástupci Jižní Koreje kromě bezpečnostních otázek probírala hlavně rozvoj vzájemné ekonomické spolupráce. Stejná mise ji čeká ještě na Tchaj-wanu, kam se přesouvá spolu s asi 150 člennou delegací úředníků a podnikatelů v sobotu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme