Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: A takhle my si tu žijeme

Politický diář Jany Havligerové
Petr Svoboda / Newstream
Jana Havligerová

Máme fungl novou dálnici Praha – Brno, ohlásil premiér Babiš poté, co s tuplovaným ministrem Havlíčkem slavnostně uvedli do provozu modernizovanou D1. Na některých úsecích přitom práce v okolí dálnice potrvají i v dalších měsících a v příštím roce se její části dokonce znovu uzavřou. Nic nového.

Reklama

„Jsem šťastná. Karlovy Vary mají zpátky svůj bazén,“ hlásila v srpnu z hotelu Thermal ministryně financí Schillerová. Stavba není zkolaudovaná, a povolení ke zkušebnímu provozu bazénu platí do konce srpna 2022. Takhle my tu žijeme.

Kdyby se ministryně Schillerová vyjadřovala jen při takových příležitostech, jako je slavnostní otevírání čehokoliv, bylo by to zjevně pořád lepší, než když se snaží mluvit do práce centrální bance. „Myslím, že až se budou psát dějiny hospodářské politiky popandemické a předpandemické, bude ona mít možná místo nejhoršího ministra financí,“ prohlásil o Schillerové bývalý viceguvernér ČNB Mojmír Hampl v diskusi ČT, která se věnované inflaci.

Předseda KSČM Filip oznámil, že komunisté jsou připraveni nést jakoukoliv odpovědnost a proto bude po volbách klidně jednat třeba i o podpoře jednobarevné vlády. Pochopitelně pokud by byl program takového kabinetu alespoň zčásti shodný s programem KSČM.  Přímo do vlády by ovšem komunisté mohli podle něj pravděpodobně vstupovat jenom v případě, že by vláda odsouhlasila obecné referendum o vystoupení z EU a z NATO. O referendu jsme to už někde slyšeli. Od Okamury. Fakt už jim chybí jenom stejné triko.

Hnutí ANO navrhuje, aby děti při školní výuce seděly na gymnastických míčích. Podle experta, který radí premiérovi stran pedagogiky, žáci naprosto klidně mohou balancovat na míči a zároveň psát. Zkrátka jde o to, aby jen pasivně neposlouchali výklad a neseděli jako podle pravítka. Správně, hlavně žádné pasivní sezení v lavici. Po třídě se například dá i běhat. Samozřejmě organizovaně.

Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: Miloš Zeman a alkohol

Prezident Zeman začal úřadovat hned týž den, co byl po osmi dnech propuštěn z nemocnice. Na zveřejněném fotu z návštěvy předsedy ODS Fialy v Lánech stála před hlavou státu na stole sklenka s vínem. Mluvčí Hradu okamžitě přispěchal s vysvětlením, že se jednalo o víno nealkoholické. Jakoby se jen mírně vyčerpaný člověk, který je vlastně v pohodě, nemohl napít kapky alkoholu.

Přečíst článek

Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: Politici už rýsují příští vládu

Lidovecký předseda Marian Jurečka prohlásil, že si neumí představit účast KDU-ČSL v kabinetu, který by prohlasoval sňatky stejnopohlavních párů. V takový okamžik by podle něj taková vládní koalice skončila.

Přečíst článek

Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: Kola kampaně se vesele točí

Česká ministryně financí připojila podpis k výzvě, v níž Rakousko a dalších šest zemí Evropské unie apeluje, aby se státy EU po pandemii vrátily k vyrovnaným rozpočtům.

Přečíst článek

Reklama

Související

Mojmír Hampl

Mojmír Hampl: Naučili jsme se dostávat sto procent platu, ale odpracovat jenom sedmdesát pět

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme