Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Miloš Zeman a alkohol

Politický diář Jany Havligerové
Petr Svoboda / Newstream
Jana Havligerová

Prezident Zeman začal úřadovat hned týž den, co byl po osmi dnech propuštěn z nemocnice. Na zveřejněném fotu z návštěvy předsedy ODS Fialy v Lánech stála před hlavou státu na stole sklenka s vínem. Mluvčí Hradu okamžitě přispěchal s vysvětlením, že se jednalo o víno nealkoholické. Jakoby se jen mírně vyčerpaný člověk, který je vlastně v pohodě, nemohl napít kapky alkoholu.

Reklama

Premiér Babiš plní slib a už teď slouží lidu do roztrhání těla. Zvlášť napilno měl v noci ze čtvrtka na pátek. V celkem jedenácti příspěvcích se svěřil Facebooku s tím, co všechno pro občany nechce. Mimo jiné varoval před migrací: „Chaty a chalupy migrantům? Nikdy!“ Členům hnutí výpady šéfa nevadí. Podle poslankyně Procházkové, která se o místo ve sněmovně uchází za Karlovský kraj, Babiš říká v podstatě totéž, co Okamura. Ano. Ti dva už jsou skoro k nerozeznání.

Vláda chce těsně před volbami, na mimořádném zasedání dolní komory parlamentu prosadit návrh na zmrazení platů politiků. Pokud by poslanci předlohu schválili, bude se jí zabývat také horní komora. Senátoři se ovšem na schůzi sejdou nejdříve týden po sněmovních volbách. Povedené divadlo. 

A ještě stručná zpráva od výzkumníků. Ve volebních preferencích stále vede ANO, i když oslabuje. Koalice ODS, TOP09 a lidovců posiluje a šlape Babišovu hnutí na paty. Koalice Pir/STAN se dál drží na třetí příčce pomyslného žebříčku, ale oslabuje ji padající obliba Pirátské strany. Tvrdí experti. Jestli na jejich tvrzení dáte, je na vás.

Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: Politici už rýsují příští vládu

Lidovecký předseda Marian Jurečka prohlásil, že si neumí představit účast KDU-ČSL v kabinetu, který by prohlasoval sňatky stejnopohlavních párů. V takový okamžik by podle něj taková vládní koalice skončila.

Přečíst článek

Poslanci Radek Vondráček (vlevo) a Jaroslav Faltýnek (oba ANO)

Jana Havligerová: Jeden rekord za druhým. A skutek utek

Poslanci mají dva týdny na to, aby se pokusili znovu schválit alespoň ty zákony, které jim do dolní komory vrátil Senát. Takových je dvanáct. Na poslední schůzi se zákonodárci scházejí uprostřed volebního boje, na víc už se nezmůžou.

Přečíst článek

Reklama

Související

Bývalý český prezident Miloš Zeman

Stanislav Šulc: Občan Zeman pronesl projev. Nemá co nabídnout, ale nebezpečný zůstává

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme