Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lukáš Kovanda: Po dnešku existuje šance, že se výroba v hutích Liberty zase rozjede

Majitel skupiny Liberty Sanjeev Gupta
ČTK
Lukáš Kovanda

Dnešní potvrzení moratoria Liberty Ostrava, stejně jako překvapivá osobní účast majitele hutí Gupty při soudním jednání, jsou dobrým signálem pro zaměstnance hutí.

Reklama

Středeční soudní potvrzení moratoria, které chrání hutní společnost Liberty Ostrava, je dobrým signálem pro valnou většinu jejích zaměstnanců. V podstatě znamená, že společnost má ještě další čas, až do 20. března, po který může připravovat restrukturalizační plán.

Pokud jej věřitelé podniku přijmou, což je pravděpodobnější při jeho důkladném zpracování v původně určeném, dnes tedy potvrzeném termínu, existuje dobrá šance na další pokračování činnosti hutí v relativně málo pozměněné podobě.

Liberty u soudu uspěla. Ochrana před věřiteli trvá

Všeobecné moratorium, které chrání hutní podnik Liberty Ostrava před věřiteli, trvá. Krajský soud v Ostravě zjistil, že nejsou splněny zákonné podmínky pro zrušení moratoria.

Přečíst článek

Zatímco pokud by dnes moratorium potvrzeno nebylo, další vývoj by byl mnohem více nejistý. Poměrně překvapivá osobní účast Sandžíva Gupty při dnešním soudním jednání značí, že má relativně silný zájem na pokračování výroby a že s ním dokonce do jisté míry spojuje svůj osobní kredit.

To je rovněž dobrá zpráva pro zaměstnance hutí a ostatně i pro celou ekonomiku Moravskoslezského kraje. Pravděpodobnost, že výroba v hutích bude nadále pokračovat, po dnešku stoupá, a to tedy hned z více důvodů.

Areál firmy Liberty Ostrava

Liberty Ostrava podala nabídku na převzetí firmy Tameh

Hutní společnost Liberty Ostrava podala nabídku na převzetí dodavatele energie Tameh Czech. Snaží se tak vyřešit krizi obou podniků, které jsou ekonomicky i technologicky provázané, uvedla agentura Reuters s odvoláním na představitele společnosti Liberty Ostrava.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme