Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sanjeev Gupta - informace o tématu

Je to pro mě velké zklamání, řekl Síkela po jednání s majitelem Liberty

Jednání s majitelem hutní společnosti Liberty Ostrava Sanjeevem Guptou bylo neuspokojivé a nepřineslo odpovědi na otázky, které vláda má. Novinářům to ve středu řekl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). Zatím nebyl naplněn požadavek vlády na vrácení peněz vyvedených do zahraničí. Dokud se tak nestane, vláda nebude huti poskytovat žádné prostředky daňových poplatníků, dodal. Podle něj jde o více než deset miliard korun. Gupta dnešní jednání při odchodu z ministerstva nechtěl komentovat.

Přečíst článek
Majitel skupiny Liberty Sanjeev Gupta

Lukáš Kovanda: Po dnešku existuje šance, že se výroba v hutích Liberty zase rozjede

Dnešní potvrzení moratoria Liberty Ostrava, stejně jako překvapivá osobní účast majitele hutí Gupty při soudním jednání, jsou dobrým signálem pro zaměstnance hutí.

Přečíst článek

Liberty u soudu uspěla. Ochrana před věřiteli trvá

Všeobecné moratorium, které chrání hutní podnik Liberty Ostrava před věřiteli, trvá. Krajský soud v Ostravě zjistil, že nejsou splněny zákonné podmínky pro zrušení moratoria.

Přečíst článek
Soud projednává budoucnost Liberty. Dorazil i majitel huti Gupta

Soud jedná o budoucnosti Liberty. Dorazil i majitel huti Gupta

Majitel koncernu GFG Alliance, kterému Liberty Ostrava patří, Sanjeev Gupta dorazil k soudu, který dnes projednává moratorium, jenž huť chrání před věřiteli.

Přečíst článek
Huť Liberty Ostrava

Trpělivost došla. Před hutí Liberty Ostrava proběhne stávka odborů, verbuje se i veřejnost

Před hlavní bránou hutní společnosti Liberty Ostrava se 22. února v poledne uskuteční odborový protestní mítink za tamní zachování výroby oceli, oznámil předseda OS KOVO Roman Ďurčo a další zástupci odborů. Odboráři také kritizovali vládu, že situaci v huti Liberty Ostrava, která od 22. prosince stojí a zaměstnanci jsou doma, nevěnuje dostatečnou pozornost.

Přečíst článek
Z Liberty Ostrava je „město duchů“, lidé se bojí o práci

Nekonečný příběh. Zaměstnanci Liberty Ostrava zůstanou doma další týden

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se posunuje o další týden. Po jednání s vedením podniku to řekl předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií. Nový parní generátor, který umožní bezpečný restart koksárenských baterií, chce huť spustit nejpozději koncem února.

Přečíst článek
Majitel skupiny Liberty Sanjeev Gupta

David Ondráčka: Pošle stát Guptovi do Liberty další miliardy přes emisní povolenky?

Liberty Ostrava je historicky největší huť v Česku, největší zaměstnavatel na Ostravsku a do jisté míry součást identity města, včetně toho strašného vzduchu, když jedete kolem Bartovic. Fabrika prošla od devadesátek několika zpackanými privatizacemi a celý košatý příběh je opravdu hodně nešťastný. Není divu, že na Ostravsku zanechal mezi lidmi silnou pachuť.

Přečíst článek
Drtivá většina zaměstnanců Liberty zůstane dál doma

Krize na Ostravsku se prohlubuje. Drtivá většina zaměstnanců Liberty zůstane dál doma

Návrat většiny zaměstnanců hutní společnosti Liberty Ostrava do práce se opět odkládá o týden. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií. Vrací se ale asi 200 pracovníků do provozů výroby pásů a důlních výztuží, které se podařilo napojit na dodávky tepla od společnosti Veolia Energie. Jednání s Liberty se podle mluvčího Tamehu Patrika Schobera nikam neposouvají. Většina pracovníků Liberty i Tamehu byla naposledy v zaměstnání loni 21. prosince.

Přečíst článek
Majitelem hutí je britsko-indický podnikatel Sandžív Gupta

Návrat zaměstnanců hutě Liberty Ostrava do práce se znovu posouvá. Odboráři žádají o pomoc Brusel

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se opět odkládá o týden, na úterý 23. ledna. Po jednání s vedením podniku to řekl předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina. Mluvčí firmy Kateřina Zajíčková to potvrdila. Uvedla, že v huti je parní generátor z Nizozemska, který umožní bezpečný restart koksárenských baterií.

Přečíst článek
Sanjeev Gupta, majitel, skupina Liberty

Podnikatel Gupta Liberty Ostrava vytuneloval a nyní nekomunikuje, stěžuje si Jurečka

Majitel Liberty Ostrava neprojevil zájem o jednání o stavu firmy s českou vládou či evropskými úřady, řekl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Podle něj vlastník, kterým je Liberty Steel Group z koncernu GFG Alliance britského podnikatele Sanjeeva Gupty, v podstatě ostravskou huť vytuneloval. Současná krize je podle ministra výsledkem sporu dvou firem, do něhož nemůže vláda zasahovat. Liberty je bez dodávek energií, její výroba stojí.

Přečíst článek
Majitel skupiny Liberty Sanjeev Gupta

Řešení pro Liberty Ostrava? Podnik představil optimalizační plán, má vést ke splacení pohledávek

Hutní společnost Liberty Ostrava sdělila, že svým hlavním partnerům představila podrobnosti optimalizačního plánu, který zlepší provozní, obchodní a finanční výsledky společnosti. Tento plán by měl vést k úplnému splacení pohledávek věřitelů společnosti Liberty Ostrava a získal již podporu významného věřitele, uvedla firma v tiskové zprávě. Jméno věřitele firma neuvedla. Jedním z věřitelů je i stát, kterému Liberty dluží 1,5 miliardy korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Prezident antivirové společnosti Gen Digital Ondřej Vlček odstoupil z funkce. Zůstane členem představenstva. Důvodem jeho odchodu je úspěšné dokončení fúze Avastu a NortonLifeLock, ze kterých Gen Digital vznikl. 
Tržby ve službách v Česku v prvním čtvrtletí letošního roku meziročně stouply o 1,3 procenta, předtím evidovaly tři čtvrtletí v řadě pokles. Ze šesti hlavních odvětví služeb se v období od ledna do konce března tržby meziročně snížily pouze v oblasti nemovitostí, všechna ostatní odvětví zaznamenala meziroční růst. Uvedl to Český statistický úřad.
Průmyslová produkce Slovenska se v březnu meziročně snížila 📉 o 6,9 procenta po únorovém revidovaném růstu o 0,1 procenta. Klíčový sektor slovenské ekonomiky tak zaznamenal první pokles od loňského srpna. Nedařilo se ani stavebnictví, které ve třetím letošním měsíci kleslo téměř dvouciferně. Uvedl to slovenský statistický úřad.
Britská ekonomika se v prvním čtvrtletí vymanila z recese a dařilo se jí lépe, než se očekávalo. Hrubý domácí produkt se za leden až březen zvýšil o 0,6 procenta po poklesu o 0,3 procenta v posledním čtvrtletí loňského roku. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil britský statistický úřad.
Nezaměstnanost v Česku v dubnu klesla 📉 na 3,7 procenta, v březnu byla o 0,2 procentního bodu vyšší. Pokles způsobil hlavně rozjezd dalších sezonních prací. Úřady práce evidovaly ke konci dubna 280 078 uchazečů o práci, meziměsíčně o 8545 méně. 
Argentinská centrální banka zavádí novou bankovku v hodnotě 10 000 pesos (zhruba 262 korun). Je to pětkrát vyšší hodnota, než jakou měla v této jihoamerické zemi dosud nejhodnotnější bankovka. Zavedením bankovky s vysokou nominální hodnotou reaguje banka na devalvaci, za kterou stojí dlouhotrvající vysoká inflace. Ta patří k nejvyšším na světě a kvůli špatné hospodářské situaci byla ve čtvrtek v zemi generální stávka.
Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena připravuje zavedení cel na dovoz elektromobilů 🔌🚗 z Číny. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg, podle níž krok oznámí vláda příští týden. Ochranná opatření se mají týkat i baterií či solární techniky.
Polský prodejce obuvi 👠👢 CCC v prvním čtvrtletí zvýšil hrubý provozní zisk na 304 milionů zlotých (1,8 miliardy korun), což je meziroční nárůst o 244 procent. Tržby v období od února do dubna meziročně vzrostly o devět procent na 2,26 miliardy zlotých. Přispěla k tomu jak nejnovější firemní značka, řetězec HalfPrice, tak i stejnojmenná značka CCC.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme