Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Viliam Buchert: Babišovo „kandiduju naposledy“? To je jako příslib notorika

Premiér Andrej Babiš (ANO)
ČTK
Viliam Buchert

Andrej Babiš tvrdí, že vůbec není politikem. Současně ale ve své nové knize říká, že v říjnových volbách kandiduje naposledy. Věřit mu, jako obvykle, proto nemůžeme.

Reklama

PR tým premiéra Andreje Babiše vydal v pátek 16. června novou knihu, která se jmenuje „Sdílejte, než to zakážou!“. Jako autor je uvedený Andrej Babiš, přestože z textu je zcela jasné, že nic takového by nedokázal napsat. Navíc Andrej Babiš v dílku slibuje, že za pár let se ho už zbavíme. 

Na straně 411 (ufff, až sem se musí člověk dopracovat) předseda vlády slibuje: „Je to poslední příležitost mě volit. Kandiduju naposledy. Poslední šance volit Babiše.“

Jen tak něco plácnout

Mnoho věcí, které Babiš v době svého působení v české politice řekl, pak podle vlastní potřeby a situace zcela otočil, změnil, přetvořil. Jak se mu to hodilo. Jistě, pro velmistra populismu je to obvyklá metoda, ale právě proto se při každém jeho slovu musíme mít na pozoru a musíme ho brát s obrovskou rezervou. 

Proto jeho „kandiduju naposledy“ spíše připomíná slib nepolepšitelného alkoholika, který se už sedmkrát pokusil ze své závislosti vyléčit, ale nepodařilo se to, protože je nemocný a nedokáže odolat svodům.

Evropský komisař pro Green Deal Frans Timmermans

Viliam Buchert: EU straší nevyhnutelnou ekologickou katastrofou. Tak to ale není

Evropská komise přijala tvrdší balík opatření, která mají bojovat s možnou klimatickou změnou. Nemístně ale u toho straší obyvatele kontinentu i firmy. A to se jí může šeredně nevyplatit.

Přečíst článek

Andrej Babiš nedokáže odolat vábení moci. Proto opět kandiduje. Tvrzení, že už naposledy, je pouhou vějičkou pro voliče. Takové sliby totiž nejsou v politice skoro nikdy naplněny. 

A pak znovu?

Pokud Babiš vyhraje říjnové volby do Poslanecké sněmovny a prezident Miloš Zeman ho opět pověří sestavením vlády, může se příští rok objevit to samé, co teď – „kandiduju naposledy“. Ale na prezidenta…

Pohonné hmoty, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Češi mají čtvrtou nejlevnější naftu v EU

Pohonné hmoty v Česku půjdou nahoru i v příštím týdnu, navzdory dohodě ropných princů o navýšení limitů těžby ropy.

Přečíst článek

Reklama

Související

Andrej Babiš na tiskové konferenci, na které poblahopřál Petru Pavlovi k vítězství ve volbách.

Dalibor Martínek: Babiš si užívá čas v opozici. Nakupuje fabriky a čeká, co všechno vláda ještě pokazí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme