Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jana Havligerová: Bavíme se s politiky

Politický diář Jany Havligerové
Petr Svoboda / Newstream
Jana Havligerová

Odcházející premiér Babiš si stále chválí volební výsledek. Tentokrát proto, že ANO k sobě přetáhlo bývalé voliče ČSSD a KSČM. Podle něj je dobře, že volí jeho hnutí, další levicové partaje přeci nejsou potřeba. Viděno jeho očima, docela jistě není potřeba vůbec žádná další politická strana. Ale na úplný coming-out je zřejmě ještě brzy.

Reklama

Pirátská poslankyně Gregorová soudí, že kdyby strana – disponuje čtyřmi poslanci - nakonec skončila mimo vládu, mohla by být v opozici tou nejsilnější. A to díky své vyprofilovanosti:  „Kdybychom byli v opozici, budeme vlastně nejsilnější opoziční hlas a můžeme si dovolit bít na poplach. Následně tlak společnosti způsobí, že si vláda nedovolí ten špatný krok udělat. Myslím, že je to realistická varianta.“  Svatá prostoto.

Předseda KDU-ČSL Jurečka je pro pravidelné testování ve školách, ale i ve firmách, a to v případě pokračujícího vývoje pandemie koronaviru. Odvážný politický názor. Odhad má ale předseda docela dobrý. Pandemie bude pokračovat. 

Google zaplatí ve Francii obří pokutu. Na poli on-line reklamy uplatňoval monopolní praktiky.

Nejen zlý Brusel. Google žalují i domovské Spojené státy

Skupina států USA vedená Texasem předložila upravenou žalobu na americkou internetovou společnost Google. Viní podnik, že využívá nátlakové praktiky a porušuje antimonopolní zákony, aby upevnil své dominantní postavení v oblasti digitální reklamy.

Přečíst článek

Klimatický summit v Glasgow

Přehledně: Co přinesl klimatický summit

Dvoutýdenní konference ve skotském Glasgow, která včera skončila, přinesla některé průlomové závazky, pravidla pro nově ustavený světový trh s emisními povolenkami a několik odvážných příslibů, které teprve prověří čas, říká Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Reklama

Související

Šéf ANO Andrej Babiš

Babiš: Neskutečná mafie. Vládní strany spojují korupce, klientelismus, peníze a „koryta“

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme