Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zelenější Crocsy si na burze došly pro historické maximum

Crocs
iStock
Petra Jansová

Spojení značky volnočasové obuvi Crocs s firmou Dow, která se specializuje na výrobu ekologických materiálů, se výrobci barevných plastových bot už teď bohatě vyplácí. Akcie firmy přidávají téměř 15 procent. Tento růst zvýšil výnos akcií od počátku roku na 145 procent.

Reklama

Společně firmy vyvinuly materiál na biologické bázi, pojmenovaný Croslite, který je zcela recyklovatelný a šetrný k životnímu prostředí. Vyrábí se z odpadu a pomůže společnosti dosáhnout cíle snížit uhlíkovou stopu o 50 procent na jednom páru. Podoba bot, které dříve čelily posměchu, ale v posledních letech si je lidé velmi oblíbili, přitom zůstane nezměněna.

Díky Croslite se firmě podaří splnit závazek, který ohlásila na začátku července, a to stát se do roku 2030 uhlíkově neutrální.

Obchod Marks & Spencer na Václavském náměstí v Praze

Marks & Spencer zavře přes polovinu obchodů ve Francii. Obsadí jen dopravní uzly

Britské společnosti Marks & Spencer loni uštědřila těžké rány nejen koronavirová pandemie, ale zejména vystoupení Británie z Evropské unie. V jeho důsledku se řetězec částečně stahuje z francouzského trhu. V provozu budou jen prodejny na letištích, nádražích a jiných dopravních uzlech.

Přečíst článek

Materiál společnosti Dow se vyrábí z odpadu a botu z něj je na konci její životnosti rovněž možné recyklovat. Obuv z inovativního materiálu by se do prodeje měla dostat na začátku příštího roku. Svého závazku hodlá společnost podle výroční zprávy dostát například i ekologičtějším způsobem balení.

Rekordní zisky během pandemie

Akciovou rally Crocsů navíc povzbudily příznivé výsledky firmy za druhé čtvrtletí. Tržby měla rekordní, téměř 641 milionů dolarů, což představuje meziroční nárůst o úctyhodných 93 procent. Provozní výnosy se oproti roku 2020 více než ztrojnásobily. 

Fake Croscs, ilustrační foto

Hanobené, milované, ale originální. Crocs žaluje napodobitele svých bot

Výrobce obuvi Crocs obviňuje Walmart a další firmy z kopírování svých známých barevných plastových bot. Žaloby podal u amerických soudů, píše CNN.

Přečíst článek

A dvojciferný nárůst tržeb vedení společnosti předpokládá i po zbytek roku. „I když neustále pociťujeme dopad pandemie především na naši výrobu, předpokládáme, že za celý rok vzrostou tržby o 60 až 65 procent,“ uvedla finanční ředitelka Anne Mehlmanová pro server Bizjournals.

Velký díl na tom budou mít posilující on-line prodeje, které letos generují více než třetinu příjmů firmy, do konce roku 2026 by to měla být dokonce rovná polovina. Do karet firmě hrají i sílící prodeje v populačně početné Asii.

>>>>>>Více o dění na burze můžete sledovat zde<<<<<<

Kavárna Slavie se po roční uzavírce opět otevřela.

Chceme ji zase vrátit Čechům, říká nový provozovatel Kavárny Slavia

Legendární Kavárna Slavia naproti Národnímu divadlu v Praze se po roční uzavírce opět otevřela. Zrekonstruovaná a s novým provozovatelem. „Chtěli jsme ji opět vrátit Čechům,“ říká v rozhovoru Jozef Onderka, nový nájemce prostor.

Přečíst článek

Vilu v Tróji navrhli architekti a designéři ze studia Coll Coll.

Vila v Troji za 80 milionů má výjimečný výhled na Prahu i do budoucnosti

Po návratu z Kanady se chtěl mladý pár usadit v Praze. Snil o domě, ve kterém bude klidně žít i pracovat. Výsledkem je vila postavená v duchu palladiánských staveb s technologiemi ovládanými umělou inteligencí.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Burzovní palác

Dobré čtvrtletí pražské burzy. Index PX posílil o více než sedm procent, propadl ČEZ

Přečíst článek

Podporovat malé a střední podniky? Situace na burze ukazuje, že to je nesmysl

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme