Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vila v Troji za 80 milionů má výjimečný výhled na Prahu i do budoucnosti

Vilu v Tróji navrhli architekti a designéři ze studia Coll Coll.
BoysPlayNice
Petra Jansová
pej

Po návratu z Kanady se chtěl mladý pár usadit v Praze. Snil o domě, ve kterém bude klidně žít i pracovat. Výsledkem je vila postavená v duchu palladiánských staveb s technologiemi ovládanými umělou inteligencí.

Reklama

Villa Sophia, tak projekt pojmenovali jeho autoři, architekti ze studia Coll Coll, se nachází na svažitém pozemku v pražské Troji. Dům těží z umístění pozemku na hraně svahu, svým majitelům tak nabízí výjimečné výhledy, jak do rostlých stromů na zahradě, tak i na pražské panorama.  A proto, aby zůstal výhled i sousedním domům, nechali architekti dům v uliční linii co nejnižší.

 „Klesající terén umožňuje, aby se dům otevřel na jih a nabídl tři základní komponované pohledy. Z obytného prostoru do zahrady, z ložnice do korun stromů a z pracovny na panorama města,“ popisují atmosféru místa architekti v autorské zprávě.

Plně řízený dům

Při výběrů kontrukcí a materiálu byla priorita a udržitelnost. „Do přípravy i procesu stavby byli trvale zapojeni odborníci z ČVUT. Vzorky materiálů byly testovány na pevnost, pružnost a chemickou stálost,“ dodali autoři projektu.

A splnili i další přání klientů - kulturoložky a počítačového vědce – žít ve funkčním domě, který bude integrovat fyzický a virtuální svět. Zadavatelé měli i velmi specifické požadavky na integraci a řízení technologií. Ty se podařilo vyplnit pomocí platformy systému sysloop® a umělé inteligenci EMPYREUM Information Technologies.

Škoda Auto, ilustrační foto

Česká ekonomika se z covidu dostává pomalu ve srovnání s průměrem EU

Česká republika měla ve druhém čtvrtletí v celkovém srovnání se zeměmi EU podprůměrný meziroční nárůst hrubého domácího produktu (HDP).

Přečíst článek

Výsledkem je například to, že dveře se pohybují samy na lineárních magnetech, ale slouží také jako plnohodnotná součást přirozené vzduchotechniky nebo to, že trouba může v některých momentech sloužit jako doplňkový zdroj tepla. „Dům umožňuje, ale nenutí k aktivnímu ovládání,“ uzavírají architekti.

Stavba vyšla na 80 milionů.

>>>>>>Tvorbu tuzemských architektů můžete sledovat zde<<<<<<

rekonstrukce

Už i největší banky zdražily hypotéky. Sazby míří ke třem procentům

Průměrná úroková sazba hypoték pokračuje v růstu. V srpnu se podle ukazatele Fincentrum Hypoindex dostala na 2,32 procenta. Přes tříprocentní hranici se může dostat ještě před koncem tohoto roku.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Vila v Novém Jičíně.

Vespod beton, nahoře dřevo. Vila v Novém Jičíně je moderní verzí antické stavby

Přečíst článek
Vila Bianca prošla rekonstrukcí

Hostila prvorepublikovou smetánku i Masaryka. Jak se v honosné vile bydlí teď?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme