Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trinity Bank koupila bankovní palác Na Příkopě 33

Budova Na Příkopě 33
Trinity Bank/užito se svolením
Tereza Zavadilová
tzv

Největší letošní transakce na trhu kancelářských budov v Česku: majitele mění bývalé sídlo Komerční banky na pražských Příkopech. Od fondu ze skupiny Commerzbank budovu koupila Trinity Bank, kterou založil finančník Radomír Lapčík. Banka budovu otevře klientům i veřejnosti.

Reklama

Trinity Bank koupila památkově chráněnou budovu na pražských Příkopech. Budova sousedí s Prašnou bránou. Transakci serveru newstream.cz potvrdila Trinity Bank. 

FOTOGALERIE: Podívejte se na novou budovu Trinity Bank

Trinity Bank koupila budovu od fondu HausInvest by Commerz Real. Cena nebyla zveřejněna, ovšem podle informovaného zdroje z realitního trhu přesáhla dvě miliardy korun a obchod tak patří k letošním největším transakcím v sektoru komerčních realit a je největší transakcí na trhu kancelářských budov. Fond Commerz Real Investmentgesellschaft získal budovu s adresou Na Příkopě 33 od skupiny Société Générale, majitele Komerční banky, v roce 2017. Zaplatil tehdy zhruba jeden a půl miliardy korun. 

TBGF Fond hlásí miliardu korun v objemu spravovaného majetku

Fond TBGF roste, aniž by se pouštěl do velkého rizika. Spravuje už miliardu korun

Fond kvalifikovaných investorů TBGF pokořil metu jedné miliardy korun investičních prostředků ve své správě. Děje se tak po třech letech od jeho založení. „Fond cílí v roce 2023 zhodnocení ve výši sedm procent,“ uvedl jeho manažer Karel Růžička.

Přečíst článek

Pozitivní historie místa

Budova s rozlohou 16 tisíc metrů čtverečních má bohatou historii: Banka byla podle Památkového ústavu postavena v letech 1930-37 podle plánů architektů Karla Jaraye a Josefa Sakaře jako Eskomptní banka.  Rohová budova je šestipatrová, fasáda je obložena travertinem. Památkově chráněná je už od roku 1958. Eskomptní banka byla založena v 19. století, spolu s budovou byla během protektorátu zestátněna. 

Po Pražském povstání se stalo hlavní sídlo banky sídlem České strany sociálně demokratické, v devadesátých letech sídlem Komerční banky. „Chceme respektovat pozitivní historii tohoto místa, kde nejslavnější pražskou kavárnu „Cafe francais“ navštěvoval František Palacký i Ferenc Liszt. Chceme budovu oživit a přiblížit Pražanům, plánujeme zde tedy různé kulturní akce, společenská setkání či pop-up aktivity,“ uvedl spolumajitel Trinity Bank Radomír Lapčík.

Primárně se ale budova otevře klientům Trinity Bank. „Máme velkou radost, že jsme získali tyto prestižní prostory pro naše klienty. Zájem o naše služby neustále roste a v brzké době očekáváme přes 150 tisíc klientů,“ doplňuje Lapčík. 

Otevření nejdražší a nejzelenější budovy v Praze se posunulo. Do Masaryčky se na kávu ale dostaneme už v září

Opening „zlatého domu“ z pera světoznámého architektonického studia Zaha Hadid Architects se uskuteční v pondělí 4. září. Většina gastro provozů tak zahájí provoz během září, ale například kavárna Loka se dle vyjádření personálu, otevře již v pátek 1. září. 

Přečíst článek

Trinity Bank v roce 2022 narostla o 74 procent a dosáhla zisku jedné miliardy korun před zdaněním. Bilanční suma Trinity Bank je nyní 76 miliard korun.

Poznámka redakce: Radomír Lapčík je investorem zpravodajského serveru newstream.cz a magazínu Newstream CLUB.

Projděte si největší realitní transakce tohoto roku:

Top 10 realitních transakcí Knight Frank

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Prodej obchoďáku i Vítkův byznys. Objem investic do komerčních nemovitostí výrazně narostl

Přečíst článek

Jiří Vančura: Financovali jsme výstavbu i v době, kdy jiní raději vyčkávali. Chceme dál růst

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme