Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Svoboda pro dalších 12 milionů Číňanů. Epidemie v Šanghaji polevuje

Svoboda pro dalších 12 milionů Číňanů. Epidemie v Šanghaji polevuje
ČTK
 ČTK

V čínské finanční metropoli Šanghaji uvolnily místní úřady koronavirová opatření pro další čtyři miliony lidí, ve městě s 25 miliony obyvatel tak může domovy opustit už téměř 12 milionů lidí. Stále ale nesmí opustit svou čtvrť a zakázána mají velká shromáždění. Provoz obnovily i některé továrny ve městě.

Reklama

Uvolnění souvisí se zlepšující se epidemickou situací, počty nově odhalených nákaz koronavirem v Šanghaji už několik dní klesají a dnes se poprvé za skoro týdny dostaly pod 20 tisíc.

Čína, kde byl virus SARS-CoV-2 na konci roku 2019 poprvé identifikován, hlásí relativně málo případů nákazy. Tamní úřady ale dál přistupují k epidemii s politikou nulové tolerance a nařizují přísné uzávěry.

Čínský supermarket

Ani Číně se nedaří. Rozvolňuje pravidla pro banky, aby podpořila růst

Na ekonomice nejlidnatější země světa se podepisuje ruská invaze na Ukrajinu. Přitom právě Čína patří mezi státy, které nepřímo pomáhají ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi, protože se nepřidaly k sankcím. Zároveň se Čína potýká s další vlnou koronaviru.

Přečíst článek

Největší čínské město se kvůli šíření koronaviru začalo uzavírat po částech už 28. března, na celou Šanghaj úřady uzávěru rozšířily 5. dubna. Lidé, kteří mají pozitivní test na koronavirus, ač nemají příznaky, musí do karanténních středisek.

Uzávěra Šanghaje má závažný dopad na ekonomickou aktivitu nejen v tomto městě. V Šanghaji působí mnoho zahraničních firem a je tam největší čínský přístav. 

Čína lockdown pandemie

Čtvrtou vlnu covidu v Číně pocítíme už brzy, tvrdí ekonomové

Nejenom válka na Ukrajině, ale i další vlna pandemie aktuálně svírající Čínu, se významně projeví na globální ekonomice, píše server CNBC.

Přečíst článek

Ruský prezident Vladimir Putin

Rusko bankrotuje. Putinovi nepůjčí už ani Číňané, na válku ale peníze mít bude

Rusko je v bankrotu, říká ratingová agentura Standard & Poor’s. To znamená, že Rusku nepůjčí ani Číňani, přičemž tento stav může trvat desetiletí a Rusům přinese bídu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Pracovníci továrny Foxconnu v čínském Šen-čenu vyrábějící zejména pro Apple

Čína kvůli stovkám případů covidu uzavřela desetimilionové město i s největší továrnou na iPhone na světě

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme