Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lockdown v Číně připraví Apple o miliardy z příjmů. Vývoj nového iPhonu nabírá zpoždění

Fronta před prodejnou Apple v Šanghaji, poté, co Apple dal do prodeje nejnovější iPhone 13
iStock
 ČTK

Vývoj nejméně jednoho z nových vlajkových přístrojů iPhone společnosti Apple pro letošní rok se zpozdil kvůli pandemickým omezením v Číně, píše japonský list Nikkei, který se odvolává na několik zdrojů obeznámených se situací.

Reklama

Tvrdá omezení v Číně kvůli její politice nulové tolerance covidu-19 přinutily na začátku roku firmu Pegatron, která iPhony montuje, pozastavit provoz v továrnách v Šanghaji a Kchun-šan.

Apple minulý měsíc varoval před většími problémy, protože koronavirová omezení v Číně snížila výrobu a poptávku v zemi. Situaci firmy zhoršuje i válka na Ukrajině. Apple odhadl, že by problémy mohly v tomto čtvrtletí snížit příjmy až o osm miliard dolarů (184,4 miliardy korun).

Apple podle zdrojů sdělil dodavatelům, aby urychlili vývoj produktů, a dohnali tak ztracený čas. Jinak by totiž mohlo hrozit, že bude negativně ovlivněn výrobní harmonogram a sníží se počáteční objemy nových telefonů.

Virtuální realita - ilustrační foto

Apple na hraně revoluce. Již brzy ukáže svou virtuální realitu

Legendární tvůrce iPhonů nezveřejnil žádnou převratnou novinku od roku 2015, kdy se objevily první Apple Watch. Firma tam je čím dál víc závislá na prodeji právě mobilních telefonů. Nyní by se mělo portfolio Applu rozšířit o nové zařízení nabízející virtuální realitu, uvádí agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Apple připravuje na letošní rok čtyři nové modely iPhonů předběžně označované jako iPhone 14, 14 Pro, 14 Max a 14 Pro Max. Modely iPhone 14 a Pro budou mít displej o úhlopříčce 6,1 palce (15,5 cm) a modely Max a Pro Max 6,7 palce (17 cm). Nikkei také loni v červenci uvedl, že Apple letos ukončí výrobu přístroje iPhone mini s úhlopříčkou 5,4 palce (13,7 cm).

Hlavní montážní firmy Foxconn a Pegatron jsou zodpovědné za proces zavádění nových produktů. V rámci tohoto procesu Apple a jeho dodavatelé vypracovávají výrobní plán, který má proměnit nejnovější návrhy ve skutečné produkty určené k masové produkci. Pak následuje řada ověřovacích procesů, které se realizují podle přísného harmonogramu, aby se dodržely termíny požadované Applem pro hromadnou výrobu zhruba od konce srpna každého roku.

Burza, ilustrační foto

Technologické akcie se topí v nejdelší sérii ztrát od splasknutí dotcom bubliny

Technologické akcie mají za sebou nejdelší ztrátovou sérii od splasknutí internetové bubliny v roce 2001. Klesají již sedm týdnů v řadě, píše CNBC. Akcie velkých společností, měřeno indexem Dow Jones, klesají již osm týdnů po sobě. To je nejdéle od roku 1932, tedy blízko vrcholu Velké hospodářské krize.

Přečíst článek

Apple doufal, že vývoj nových iPhonů bude letos hladký vzhledem k tomu, že situace s covide-19 v Číně se zdála být pod kontrolou a dodavatelé byli zvyklí pracovat v podmínkách přísných preventivních opatření proti covidu-19. Náhlé zavedení přísných omezení po několika potvrzených případech nákazy a měsíční uzávěry v nejdůležitějších výrobních oblastech Applu však firmu podle zdrojů zaskočily. Pokud se ale podaří proces urychlit, mělo by být ještě možné termín zahájení hromadné výroby na začátku září dodržet.

Apple

Zásadní den roku pro „jablíčkáře“: Apple v červnu představí nový software pro iPhone

Představení nového softwaru pro telefony iPhone nazvaný iOS 16 by měl být hlavní atrakcí jedné z tradičních zásadních „jablíčkářských“ událostí roku, vývojářské konference Applu Worldwide Developers Conference (WWDC), která se letos uskuteční 6. až 10. června. Už potřetí v řadě kvůli covidu proběhne online, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme