Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Slovensko jede. Tamní autoprůmysl je výkonnější než český

Slovenský autoprůmysl je výkonnější než ten český.
Profimedia.cz
 ČTK

Slovenský automobilový průmysl je po 30 letech od rozdělení federace výkonnější než ten český. Slovensko s počtem 184 aut vyrobených vozů na tisíc obyvatel drží světové prvenství, v Česku podle loňských čísel připadá na tisíc lidí asi 105 vyrobených aut.

Reklama

Zatímco v roce 1993 vyrábělo Česko více než 220 tisíc osobních vozů, na Slovensku to byly pouze jednotky tisíc. V současnosti roční produkce v obou zemích přesahuje milion vozů za rok, v Česku působí tři automobilky, na Slovensku čtyři a pátá se tam chystá. Vyplývá to z aktuálních údajů sdružení automobilek v obou zemích.

Škoda Enyaq IV

Lukáš Kovanda: Škoda Auto se v elektromobilitě staví na konec řady

Škoda Auto zvažuje odchod z Číny. Finální rozhodnutí má padnout v příštím roce. Nad tím, jaký signál tím vysílá trhu, se zamýšlí hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

V České republice před 30 lety již působila značka Škoda, ke které se postupně v novém miléniu přidaly Hyundai a Toyota. Loni tyto automobilky vyrobily dohromady 1,105 milionu osobních vozů, letos se očekává překročení hranice 1,2 milionu. Výrobu v minulých letech ovlivnila covidová pandemie, letos se potýká s nedostatkem součástek a narušenými dodavatelskými řetězci.

Čipů je pořád nedostatek

Odvětví se podle prezidenta Sdružení automobilového průmyslu Martina Jahna už třetím rokem potýká s kombinací mnoha negativních faktorů. Přetrvává vysoká poptávka po nových automobilech, ale situace ve výrobě zůstává složitá. Ovlivňuje jí přetrvávající nedostatek čipů, lockdown v Číně nebo přerušení dodávek kvůli válce na Ukrajině. Posílit postavení autoprůmyslu v Česku by mohla zvažovaná továrna na baterie do elektromobilů koncernu VW v Líních u Plzně. Rozhodnutí o výběru lokality ale koncern odložil až na příští rok.

Tuzemským automobilkám a výrobcům dílů loni stouply tržby o 5,9 procenta na 1,102 bilionu korun. Objem exportu se zvýšil o 4,5 procenta na 911,5 miliardy korun. Firmám sdružení se podařilo udržet klíčové zaměstnance, jejich celkový počet se zvýšil o 0,8 procenta na 139.228 osob. Automobilky zaměstnávají 13 procent všech pracovníků zpracovatelského průmyslu a vytváří 28 procent tržeb.

Slovensko jede

Zatímco v roce 1993 vyráběl na Slovensku jednotky tisíc vozů pouze Volkswagen, loni z výrobních linek slovenských továren Jaguar Land Rover, Kia, Stellantis a Volkswagen sjelo podle údajů Svazu automobilového průmyslu Slovenska opět více než jeden milion vozidel. V roce 2019, tedy před epidemií covid-19, bylo v zemi vyrobeno rekordních více než 1,1 milionu vozidel. V uplynulých dvou letech pak výrobu vozidel v zemi ovlivnily dopady koronavirové infekce, jakož i nedostatek polovodičových součástek.

Automobilka Volvo má výrobní závod na jihozápadě Číny v městě Čcheng-tu.

Volvo postaví gigafactory u Košic. Vyrábět začne v roce 2026

Švédska automobilka Volvo Cars postaví na východě Slovenska závod na výrobu elektromobilů za 1,2 miliardy eur (29,6 miliardy korun), z toho pětinu tvoří předpokládaná podpora státu, uvedlo slovenské ministerstvo hospodářství.

Přečíst článek

Význam automobilového průmyslu pro ekonomiku Slovenska v budoucnu ještě více stoupne. Letos v červenci švédská automobilka Volvo Cars oznámila, že postaví na východě Slovenska závod na výrobu elektrických aut.

Předloni se automobilový průmysl na tržbách celého slovenského průmyslu podílel 47,7 procenta a téměř 43 procenty na celkovém exportu země. Na pětimilionovém Slovensku firmy z automobilového průmyslu zaměstnávaly dohromady 164 tisíc pracovníků. Na slovenské továrny automobilek je v zemi navázána řada výrobců součástek.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Slovenský premiér Robert Fico a český premiér Petr Fiala

Politický diář Jany Havligerové: Fiala mrazí vztahy se Slovenskem, Pavel slaví první výročí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme