Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Provozovatel Wikipedie dostal v Rusku další pokutu, nyní kvůli heslům o armádě

Provozovatel internetové encyklopedie Wikipedia dostal v Rusku další pokutu, tentokrát kvůli údajnému „šíření dezinformací” v heslech o ruské armádě.
ČTK

Provozovatel internetové encyklopedie Wikipedia dostal v Rusku další pokutu, tentokrát kvůli údajnému „šíření dezinformací” v heslech o ruské armádě. Soud rozhodl, že americká nezisková společnost Wikimedia má zaplatit dva miliony rublů (asi 600 tisíc korun korun), její zástupci zvažují odvolání, napsala agentura Reuters.

Reklama

Rusko loni přijalo zákon, který prakticky zakazuje zveřejnění jiných než oficiálních informací o ruském vpádu na Ukrajinu a o působení ruských ozbrojených sil. Pokud jej někdo poruší, hrozí mu trest až 15 let vězení.

Ukrajinská ekonomika se po roce války hrabe z nejhoršího. Bez pomoci Západu to nezvládne

Šok, kterému ukrajinská ekonomika čelí od 24. února loňského roku, je enormní. Ze dne na den přišla země o možnost exportovat do velké části světa, řada firem se musela přeorientovat na válečnou ekonomiku. Ale Zelenského ekonomické kroky jsou natolik efektivní, že dosavadní účet za válku je výrazně lepší, než se dalo čekat. A chválí jej i Mezinárodní měnový fond. 

Přečíst článek

Wikimedia, která Wikipedii vlastní, dostala na základě rozsudku soudu pokutu dva miliony rublů i loni v listopadu. Tehdy šlo o dva články v ruštině, z nichž jeden nesl název Nenásilný odpor ukrajinského civilního obyvatelstva proti ruské invazi a druhý Hodnocení ruské invaze na Ukrajinu v roce 2022.

Rok ruské invaze na Ukrajinu v obrazech. Podívejte se:

Reklama

Wikimedia nyní zvažuje, že se proti verdiktu odvolá. „V celé historii soudních jednání se Wikimedii podařilo po odvolání zvrátit rozsudek pouze jedinkrát,” komentoval šance na úspěch Stanislav Kozlovskij z ruské pobočky Wikimedie.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Soud v Jekatěrinburgu dnes uložil 12 let vězení za vlastizradu Xeniji Karelinové

Dvanáct let za vlastizradu. Karelinová míří do trestanecké kolonie, poslala peníze ukrajinské charitě

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme